Презентація "Швидкість хімічних реакцій"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Швидкість хімічних реакцій" для учнів 9 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

2 1 3 4 Ваш настрій ???

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тема: Швидкість хімічних реакцій. Залежність швидкості реакції від різних чинників.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Швидкість хімічної реакції визначається зміною концентрації речовин за одиницю часу. В хімії

Номер слайду 6

Вчені, що зробили внесок в розвиток хімічної кінетики Якоб Вант – Гофф голландський вчений, перший лауреат Нобелівської премії з хімії (1901 р) Сванте Арреніус (лауреат Нобелівської премії за відкриття в області розчинів, відкрив залежність миттєвої швидкості реакції від температури) М.М.Семенов - лауреат Нобелівської премії з хімії "за дослідження в області механізму хімічних реакцій", 1956

Номер слайду 7

Правило Вант - Гоффа При збільшенні температури на кожні 100 швидкість реакции зростає у 2-4 рази. Величина, що показує, у скільки разів збільшиться швидкість реакції, називається температурним коефіцієнтом, або коефіцієнтом Вант-Гоффа(Υ) Математичний вираз правила Вант- Гоффа

Номер слайду 8

Для перебігу хімічних реакцій потрібний різний час: Іржа на залізних виробах утворюється за кілька місяців Горіння свічки триває кілька годин Реакція між содою і оцтом відбувається в одну мить.

Номер слайду 9

Розташуйте явища за зменшенням швидкості хімічних реакцій:

Номер слайду 10

Очікуванні відповіді

Номер слайду 11

Чи з однаковою швидкістю відбуваються хімічні реакції? Від яких чинників залежить швидкість хімічних реакцій? Природа реагуючих речовин Ступінь подрібнення Концентрація речовин Температура Наявність каталізатора 1 2 3 4 5

Номер слайду 12

Залежність швидкості реакції від різних чинників

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Цікава лабораторія ПОВТОРІТЬ ПРАВИЛА ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ! Виконайте лабораторний дослід 10 «Вплив концентрації і температури на швидкість хімічної реакції з хлоридною кислотою.

Номер слайду 21

Чинники, які впливають на швидкість хімічних реакцій Природа реагуючих речовин Ступінь подрібнення Концентрація Температура Каталізатор

Номер слайду 22

Застосуй свої знання про швидкість реакції в побуті!

Номер слайду 23

Чому продукти харчування зберігають в холодильнику?

Номер слайду 24

Під час консервації продуктів використовують речовини – консерванти. Яку іншу назву можна дати цим речовинам?

Номер слайду 25

Творча лабораторія

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Встановіть відповідність Харчові продукти довше зберігаються у вакуумних упаковках Аби пришвидшити випалювання залізної руди, її подрібнюють і розпорошують. Улітку зростає небезпека харчових отруєнь. Термін служби мідних водопровідних труб значно більший порівняно зі сталевими. Зі зростанням температури швидкість реакції збільшується. Зі зростанням площі поверхні контакту реагентів швидкість реакції зростає. Зі зменшенням концентрації реагентів швидкість реакції зменшується. Швидкість реакції залежить від природи реагентів.

Номер слайду 28

Аналізуючи причини різної швидкості хімічних реакцій, учень дійшов таких висновків: швидкість хімічної реакції зростає з підвищенням температури; швидкість хімічних реакцій прямо пропорційна концентрації реагуючих речовин; з часом швидкість реакції зростає; швидкість реакції можна змінити застосовуючи каталізатор. В якому пункті учень помилився?

Номер слайду 29

Якщо сірку, яка горить в повітрі, внести в посудину з киснем, то швидкість реакції горіння збільшиться внаслідок: збільшення концентрації реагенту; підвищення температури в реакційній суміші; каталітичної дії кисню.

Номер слайду 30

На шматок заліза діємо розчином хлоридної кислоти. Запропонуйте заходи, якими можна прискорити протікання реакції.

Номер слайду 31

2 1 3 4 Ваш настрій ???

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 7
Оцінки та відгуки
  1. Грейцер Ірина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тимошенко Аліна Йосипівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Тимошенко Аліна Йосипівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Бліняєва Ніна Георгіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Колесник Алла Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Франчук Мар'яна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 4 відгука
ppt
Додав(-ла)
Бруяка Тетяна
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
6648
Оцінка розробки
5.0 (7 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку