Презентація "Середовище, наповнене мистецтвом" 5 клас

Про матеріал

Презентація призначена для проведення онлайн уроків і не тільки. Містить завдання та матеріали для уроку

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Середовище, наповнене мистецтвом. Частина 15 М13

Номер слайду 2

Завдання. Пригадайте відомі дитячі музичні шоу-програми. Сьогодні дуже популярними є різноманітні мистецькі шоу-програми. Масові дійства (зокрема, спільне виконання і слухання музики) завжди захоплювали людину. Здавна в парках і садах лунала різноманітна розважальна музика, яку композитори приурочували до певних свят, церемоній, урочистостей.

Номер слайду 3

Завдання. Визначте, де на малюнках зображено духовий оркестр,а де джазовий. Свою думку обгрунтуйте. Ефектно та яскраво звучить на відкритому просторі музика духового оркестру й джазових колективів. І сьогодні в парках і скверах лунають мелодії, які дарують позитивні емоції, надихають і збадьорюють.

Номер слайду 4

Завдання і запитання. Які музичні інструменти представлено на скульптурних зображеннях? Придумай назви або цікаві історії, на які надихнули ці твори. Скульптури: 1 - у Бенсон-парк (США), 2-у Сафарі-парк Chimelong (Китай)

Номер слайду 5

Запам’ятай правило. Різні способи викладу голосів у музичному творі (мелодія з акомпанементом; оркестрове чи хорове багатоголосся) називають фактурою.

Номер слайду 6

Послухай. Схарактеризуй музичну фактуру: у якому творі звучав соліст з акомпанементом, а який - виконав оркестр? Порівняй. Які музичні інструменти виконували соло і яка роль інших музикантів у джазовому ансамблі?Схарактеризуй тембровий «колорит» духових інструментів.

Номер слайду 7

Найчисленніша родина музичних інструментів - ударні (перкусія). Це особлива група інструментів, що створюють і підкреслюють ритм у музиці. Саме тому ударні інструменти важливі в різних видах оркестрів - симфонічному, духовому, джазовому.

Номер слайду 8

Послухай. Лерой Андерсон. Дрібничка (ксилофон). Попурі (вібрафон).

Номер слайду 9

Переглянь«Інструменти симфонічного оркестру. 2 ч.». (на дозвіллі).

Номер слайду 10

Заспівай. Пісня «Хай щастить» (музика і слова І. Тарнавської)

Номер слайду 11

Виконай. «Шумовий оркестр». Спробуй зробити власноручсвій шумовий інструмент

Номер слайду 12

Завдання. Створіть музичний плейлист до новорічних чи різдвяних свят у парку. Щоб створити приємну атмосферу в парку для дорослих і дітей, сповнити відвідувачів позитивними емоціями, фахівці роблять спеціальні добірки музичних творів - плейлисти. Зазвичай їх складають за порами року або до свят. Вони доповнюють загальне оформлення парку: до Нового року чи Різдва, Дня Святого Валентина чи Дня захисту дітей тощо.

pptx
Додано
25 листопада 2022
Переглядів
1256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку