Презентація "Шляхи формування психологічних якостей, умінь і навичок здобувачів освіти, які сприяють підвищенню ефективності підготовки до проходження ЗНО.

Про матеріал
Підготовка до ЗНО. Рекомендації для педагога при підготовці здобувача освіти до проходження Зовнішньоо незалежного оцінювання з предмету: Історія України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДНЗ “Нововолинський ЦПТО” О.А. Лешко Шляхи формування психологічних якостей, умінь і навичок здобувачів освіти, які сприяють підвищенню ефективності підготовки до проходження ЗНО.

Номер слайду 2

Основна мета психологічної підготовки до ЗНО – це забезпечення оптимальної реалізації психічних можливостей здобувачів освіти та використання у максимальній мірі отриманих знань, умінь та навичок під час зовнішнього оцінювання. Основним завданням спеціалістів психологічної служби закладу, викладачів і батьків є об’єднання зусиль для того, щоб допомогти здобувачу освіти відчути впевненість у своїх силах, сформулювати програму успішного проходження ЗНО.

Номер слайду 3

Пробне тестування

Номер слайду 4

Важливу роль у підготовці до ЗНО відіграє викладач, якому: рекомендується підібрати комплект навчальних засобів: навчальні програми з предмета, «Інформаційні матеріали» підготовлені Українським центром оцінювання якості освіти, шкільні підручники, довідники, збірники тестових завдань та інші посібники. Користуватись варто тільки тими підручниками, посібниками та збірниками, що рекомендовані МОН України та УЦОЯО. використовувати позаурочний час (групові та індивідуальні консультації).

Номер слайду 5

Викладач у своїй роботі в підготовці здобувача освіти до ЗНО: має використовувати методи переключення уваги здобувача освіти, психологічного розвантаження; використання для саморегуляції діяльності здобувача освіти допоміжні засоби; розвивати у дитини навички самостійного оцінювання своєї роботи, самоперевірки; розвивати уяву й образне мислення здобувача освіти; проводити системне повторення раніше вивченого матеріалу; необхідно  детально  аналізувати  зміст  завдань, типові помилки допущені здобувачами освіти при виконанні  завдань; проводити групові консультації, індивідуальні заняття, готувати і надавати індивідуальні завдання, тощо.

Номер слайду 6

Самопідготовка учня: Онлайн-гра iLearn; EdEra; Prometheus; ЗНО клуб; ЗНО онлайн; Be Smart та ін.

Номер слайду 7

;

Номер слайду 8

Поради здобувачу освіти для успішного виконання тестування: – вчися працювати з тестовими завданнями; – візьми участь у пробному тестуванні; – ознайомся з програмами ЗН0 на сайті УЦОЯО. Під час тестування: – ЗОСЕРЕДЬСЯ! – ПОЧНИ З ЛЕГКОГО! – ПРОПУСКАЙ СКЛАДНІ АБО НЕЗРОЗУМІЛІ ЗАВДАННЯ! – ЧИТАЙ ЗАВДАННЯ ДО КІНЦЯ! – ДУМАЙ ТІЛЬКИ ПРО ПОТОЧНЕ ЗАВДАННЯ! – ЗАБУДЬ ПРО НЕВДАЧУ В МИНУЛОМУ ЗАВДАННІ! – ПЕРЕВІР! – БУДЬ УВАЖНИЙ!

Номер слайду 9

Успішне проходження державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання здобувачами освіти, потребує міцних і систематизованих знань, сформованих предметних компетентностей і обов’язкового досвіду роботи з тестами.

ppt
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку