Презентація "Сенсорний розвиток дітей з інвалідністю за допомогою дидактичних ігр в умовах навчально-реабілітаційного центру"

Про матеріал
Важливою умовою розвитку сенсорної сфери особливої дитини є необхідність використання всіх доступних дитині способів передачі сенсорного досвіду, добір програмних завдань відповідно до вимог сенсорного розвитку незалежно від рівня мовленнєвого розвитку дитини; повсякденне формування і закріплення власного мовного досвіду дитини, створення образів уявлень, які можуть бути актуалізовані за словом. До системи сенсорного виховання повинна включатися спеціальна робота з оволодіння всіма способами засвоєння сенсорного досвіду: розуміння жестової інструкції, наслідування, аналіз зразка, самостійний аналіз завдання, дія за словесною інструкцією або за словесним описом. При цьому дидактичні ігри і вправи застосовуються з метою опрацювання уявлень і дій, що необхідні для успішного виконання різних видів продуктивної діяльності; в діяльності ж використовуються, уточнюються, коригуються і закріплюються набуті завдяки іграм і вправам сенсорні знання та вміння. Тільки за цих умов можлива взаємодія дидактичних ігор і вправ з продуктивними видами діяльності особливої дитини, результатом якої є її сенсорний розвиток.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сенсорний розвиток дітей з інвалідністю за допомогою дидактичних ігр в умовах навчально-реабілітаційного центру. Корекційний педагог Карпенко Олена Іванівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Методика Марії Монтессори

Номер слайду 5

Сенсорний   розвиток –це  розвиток  у  дитини  процесів сприйняття та уявлень  про  предмети  й  явища  навколишнього світу.

Номер слайду 6

Ігри за методикою М. Монтесорі прості й ефективні. Вони спрямовані на роботу дитячих пальчиків. А розвиток дрібної моторики безпосередньо пов'язано з мовним та інтелектуальним розвитком дитини.

Номер слайду 7

Бізіборд

Номер слайду 8

Шнурівки

Номер слайду 9

Математичний планшет (геометрик)

Номер слайду 10

Ігри з крупами

Номер слайду 11

Ігри з прищепками

Номер слайду 12

Ігри з ґудзиками

Номер слайду 13

Ігри з намистинками, резиночками

Номер слайду 14

Ігри з кришечками

Номер слайду 15

Мозаїка, кубики - сортери, пірамідки, пазли, масажні м’ячики

Номер слайду 16

Ігри за допомогою пінцета

Номер слайду 17

Ігри за допомогою піпетки

Номер слайду 18

Ігри за допомогою липучки

Номер слайду 19

Ігри на розвиток зорово-моторної координації

Номер слайду 20

Гра «Латки»

Номер слайду 21

та інші

Номер слайду 22

Гра – це іскра, яка зажигає вогонь допитливості. В. А. Сухомлинский. Розкажи – та я забуду,Покажи та я запам’ятаю,Дай спробувати – та я зрозумію!

Номер слайду 23

Методика Золтана Дьенеша

Номер слайду 24

Логічні блоки Золтана Дьенеша. Мета: розвиток у дітей сенсорних (пізнавальных) інтересів та творчих здібностей. Об’ємний логічний матеріал складається з 48 логічних блоків. Форма – круглі, квадратні, треугольні, прямоугольні;Колір – червоний, жовтий, синій;Розмір – маленький, великий;Товщина – товстий, тонкий.

Номер слайду 25

Логічні блоки Золтана Дьенеша. Плоский логічний матеріал складається з 24 фігур. Форма – круглі, квадратні, треугольні, прямоугольні;Колір – червоний, жовтий, синій;Розмір – маленький, великий.

Номер слайду 26

Література

Номер слайду 27

Альбоми

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Ігри з об’ємними блоками

Номер слайду 32

Ігрові карточки

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Методика Марії Гмошинської

Номер слайду 37

«Художники в памперсах» («груднічкове малювання»)Техника малювання – пальці. Дитина може працювати як правою, так и лівою рукою.

Номер слайду 38

Техника малювання – долоньки.

Номер слайду 39

Малювання в пакеті

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Не можна вимагати від дитини неможливого – до певного рівня і певного кола знань різні діти йдуть по різному. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 42

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
23 травня 2020
Переглядів
2524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку