Раціональне харчування кожної людини складається з їжі тваринного і рослинного походження. Цінність продуктів визначається вмістом у них наступних речовин: білків, ліпідів, вуглеводів, мінеральних солей, води, та однією з головних умов є присутність достатньої кількості вітамінів.
Сутність досліджуваної проблеми полягає в тому, що в наш час людина за буденною працею відсунула питання свого здоров'я на другий план, а від цього, в першу чергу, страждає імунна система. Тому наше завдання – зберегти свій організм від стресів, навантажень та бактеріально-вірусних захворювань, які з кожним роком стають все небезпечнішими. І саме використання вітамінів у щоденному раціоні людини може захиститиїї організм.
Свіжі фрукти та овочі як джерела вітаміну С не завжди доступні, особливо в зимовий період. Тому загальновідомо, що великою популярністю користуються соки. Вони містять всі вітаміни та мікроелементи, а також клітковину та інші біологічно активні речовини, які містить і свіжий фрукт або овоч. На жаль, можливість питии свіжовиготовлені соки є не у всіх. Тоді населення обирає соки торгових марок України.
Таким чином, проведення дослідження щодо визначення вмісту вітаміну С у соках торгових марок України та виготовлених у побутових умовах є актуальним.
https://serikbiology.wordpress.com/metodichna-robota/ман/