Презентація "Школи кінематографу"

Про матеріал
Презентація з мистецтва ознайомить учнів з відомими кінематографічними школами, а саме: французькою, італійською, американською, індійською, азійською, українською. Учні дізнаються про основні відмінні риси кожної кінематографічної школи, відомих акторів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Школи кіномистецтва. Підготувала педагог Образотворчого мистецтва та. Рельєфного малювання,Керівник творчої студії ХСШ ім. В. Г. Короленка «Творчість на дотик»Кубанська Наталія Володимирівна. Мистецтво 9 клас

Номер слайду 2

Завдяки таланту і індивідуальністі виникли школи в кінематографі?Сьогодні важко уявити наше життя без кіно. Адже воно дозволяє нам, простим глядачам, поринути у новий незвіданий світ – світ фантазій, історій та мрій,у якому нам ніколи не побувати насправді, проте який щодня забарвлює та прикрашає нашу буденну реальність.

Номер слайду 3

Французька школа. Французьке кіномистецтво є одним з найповажніших у світі. Сучасні риси французького кіно сформувалися після Другої світової війни - це виключна витонченість гри акторів, Ця школа в кіно по успіху поступається тільки Голлівуду. Вона дала таких знаменитих акторів як Жан Марє, Жан Поль Бельмондо, Луї де Фінес, Ален Делон, Пьер Ришар, Жерар Депардье.

Номер слайду 4

Популярні актори. Жан Рено. Ален Делон

Номер слайду 5

Популярні актори. Жан-Поль Бельмондо. П'єр Рішар. Жан Марє

Номер слайду 6

Популярні актори. Луї де Фінес. Жерар Депардье

Номер слайду 7

Італійська школаІталійський кінематограф завжди був самобутнім і неповторним завдяки високому «авторському» кіно таких режисерів, як Федеріко Фелліні, Бернардо Бертолуччі, Лукіно Вісконті й Мікеланджело Антоніоні, з творчістю яких пов’язане не тільки італійське, але й світове кіномистецтво в напрямах філософського, поетичного кінематографа. Фільми цих режисерів, сповнені абстракцій, метафор, містики, назавжди ввійшли до золотого фонду світового кіно й стали джерелом натхнення для нових поколінь режисерів.

Номер слайду 8

Відомі актори. Софі Лорен. Адріано Челентано

Номер слайду 9

Відомі актори. Джина Лоллобриджида. Марчелло Мастроянні

Номер слайду 10

Американська школа. Якщо йдеться про американський кінематограф, здебільшого спадає на думку слово «Голлівуд». І справді, Голлівуд - це гігантська кіноіндустрія, що розповсюдила свій вплив на весь світ. Щонайперше, голлівудські картини - це блокбастери із захопливими сюжетами, неймовірними спецефектами, безвідмовними монтажними прийомами тощо. Голлівуд має значний вплив і на кінематограф інших країн - його фільми задають моду в багатьох жанрах кіно, виборі сюжету, створенні іміджу фільму для рекламної кампанії.

Номер слайду 11

Популярні актори. Тільда Свінтон. Бред Пітт. Джонні Депп

Номер слайду 12

Індійська школаІндійська кіноіндустрія є найбільшою у світі, а її головний кінематографічний майданчик міститься в Болівуді. Індійське кіно має величезну кількість своїх шанувальників у всьому світі. Сюжети фільмів побудовано на коханні, ненависті, злочинах, помсті, у них завжди перемагають істина, любов і краса. Це світ надії, яскравих кольорів, позитиву, невинності та казок. У фільмах поєднано комічні, романтичні, драматичні сцени та елементи «болівудського вестерну». І, звичайно, відмітна риса індійського кіномистецтва - це багато пісень і національних танців, завдяки яким практично кожен фільм можна зарахувати до жанру мюзиклу.

Номер слайду 13

Популярні актори. Радж Капур. Сону Суд. Рекха. Мітхун Чакраборті

Номер слайду 14

Азійський кінематограф. В азійських фільмах простежується одна спільна властивість: вони просякнуті національною культурою і самобутністю, які є джерелом натхнення сюжетів, а все запозичене переробляється і подається через призму місцевих звичаїв і традицій. Зокрема, японські фільми, зважаючи на особливості національної культури, відомі і зрозумілі лише вузькому колу шанувальників. Візуальний ряд непоспішний і споглядальний, що дивує західних глядачів, які звикли до активних дій і частої зміни картинки. Це кінематограф образів, що й обумовлює часте мовчання героїв картин, які інколи впродовж фільму не вимовляють жодного слова. Образам японського кіно не характерний активний вияв емоцій - їх герої в діалогах рідко переходять на крик і майже ніколи не сміються.

Номер слайду 15

Японське кіно подарувало світу одного з кращих режисерів XX століття і одного з кращих акторів. Режесер Акіра Куросава. Актор Тосіро Міфуне

Номер слайду 16

Популярні кітайські актори Джеки Чан. Брюс Лі

Номер слайду 17

Компанія Волта Діснея  Одна з найбільших корпорацій індустрії розваг у світі. Заснована 16 жовтня 1923 братами Волтером і Роєм  Діснеями як невелика анімаційна студія. Волтер Дісней стал творцем першого в історії звукового мальованого фільму. Станом на 2015 рік була однією з найбільших голлівулських студій, власником 11 тематичних парків і двох аквапарків, а також кількох мереж телерадіомовлення, до числа яких відноситься Американська телерадіомовна компанія.

Номер слайду 18

Українське кіно. Українське кіно - це особливі кінострічки. У них - історія нашого народу, вони оповідають про людей, які нібито живуть поруч із нами. У фільмах сяють українські кінозірки, творять картини українські режисери. Це наша гордість і наша надія.

Номер слайду 19

Популярні актори. Богдан Ступка. Станіслав Боклан. Ада Роговцева. Міла Сивацька. Олеся Жураківська. Володимир Зеленський

Номер слайду 20

Школи кіномистецтва. Дякую за увагу. Мистецтво 9 клас

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
5 березня 2023
Переглядів
4669
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку