Презентація Сєрік О.В. "Еколого-біологічна характеристика зимуючих птахів міста Чугуєва"

Про матеріал
З 1600 року в усьому світі зникло приблизно 100 видів птахів, і зараз вони знаходяться під загрозою вимирання. Багато країн мають закони і приймають участь в охороні птахів. Однак найбільша загроза для птахів є людська діяльність: мисливство, руйнування лісів, будування висотних будинків, підприємств, суцільне забруднення, відходи, що викидуються в природні комплекси – все це є смертельною небезпекою для перелітних птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Головне управління освіти і науки Харківської обласної адміністрації КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Секція загальна екологія Тема: ЕКОЛОГО – БІОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ МІСТА ЧУГУЄВА Виконала: Бабешко Тетяна Валеріївна, учениця 10 класу Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Керівник: Даннікова Ольга Вадимівна вчитель біології Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2

Номер слайду 2

Актуальність теми З 1600 року в усьому світі зникло приблизно 100 видів птахів, і зараз вони знаходяться під загрозою вимирання. Багато країн мають закони і приймають участь в охороні птахів. Однак найбільша загроза для птахів є людська діяльність: мисливство, руйнування лісів, будування висотних будинків, підприємств, суцільне забруднення, відходи, що викидуються в природні комплекси – все це є смертельною небезпекою для перелітних птахів.

Номер слайду 3

Мета дослідження видового складу зимуючих птахів та територіальне розміщення в місті Чугуєві, обстеження їх стану та визначення перспективних способів їх збереження. Завдання . 1. Вивчити видовий склад зимуючих птахів та територіальне їх розміщення. в м. Чугуєві; 2. Зробити їх еколого-біологічну характеристику; 3. Проаналізувати їх адаптацію до деяких біологічних та антропічних факторів, стан деяких видів в умовах міста; 4. Зробити годівниці, шпаківні, відкриті заходи; 5. Провести аналіз та узагальнення отриманих результатів; 6. Проаналізувати літературні джерела з даного питання.

Номер слайду 4

Об'єкт дослідження: клас Птахи (Aves). Предмет дослідження: видовий склад зимуючих птахів м. Чугуєва

Номер слайду 5

Матеріал проекту: видовий склад птахів ряду Дятлоподібні, Горобцеподібні та Голубоподібні. Методи: - польові: маршрутно-екскурсійним методом протягом грудня – березня 2014р. -лабораторні: визначали види птахів за визначником.

Номер слайду 6

Місто Чугуїв Харківської області

Номер слайду 7

Результати проведених досліджень: Розподіл досліджених видів зимуючих птахів за рядами

Номер слайду 8

Розподіл досліджених видів зимуючих птахів за родинами

Номер слайду 9

Зустрічаємість зимуючих птахів

Номер слайду 10

Відкритий захід «Охрана птиц. Разнообразие зимующих птиц» для учнів 7 – 8 класів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2

Номер слайду 11

Розробили емблему «НІХТО КРІМ НАС НЕ ЗБЕРЕЖЕ НАШИХ ПЕРНАТИХ ДРУЗІВ»

Номер слайду 12

Розвісили годівниці та шпаківні на території Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, парк імені Репіна

Номер слайду 13

Висновки: В екологічному проекті ми дослідили видовий склад зимуючих птахів та територіальне розміщення в місті Чугуєві, обстежили їх стан та визначили перспективні способи їх збереження. 1. Вивчили видовий склад зимуючих птахів та територіальне їх розміщення в м. Чугуєві; 2. Зробили їх еколого-біологічну характеристику; 3. Проаналізували їх адаптацію до деяких біологічних та антропічних факторів, стан деяких видів в умовах міста; 4. Зробили годівниці, шпаківні, відкриті заходи; 5. Провели аналіз та узагальнення отриманих результатів; 6. Проаналізували літературні джерела з даного питання.

Номер слайду 14

Рекомендації Вести чіткий облік зимуючих птахів нашого краю. Всі види зимуючих птахів на території міста Чугуєва взяти під охорону. Взяти за програму закупівлі і розвішування годівниць та шпаківень в місті Чугуєві з метою збереження зимуючих пернатих друзів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ppt
До підручника
Екологія (профільний рівень) 10 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
1031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку