Презентація " Сільські пейзажі і мотиви"

Про матеріал
У даній роботі представлено презентаціїю до уроку "Сіліські пейзажі і мотиви" для 4 класу. Урок відповідаї темі І семестру. Розробка дає можливість кожному вчителю використати матеріал для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми. Розраховано для вчителів мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК 7. СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Іващенко Лариса Анатоліївна

Номер слайду 2

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Розкажіть, чи доводилось вам бувати у сільській місцевості. Що ви бачили на околиці села? Які звуки долинали до вашого слуху?

Номер слайду 3

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Звуки природи

Номер слайду 4

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Які звуки вам вдалося розпізнати? Які візуальні образи та почуття вони пробудили у вашому серці?

Номер слайду 5

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Який настрій створює ця композиція? Які художні образи в ній утілено? Який музичний інструмент допомагає передати колорит сільської місцевості? Слухання Дж. Ласт. «Самотній пастух

Номер слайду 6

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Залежно від виду виконання музику поділяють на вокальну та інструментальну. Інструментальну музику, яка зображує красу природи і мирне сільське життя, називають пасторальною.

Номер слайду 7

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Які календарно-обрядові пісні ти знаєш? Що тобі відомо про жниварські пісні? Пригадай, яку пісню із цього циклу ми вивчали у 3-му класі.

Номер слайду 8

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Жниварські пісні — музично-поетичні твори, що оспівують початок, хід та завершення жнив. Такі пісні поділяють на три групи: зажинкові, жнивні, обжинкові.

Номер слайду 9

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Зажинкові, пісні,що виконують під час зажинання першого снопа.

Номер слайду 10

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Жнивні —пісні, які виконують найчастіше під час ходьби в поле, повернення з нього й на перепочинок.

Номер слайду 11

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Обжинкові — пісні, які оспівують ритуал зжинання останнього снопа.

Номер слайду 12

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Слухання В. Філіпенко. «Поле моє, поле» Опишіть характер мелодії твору. Які засоби музичноївиразності допомогли вам уявити картину жнив?

Номер слайду 13

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Гра «Добрі ми женці були». Пограй разом із друзями в музичну гру. Заспівайте обжинкову пісню на вигаданий вами нескладний мотив. Супроводжуйте свій спів відповідними рухами.

Номер слайду 14

СІЛЬСЬКІ ПЕЙЗАЖІ І МОТИВИ Виконайте пісню І. Танчака «Намальований дощ» під фонограму. Створіть ритмічний супровід до пісні на улюблених шумових інструментах.

Номер слайду 15

Завданння Знайди в інтернет-джерелах ще одну пасторальну мелодію і додай її у свою електронну папку.

Номер слайду 16

Урок завершено! Дякую за увагу!

ppt
Додано
25 січня 2023
Переглядів
391
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку