Презентація "Шкідливі звички"

Про матеріал

Ви дізнаєтесь про шкідливі звички та їх наслідки на організм людини.

Шкідливі звички — ряд звичок, що є шкідливими для організму людини. Вони перешкоджають людині розвиватися як розумово, так і фізично.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шкідливі звички. Підготувала соціальний педагог. КЗ «Артемівський ліцей»Драгункіна Вікторія Вікторівна

Номер слайду 2

Що таке шкідливі звички?

Номер слайду 3

Шкідливі звички — ряд звичок, що є шкідливими для організму людини. Вони перешкоджають людині розвиватися як розумово, так і фізично. Серед цих звичок виділяють декілька найбільш шкідливих - це наркоманія, алкоголізм, токсикоманія та тютюнопаління. Кожна з цих звичок викликають залежність людини від тої чи іншої речовини, яку вона вживає.

Номер слайду 4

Наркоманія - хронічне захворювання, що проявляється в непереборному бажанні вживати наркотичні речовини, незважаючи на негативні соціально-медичні наслідки.

Номер слайду 5

Які наслідки наркоманії?Наркоманія калічить особистість;Змінює характер людини. Наркомани стають егоїстами. У них формується: Байдужість;Підозріливість;Брехливість;Емоційна нестійкість (понура дратівливість і агресія змінюється на цілковиту до всього байдужість). У них погіршується пам’ять, розумові здібності деградують до слабоумства й інвалідності. Наркомани важкі у спілкуванні, особливо з близькими людьми. Вони сприймають оточення і своїх рідних як потенційних ворогів. Наркоман страждає сам і змушує страждати своїх близьких.

Номер слайду 6

Тютюнопаління — це найбільш поширена звичка, що завдає великої шкоди здоров’ю людини і впливає на його подальші успіхи.

Номер слайду 7

Які наслідки нас чекають?Куріння спричиняє багато різних захворювань та хвороб, таких як:хвороби дихальних шляхів та астма;онкологічні захворювання різних частин тіла та органів: ротової порожнини, гортані, стравоходу, трахеї, бронхів, легень, шлунку, підшлункової залози, нирок, товстої кишки, сечового міхура та спинного мозку;коронарна хвороба серця, інфаркти та інсульти;Остеопороз;катаракта та сліпота;Пародонтози;захворювання судин, аневризма аорти;Безпліддя та імпотенція.

Номер слайду 8

Алкоголізм, або алкогольна залежність — характерна психофізична залежність від алкоголю, основою якої є його наявність в обмінних процесах людського організму, а також хвороба, яка розвивається внаслідок хронічного зловживання спиртними (алкогольними) напоями.

Номер слайду 9

Наслідки вживання алкоголю на організм:

Номер слайду 10

Токсикома́нія — хвороба, яка характеризується психічною, а іноді й фізичною залежністю від психоактивної токсичної речовини не віднесеної до списку наркотиків.

Номер слайду 11

Наслідки токсикоманії для організму: Атрофія дихальних шляхів;Руйнування печінки (Цироз);Запалення та деструкція слизової оболонки кишечнику і шлунка;Рак легенів або абсцес, який може супроводжуватися іншими ускладненнями (легеневими крововиливами, дегенерацією тканин);Патології серцево-судинної системи (інсульт, інфаркт, вади серця);Новоутворення в нирках (злоякісні/доброякісні).

Номер слайду 12

Пам'ятай!У здоровому тілі - здоровий дух. Ти не зобов'язаний: Бути з людьми, які завдають тобі шкоди!Виконувати їхні незрозумілі вимоги!Повторювати шкідливі звички!

Номер слайду 13

Здоров'я - найбільше багатство у світі.

pptx
Додано
23 березня 2021
Переглядів
1033
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку