Презентація"Шерлок Холмс - людина легенда"

Про матеріал

Образ улюбленого нишпорки, борця за світ без зла...Екранізації творів А. Конана Дойла . Втілення героя детектива засобами кіномистецтва.Все це ми зустрінемо в даній презентації

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шерлок Холмс – людина-легенда

Номер слайду 2

Автор детективу

Номер слайду 3

Біографічна довідка Народився 22 травня 1859 року в столиці Шотландії м. Единбурзі на Пікард – плейс. У дитинстві Артур багато читав , маючи зовсім різнобічні інтереси. Його улюбленим автором був Майн Рід, а улюбленою книгою «Мисливці за скальпами ». Після того , як Артур досяг дев'яти років , багаті члени сімейства Дойл запропонували оплачувати його навчання. Протягом семи років він повинен був ходити в школу- інтернат єзуїтів в Англії в Ходдер . Саме протягом цих важких років , навчаючись у школі -інтернаті , Артур зрозумів , що володіє талантом до складання історій . Традиції сімейства Дойл диктували слідувати артистичній кар'єрі , але все ж Артур вирішив зайнятися медициною.

Номер слайду 4

Перше оповідання Ідея про знаменитого сищика «Скандал в Богемії», перше оповідання із серії «Пригоди Шерлока Холмса» був надрукований в журналі «Стренд» у 1891 році. Прототипом головного героя, що є невдовзі легендарним детективом-консультантом, був Джозеф Белл. Протягом двох років Дойль створював розповідь за розповіддю, і врешті-решт почав перейматися власним персонажем.

Номер слайду 5

Шерлок Холмс Ілюстрація художника Стіла видання 1903 Артур Конан Дойль «Возвращение Шерлока Холмса»

Номер слайду 6

Музей Шерлока Холмса у Лондоні

Номер слайду 7

Музей Шерлока Холмса у Лондоні

Номер слайду 8

Музей Шерлока Холмса у Лондоні

Номер слайду 9

Цікаві факти У 2007 році монетний двір Нової Зеландії випустив пам'ятну серію з чотирьох срібних монет присвячену річниці виходу книги у світ. На реверсі кожної монети зображені основні персонажі знаменитих «Записок»

Номер слайду 10

Шерлок Холмс. Статуя в Майрінгене, Швейцарія. Скульптор Джон Даблдей.

Номер слайду 11

«Сер Артур Конан Дойл» Слава прийшла і до автора в серпні 1902 року за заслуги перед батьківщиною був возведений в рицарське достоїнство, і з того часу став іменуватися «сер Артур Конан Дойл»

Номер слайду 12

Борис Глаголін – перший виконавець Шерлока Холмса на російській сцені. На сценах Бристоля та Лондона були зроблені дві інсценізації за мотивами оповідань про Шерлока Холмса (в США і Англії ).

Номер слайду 13

Перша поява на екрані Найпершою появою Холмса на екрані стало зовсім коротке німе кіно «Холмс спантеличений». Судячи з опису, це скоріше замальовка, що дозволяє продемонструвати можливості кінематографа того часу. Фільм йде близько 40 секунд. На жаль, імена акторів і режисера не дійшли до нашого часу.

Номер слайду 14

Перша поява на екрані

Номер слайду 15

Знамениті персонажі: Професор Моріарті Доктор Ватсон Місіс Хадсон Ірен Адлер Інспектор Лестрейд

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Шерлок Холмс: Замок жахів Рой Уільям Нілл.-Сценаристи

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Екранізація персонажа У різних варіантах екранізацій характер та зовнішній вигляд Холмса можуть сильно мінятися: наприклад, у фільмі 2009 року "Шерлок Холмс" та у його продовженні "Шерлок Холмс: Гра тіней" головний персонаж відрізняється гіперактивністю (чим часто дратує Вотсона), блискучим володінням мистецтвом бою та дещо неакуратним виглядом: волосся весь час стирчить вгору, погано поголений або ж в старому одязі.

Номер слайду 21

Характеристика головного героя Це худий і високий чоловік, у минулому чудовий боксер. Знавець хімії (у вільний час проводить у своїй кімнаті хімічні експеримен- ти). Талановитий скрипаль. Блискучий актор і майстер імітацій — вміння перевтілюватись допомагали Холмсу дізнаватися багато інформації та залишатись непоміченим.

Номер слайду 22

Таких людей, як я, взагалі дуже мало, Ватсон. Може навіть я такий один! шарж "Шерлок Холмс и доктор Ватсон"

Номер слайду 23

Шерлок Холмс за світ без зла. А ти?... Дякуємо за увагу!!!

ppt
Додав(-ла)
Tymoshchuk Lubov Stefanivna
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
31 серпня 2018
Переглядів
7864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку