Презентація семінару-тренінгу для батьків «Особливості процесу адаптації учнів при переході з початкової школи в п’ятий клас. Психологічний супровід та підтримка дитини в родині»

Про матеріал
Презентація семінару-тренінгу для батьків «Особливості процесу адаптації учнів при переході з початкової школи в п’ятий клас. Психологічний супровід та підтримка дитини в родині», який був поданий раніше.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Особливості процесу адаптації дітей при переході з початкової школи в 5 клас гімназії.   Мета: -розширити знання батьків про психологічні особливості дітей молодшого підліткового віку та проблеми учнів під час переходу до основної школи, -активізувати взаємодію батьків і педагогів.

Номер слайду 2

Вплив на дітей мають: Молодші школярі - вчитель Молодші підлітки - батьки Старші підлітки- друзі

Номер слайду 3

Психологічні особливості дітей молодшого підліткового віку:почуття дорослості,загострення почуття справедливості до оцінок, до дружби, до спілкування, до вчинків,велике значення колективу і прагнення знайти своє місце в ньому,формування самооцінки та вміння оцінити інших.

Номер слайду 4

Зміни в шкільному житті п’ятикласників

Номер слайду 5

Зміни в шкільному житті п’ятикласниківзмінився соціальний статус,підвищився рівень вимог до інтелектуального і особистісного розвитку учнів,на зміну першій вчительці прийшов класний керівник,розширилося коло вчителів-предметників,збільшився обсяг і кількість навчальних предметів,збільшилось навчальне навантаження на уроках та при приготуванні домашнього завдання,збільшилась кількість самостійних форм роботи,які вимагають пізнавальної активності,відбувся перехід на кабінетну систему навчання,

Номер слайду 6

Адаптація –процес звикнення, пристосування дітей до нових умов, режиму, навантаження, вимог навчально-виховного процесу.

Номер слайду 7

Психологічний супровід п’ятикласників в закладі відвідування уроків у 5 класі з різних предметів колишнім класоводом та класним керівником 5 класу,психологом, адміністрацією закладу, взаємовідвідування уроків учителями – предметниками, які викладають у 5-му класі , обмін досвідом,- робота з батьками: індивідуальні зустрічі та бесіди, відвідування уроків батьками,батьківські збори проведення досліджень рівня адаптації, навчальної мотивації учнів, психологічного статусу особистості в колективі, вивчення ставлення п’ятикласників до навчання,проведення бесід, годин спілкування на дану тематику.

Номер слайду 8

День відкритих дверей для батьків

Номер слайду 9

Психологічний супровід п’ятикласників в закладі - засідання психолого- педагогічного консиліуму «Адаптація учнів 5-го класу до нових умов навчання» - проведення досліджень рівня адаптації, навчальної мотивації учнів, психологічного статусу особистості в колективі, вивчення ставлення п’ятикласників до навчання гімназії

Номер слайду 10

Підтримка батьків

Номер слайду 11

З родини йде життя людини{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Літера. АсоціаціїРОДИНА

Номер слайду 12

З родини йде життя людини{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Літера. АсоціаціїРРадість, рідні, родичіООдруження,оптимізм,основа. ДДитина, добро, добробут. ИІграшка, ініціатива. ННащадок ,ніжність, надія. ААктивність, авторитет

Номер слайду 13

Діагностична робота

Номер слайду 14

П’ять шляхів до серця дитини. Дотик. Слова заохочення. Час. Подарунок. Допомога

Номер слайду 15

Умови ефективного вихованнямікроклімат здорових стосунків між членами родини, колективу учнів і педагогів;авторитет і позитивний приклад батьків і педагогів;достатній рівень педагогічної культури батьків і педагогів.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
937
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку