Вчені, що зробили внесок в розвиток хімічної кінетики Якоб Вант – Гофф голландський вчений, перший лауреат Нобелівської премії з хімії (1901 р) Сванте Арреніус (лауреат Нобелівської премії за відкриття в області розчинів, відкрив залежність миттєвої швидкості реакції від температури) М.М.Семенов - лауреат Нобелівської премії з хімії "за дослідження в області механізму хімічних реакцій", 1956
Встановіть відповідність Харчові продукти довше зберігаються у вакуумних упаковках Аби пришвидшити випалювання залізної руди, її подрібнюють і розпорошують. Улітку зростає небезпека харчових отруєнь. Термін служби мідних водопровідних труб значно більший порівняно зі сталевими. Зі зростанням температури швидкість реакції збільшується. Зі зростанням площі поверхні контакту реагентів швидкість реакції зростає. Зі зменшенням концентрації реагентів швидкість реакції зменшується. Швидкість реакції залежить від природи реагентів.
Аналізуючи причини різної швидкості хімічних реакцій, учень дійшов таких висновків: швидкість хімічної реакції зростає з підвищенням температури; швидкість хімічних реакцій прямо пропорційна концентрації реагуючих речовин; з часом швидкість реакції зростає; швидкість реакції можна змінити застосовуючи каталізатор. В якому пункті учень помилився?