Презентація "Шестикутний метод навчання"

Про матеріал
У презентації знайдете відповіді на питання: Як організувати урок так, щоб були задіяні усі учні класу? Що таке «Шестикутний метод навчання»? Чому в основі цього методу лежить шестикутник? На яких уроках ми можемо використовувати метод шестикутника?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток критичного мислення методом шестикутного навчання. Клюфас О. С.

Номер слайду 2

Як організувати урок так, щоб були задіяні усі учні класу?Що таке «Шестикутний метод навчання»?Чому в основі цього методу лежить шестикутник? На яких уроках ми можемо використовувати метод шестикутника?

Номер слайду 3

Сучасний світ висуває до освіти нові вимоги, однією з яких є формування особистості, яка вміє критично мислити, працювати в команді, спілкуватися, знаходити швидкі вирішення проблем. Активність, самостійність, творчість, здатність адаптуватися до стрімких змін - ці риси дуже важливі в сучасному суспільстві, а їх формування вимагає нових підходів до процесу навчання. Зміни, що відбуваються, зумовили пошук нових освітніх технологій, методик та дидактичних прийомів у педагогічній діяльності. Вимоги до результату освітнього процесу постійно змінюються і потребують від педагога нових ідей. Вчителям потрібно змінюватися самим, бути сучасними, поєднувати вже добре відомі методики та інноваційні, самовдосконалюватися.

Номер слайду 4

Автор «Шестикутного методу навчання» британський учитель історії Рассел Тарр. Цей метод дає можливість «відійти» від пасивного слухання до активної форми роботи здобувачів освіти та підвищити ефективність засвоєння навчального матеріалу. Кожен шестикутник - це певним чином формалізовані знання з теми або розділу. Вони з'єднується, завдяки певним понятійним або логічним зв'язкам. Здобувачам освіти слід скласти пазл з наперед підготовлених шестикутників, у яких розміщені ключові дати та слова, події, фото з теми тощо.

Номер слайду 5

Шестикутники слід розмістити таким чином, щоб між гранями був логічний зв'язок. Цей пазл можна доповнювати новими шестикутниками, вписуючи в них додаткову інформацію.

pptx
Додав(-ла)
Клюфас Ольга
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку