Презентація: "Серце працює - людина живе".

Про матеріал
Дана презентація допоможе вихователям розповісти дітям про роботу серця. Бесіда, прислів'я та приказки, дослід, цікаві ілюстрації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Цей орган, як годинник, працює без упину: Напружено проштовхує він кров по всіх судинах. Як молоточок лагідний, він в грудях стукотить І киснем забезпечує всі органи щомить. Про нього всі ми знаємо, “мотором” називаємо.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Серце – один з найголовніших органів. Серце знаходиться у лівій половині грудної клітки. Серце дитини за розміром нагадує апельсин. Воно схоже на порожнистий мішечок, який усередині поділений на чотири частини. Щоденно воно робить близько 12 тисяч ударів, не зупиняючись ні вдень ні вночі, а за одну хвилину робить приблизно 70 ударів. Ми повинні берегти своє серце і піклуватися про його стан.

Номер слайду 5

Серце чує, а не скаже. Серце співає, а душа радіє. Серце ні на що не зважає, свою волю має. Що в серці робиться, то на обличчі не втаїться.

Номер слайду 6

Для того, щоб серце добре працювало, треба його тренувати: займатися фізкультурою, грати в рухливі ігри. Необхідно загартовувати організм, щоб менше хворіти, тому що кожна хвороба погано діє на серце. Доцільно підтримувати гарний настрій і намагатися думати про добре, хороше, тому що у народі кажуть: “Весела думка – половина здоров’я”

Номер слайду 7

Хід досліду Запропонувати дітям послухати, як б’ється в них серце у стані спокою. Потім виконати присідання, пострибати, побігати і ще раз послухати ритм серця. Зробити висновки, що після того як людина починає швидко рухатися, серце б’ється частіше.

Номер слайду 8

Регулярно займайся фізкультурою, бігай, грай у рухливі ігри. Не їж багато солодощів, щоб не погладшати. Якщо ти хворієш, лежи в ліжку, скільки призначив лікар. Їж те, що дає мама, - всі ці продукти корисні. Обов’язково спи вночі вісім-десять годин.

Номер слайду 9

Серце дається людині одне. Його нічим не можна замінити. Воно виконує важливі функції, без яких живий організм існувати не буде. Бережіть його!

ppt
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
1728
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку