Презентація "Шкідливі звички"

Про матеріал
Цікавий матеріал для 8 класу . Тому заходь , і пізнавай світ через інтернет
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема : шкідливі звички. Презентацію готувала учениця 8-А класу Волянська Карина

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Шкідливі звички. Шкідливі звички — ряд звичок, що є шкідливими для організму людини. До таких звичок можна віднести зокрема: зволікання (звична чи навмисна затримка початку чи завершення завдання, незважаючи на негативні наслідки цього), надмірні витрати коштів (в тому числі ігроманія), надмірне обкусування нігтів (оніхофагія) та надмірне витрачання часу на телевізор чи комп'ютер та інші гаджети. Постійне смоктання великого пальця вважається поганою звичкою у дітей, оскільки це може вплинути на розвиток зубів. Серед тяжких за наслідками звичок виділяють декілька найбільш шкідливих — це наркоманія, алкоголізм, токсикоманія та тютюнопаління. Кожна з цих звичок спричинює залежність людини від тієї чи іншої речовини, яку вона вживає.

Номер слайду 4

Тютюнопаління. Головна категорія: Тютюнопаління. Через вживання нікотину, у людини-курця може виникнути захворювання на рак легенів. Велике навантаження отримує і серце. Вчені підрахували, що курець у 10 разів більше хворіє на рак та на інфаркт міокарда, ніж люди, які не курять.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Від хвороб, розвиток яких є наслідком тютюнопаління, щорічно помирає 5,4 млн осіб. Тобто 1 з 10 смертей у світі спричинена саме вживанням тютюнових виробів. Нікотин є наркотиком – саме він викликає пристрасть до тютюну і є однією з найнебезпечніших рослинних отрут. Нікотин проникає в організм разом з тютюновим димом. Знешкодження його відбувається в основному в печінці, в нирках і в легенях, але продукти розпаду виділяються з організму протягом 10-15 годин після куріння.

Номер слайду 7

Наркоманія. Наркомани - це люди без майбутнього. Вони втратили своє здоров'я й загрожують здоров'ю власних дітей і суспільству. У наркоманів народжуються діти з тяжкими фізичними та психічними вадами. Зовнішній вигляд наркомана далекий від привабливого: сіре обличчя, суха шкіра, волосся та зуби поступово випадають

Номер слайду 8

Залежність характеризують:сильне бажання або непереборна потреба (нав'язливий стан) подальшого прийому наркотику, а також спроби отримати його за будь-яку ціну;тенденція збільшення дозування через розвиток залежності;психічна (психологічна або емоційна) залежність від ефекту наркотику;згубні наслідки для особистості і суспільства.

Номер слайду 9

Дія наркотиків[ред. | ред. код]Опіати[ред. | ред. код]Окрему групу наркотиків складають опіати — речовини, які добувають з маку: морфін, кодеїн, героїн, метадон та ін. При їх вживанні виникає ейфорія, тіло стає начебто невагомим, зникають тимчасові та просторові межі. Проте, ціна гострих відчуттів є дуже високою: людина швидко опиняється у фізичній та психологічній залежності від опіатів і набуває толерантності, що змушує її постійно підвищувати дозу. Передозування нерідко призводить до пригноблення діяльності дихального центру та смерті.

Номер слайду 10

Алкоголь При вживанні великої кількості алкоголю наступає середній ступінь сп'яніння. П'яний нервує, йому властиві спалахи гніву, озлобленості, буяння, він втрачає почуття відповідальності за свої вчинки, прихильний до вихваляння і агресії. Після витвережування наступає в'ялість, сонливість, головний біль.

Номер слайду 11

Як алкоголь впливає на здоров'я: про незворотні наслідки. Якщо невеликі дози алкоголю допомагають вам розслабитись або, навпаки, сконцентруватись, якщо ви п’єте і не п’янієте або любите поєднання кави з алкоголем - цей текст для вас. Зібрали науково обґрунтовані факти про незворотні наслідки вживання алкоголю на здоров’я. Мозок жінок та чоловіків реагує на алкоголь по-різному. У жінок, що страждають на алкоголізм, в мозкові суттєві збільшені ділянки, що відповідають за задоволення та заохочення поведінки. А в чоловіків навпаки. При цьому алкоголь в чоловіків викликає вдвічі більший викид дофаміну (медіатору, що бере участь в заохоченні), ніж в жінок. Цим нині пояснюють більшу поширеність алкоголізму серед чоловіків.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вплив алкоголю на організм підлітка. Алкоголь – це отрута, яка найбільше вражає головний мозок. Особливо згубно алкоголь діє на організм підлітка, в якого ще не завершився процес формування деяких відділів головного мозку, а також й інших важливих органів: серця, легень, шлунка, печінки, нирок. Токсична дія алкоголю на організм підлітка у кілька разів сильніша ніж на організм дорослого, тому що у цьому віці тканини дуже насичені водою і швидко вбирають і розповсюджують алкоголь по всьому тілу. Отож можна зробити висновок, що вживання підлітками та дітьми алкоголю не просто небажане, а не допустиме. П’янство і алкоголізм прямо і побічно згубно впливають на процеси відтворення населення, сприяючи зниженню народжуваності. Встановлено, що середня кількість абортів припадає на жінок, у сім’ях в яких чоловіки систематично вживають алкоголь, у 2,5 рази більше ніж у благополучних у цьому відношенні сім’ях.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
10 березня 2021
Переглядів
900
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку