Презентація "Шкідливі звички"

Про матеріал

Корисна бесіда про шкідливі звички

Мета:

- Мати уяву про шкідливі звички,та їх вплив на організм людини.

Шкідливими ці звички називаються тому,що від них важко відмовитися,так як вони з часом стають необхідними людині. З такими звичками важко боротися на одинці. Людина змушена звертатися за допомогою до психолога або лікаря.

Це повязано з тим, що потрапивши в організм людини шкідливі речовини стають невідємною частиною обмінних процесів,і організм починає потребувати тих компонентів,які шкідливі для організму.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Если мы не победим вредные привычки, то они победят нас» (Эриан Шульц)

Номер слайду 2

Мета: - Мати уяву про шкідливі звички,та їх вплив на організм людини.

Номер слайду 3

Епіграфи - «Якщо ми не подолаємо шкідливі звички,то вони подолають нас.» «Слабість характеру – це єдиний недолік, який неможливо виправити.» «Потрапити в полон залежності,пройти всі кола пекла і померти в розквіті сил дряблим старцем – ось ціна зайвої цікавості і неправдивої романтики…»

Номер слайду 4

Звички: корисні та шкідливі Звички,які сприяють збереженню здоров’я,вважаються корисними.Наприклад: чистити зуби, харчуватися в один і той же час,гуляти,займатися спортом. Звички,які наносять шкоду здоров’ю,називаються шкідливими.Наприклад:їсти багато солодкого,довгий час дивитись телевізор,говорити під час їжі,читати лежа. Найбільш шкідливий вплив на організм людини має вживання алкоголя,наркотиків,табака.

Номер слайду 5

Як звички впливають на здров’я Шкідливими ці звички називаються тому,що від них важко відмовитися,так як вони з часом стають необхідними людині. З такими звичками важко боротися на одинці. Людина змушена звертатися за допомогою до психолога або лікаря. Це повязано з тим, що потрапивши в організм людини шкідливі речовини стають невідємною частиною обмінних процесів,і організм починає потребувати тих компонентів,які шкідливі для організму.

Номер слайду 6

Наслідки шкідливих звичок!!! Наркоманія Алкоголь Ігроманія Токсикоманія Куріння

Номер слайду 7

Алкоголь називають «викрадачем свідомості».Слово «алкоголь» означає «одурманивающий». Алкоголь – це отрута, яка руйнує життєво важливі органи людини-печінку,серце,мозок. Алкоголізм

Номер слайду 8

Алкоголізм Алкоголь впливає на клітини головного мозку, людина стає злою, агресивною, втрачає над собою контроль, стає психічно- неврівноваженною.. 30% всіх злочинів скоюються в стані алкогольного опяніння.

Номер слайду 9

Алкоголізм Пяниця в сімї – це горе, особливо для дітей. Діти пяниць в 4 рази частіше від ін. хворіють алкоголізмом і наркоманією. Алкоголь особливо шкідливий для вагітних жінок, та маленьких дітей.»Доросла доза» для дитини може стати смертельною чи призвести до інвалідності,при уражені головного мозку.

Номер слайду 10

Наркоманія Наркотики – отрута більш серйозна, вона розрахована на простачків, які швидко звикають до неї, і більше не можуть існувати без наркотиків. Наркотики є різні, які курять, нюхають, колять, та в вигляді таблеток. Вони миттєво потрапляють в кров. Наркотики діють дуже швидко – в більшості випадків людина з першого разу стає залежною! В людини з’являються галюцинації,кошмари.

Номер слайду 11

Наркоманія Наркомани стають злими, знервованими,так як весь час думають про те, де дістати чергову порцію наркотиків. Наркомани заради наркотиків згодні піти на будь-який злочин. У таких людей три шляхи:тюрьма,психлікарня,смерть. Наркомани більше за інших розповсюджують СНІД.

Номер слайду 12

Фото людей до і після того як вони почали приймати наркотики.

Номер слайду 13

Токсикоманія Це не просто шкідлива, але й дуже небезпечна звичка. «Манія» - це психічна хвороба,коли людина постійно думає про щось одне й те саме. Токсикоман постійно думає про отруту «Токсикоманія» з латині переводиться,як «манія до отрути» (токсин –значить отрута).

Номер слайду 14

Токсикоманія Ця отрута попадаючи в організм людини,при вдихані парів, викликає сильне отруєння Дуже швидко з’являється звикання, наступають зміни в психіці, та головне-руйнується здоров’я людини,так як отрута поступово накопичується в організмі.

Номер слайду 15

Куріння Куріння – це залежність від наркотику,імя якому нікотин. По своїй отруті нікотин рівний сінильній кислоті-смертельній отруті . Вчені підрахували,що курець скорочує своє життя на 6 років,всі органи людського тіла страждають від табака. В курців погана пам’ять,погане фізичне здоровя,нестійка психіка,вони повільно думають,в них скоріше старіє шкіра,”сідає” голос,жовтіють зуби.

Номер слайду 16

Оточуючі страждають більше!!! Від куріння страждають не курящі. Половина шкідливих речовин, які є в цигарці курець видихає, отруюючи повітря.А цим повітрям змушені дихати оточуючі, які стають пасивними курцями.

Номер слайду 17

Це потрібно знати! Куріння найбільш вражає органи дихання,серцево-судинну систему,кишечник. Курці хворіють раком легенів в декілька разів частіше,ніж люди що не палять,і становлять 96% із 100% всіх хворих на рак легенів. Куріння збільшує ймовірність ін. видів злоякісних пухлин (ротової порожнини,гортані, товстої кишки,нирок,печінки) .

Номер слайду 18

Наглядний приклад Легені людини яка Легені людини палить. яка не палить

Номер слайду 19

На думку лікарів: 1 цигарка скорочує життя – на 15 хв. 1 пачка цигарок – на 5 год. Хто палить 1 рік, втрачає 3 міс. Життя Хто палить 4 роки, втрачає 1 рік життя Хто палить 20 років,втрачає 5 років життя Хто палить 40 років,втрачає 10 років житття Нікотин вбиває: 0,00001 гр. – горобця 0,004 – 0,005 гр. - коня 0,000001 гр. – жабу 0,01 – 0,08 гр. - ЛЮДИНУ

Номер слайду 20

Щоб не стати рабом шкідливих звичок, треба: Не сумувати,а знайти сабі заннятя до душі; Пізнавати світ,та знайомитися з цікавими людьми; Ні в якому випадку не пробувати алкоголь та анркотики.

Номер слайду 21

Корисні звички

Номер слайду 22

ppt
Додано
31 липня 2018
Переглядів
2892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку