Презентація"Сучасне аранжування класичних творів Клайдерман" 7 клас

Про матеріал

Презентація підготовлена для онлайн уроків. Містить теоретичні матеріали, коди для слухання,завдання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасне оранжування класичних творів7 М14

Номер слайду 2

Відомий французкий піаніст Річард Клайдерман підкорив Європу витонченими аранжуваннями, у яких разом з фортепіано звучать електрогітари, сучасні ударні, синтезатори.

Номер слайду 3

Репертуар музиканта не обмежується одним стилем. Його інтереси різнобічні: під класичних творів до джазових. Та все ж Річард Клайдерман — це передусім майстер романтичних настроїв. Недарма його називають «принцом романтики».

Номер слайду 4

Пригадайте Місячну сонату Людвига ван Бетховена, першу частину якої ви слухали на уроках музичного мистецтва минулого року. Чому соната отримала току назву? Послухайте цей твір в аранжуванні Річарда Клайдермана. У 1802 році у Відні була опублікована «Місячна соната»

Номер слайду 5

Я у світі музики: сприймаю, розумію. Людвиг ван Бегховен, Місячна соната в аранжуванні Р. Клайдормана. Чи змінилася музика? Який емоційний стан викликала ця музика?

Номер слайду 6

Упродовж свого нетривалого життя (31 рік) австрійський композитор Франц Шуберт написав велику кількість творів. Саме завдяки йому жанр пісні увійшов у класичну музику і набув художньої досконалості, Шуберт є автором понад 600 пісень, зокрема, на вірші Йоганна Гете, Генріха Гейне та інших відомих німецьких постів. Сучасна інтерпретація «Серенади», яку композитор написав на вірші Л. Рельштаба, сьогодні вражає своєю динамікою й енергією.

Номер слайду 7

Франц Шуберт, «Серенада» в класичному виконанні та в аранжуванні Р. Клайдермана. Який характер музики? Які зміни відбулися у процесі аранжування? Поміркуйте, що отримала нового і що втратила музика у процесі аранжування.

Номер слайду 8

Річард Клайдерман, справжнє ім'я — Філіпп Паже (народ у 1953 р.) — французький піаніст, аранжувальник, виконавець класичної та етнічної музики, а також музики до кінофільмів Народився в столиці Франції. Коли Філіппу виповнилося шість років, дід подарував йому старе піаніно, і цей подарунок назавжди визначив долю хлопчика. Філіпп сумлінно репетирував годинами щодня, учився читати з нотного аркуша (у той час це виходило в нього навіть краще, ніж говорити рідною французькою), і вже за два роки хлопчик переміг в місцевому конкурсі талантів

Номер слайду 9

Довгоочікувані зміни в житті музиканта відбулися в 1976 p., коли Філіпп виконав «Баладу для Аделіни», яку замовила одна французька компанія звукозапису. Саме тоді з’явився його псевдонім Річард Клайдерман. Успіх пісні перевершив всі найсміливіші очікування продюсерів: наклад хіта становив понад 22 мільйони копій.

Номер слайду 10

У різні періоди своєї блискучої кар'єри Річард Клайдерман співпрацював з багатьма відомими музикантами, та найбільшим творчим успіхом піаніста вважають його роботу з Королівським філармонічним оркестром.

Номер слайду 11

Я у світі музики: досліджую, дію1. Перегляньте репродукції відомого французького художника-імпресіоніста Клода Моне. Поміркуйте, чи співзвучнії ці картини із твором Ф. Шуберта «Серенада». Чому? Які образи навіює музика?

Номер слайду 12

2. У вільну хвилинку знайдіть в Інтернаті аудіозаписи з аранжуваннями Річарда Клайдормана інших класичних творів. Послухайте їх і поділіться враженнями з однокласниками.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Oбревко Лариса Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
1561
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку