Презентація: "Сила кожної людини - в дружній родині".

Про матеріал
Презентація для дітей старшого дошкільного віку про сім'ю, про людей, які живуть разом, про взаємини між членами родини, права дітей. Бесіда, оповідання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сила кожної людини – в дружній родиніВиконала: вихователь Набока Ю. В.

Номер слайду 2

Сім’я Так, це сім’я. Дітям добре живеться у сім’ї, їх люблять, про них турбуються. Вони живуть разом зі своїми найріднішими людьми – татом і мамою, братиками і скстричками, дідусем і бабусею. Кожна дитина від народження має право жити в сім’ї, таке право гарантує держава.

Номер слайду 3

Сім’я – це група людей,що складається з чоловіка,жінки,дітей, та інших близькихродичів, які живуть разом. Сім’ю ще називають родиною.

Номер слайду 4

Сім’я

Номер слайду 5

Стоїть при дорозі одна тополина,Немає в неї долі, вона сиротина. Стоїть там дівчина, голівку схилила, також нещаслива, як та тополина. Немає ні батька, ні неньки немає. Так слізно і гірко, з вітром розмовляє. За що мені доля така нещаслива,Навіщо живу я, одна сиротина. Рідна ненько, моя ти єдина,Навіщо ти, мамо, мене залишила?Самотня у полі дівчина ридає. Лиш листя тополі її пригортає. А. Грицюк “Сиротина”

Номер слайду 6

Легенда про маму. Зустрілись якось кілька людей і почали сперечатись, яке найкраще слово у світі: - Здоров’я, - мовив хворий. - Ні, молодість, - сказав старий. - Найкраще – хліб, - відповів жебрак. - Перемога, - сказав стрілець. - Воля, - сказав ув’язнений. - Ні, правда, - сказав мудрий. Аж тут із куточка обізвалася сирітка: - Найкраще у світі слово - … - Діти, як вважаєте, яке слово сказала сирітка? -Так! Найкраще слово у світі мама.

Номер слайду 7

pptx
Додано
17 листопада 2021
Переглядів
841
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку