Презентація "Екологічне виховання в ЗДО"

Про матеріал
Виховувати усвідомлення кожною дитиною себе, як частини природи. Формувати відчуття відповідальності за те, що відбувається навколо дитини .Формувати елементи наукових знань про взаємозв`язки між живими організмами та природним довкіллям
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробила: вихователь Кушнерьова Олена Анатоліївна

Номер слайду 2

Екологічні проблеми носять глобальний характер і хвилюють все людство. На сучасному етапі розвитку суспільства питання екологічного виховання набуває особливої гостроти. Тому сьогодні головна вимога до природознавчої освіти в дитсадку, виховати емоційно - ціннісне та відповідальне ставлення до природного довкілля.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ: Виховання усвідомлення кожною дитиною себе, як частини природи. Формувати відчуття відповідальності за те, що відбувається навколо дитини .Формувати елементи наукових знань про взаємозв`язки між живими організмами та природним довкіллям.

Номер слайду 5

Етапи формування екологічного світогляду. 1. Вивчення індивідуальних особливостей, здібностей кожної дитини та професійних здібностей, якості викладання знань з екології, екологічної культури педагогів.

Номер слайду 6

2.Створення умов для формування екологічного світогляду: Внутрішнє створення в ДНЗ розвиваючого середовища: - куточок природи; - екологічні стежини; - художні твори; - робота з кадрами.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

3. Організація навчально-виховного процесу: - заняття з екології; - заняття з ознайомленням з навколишнім; - народознавство; - дослідницька діяльність; - екскурсії.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Досягаючи мети всього вищесказаного,недос- татньо лише ознайомити дошкільнят з різними природніми об`єктами та явищами, потрібно пробу- дити в них любов до всьо- го живого, відчуття єднос- ті з природою. Найкращий помічник у цьому – КАЗКА. А особли- во – казки екологічного змісту.

Номер слайду 11

Екологічна казка – забезпечує формування реалістичних уявлень про окремі об`єкти чи явища природи, потреби живих організмів, зв`язки та залежності у природі, в їх багато- ступеневій послідовності та єдності, комплесно впливає на почуттєву діяльнісну сфери особистості дитини.

Номер слайду 12

Методика роботи з авторською екологічною казкою - Визначення вихователем основи казки (наукова, природознавча); - Сприймання дітьми об`єктів чи явищ, під час читання казки; - Забезпечення емоційного фону казки; - Наявність наочного матеріалу (настільний театр, пальчиковий театр); - Емоційне сприймання казки дитиною має перерости в усвідомлене розуміння її наукової основи.

Номер слайду 13

ПРИРОДА – це казка, яку потрібно читати серцем.

Номер слайду 14

“Нехай я маленький, проте надзвичайно сильний. Адже у світі багато істот менших і слабіших за мене, і я можу зробити їм добро хоч би тим, що пройду поруч, не зачепивши” Євген Леонов.

Номер слайду 15

Розробила: вихователь Кушнерьова Олена Анатоліївна

ppt
Додано
18 листопада 2021
Переглядів
4189
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку