Презентація "Сім братів"

Про матеріал
Урок розвитку мовлення. Презентація розширює знання учнів про дні тижня, розвиває спостережливість, збагачує словниковий запас, вчить швидко орієнтуватись у днях тижня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв’язного мовлення«Сім братів»КЗ «Нікопольськасередня загальноосвітня школа I – III ступенів №9»Смоляр Н. М.

Номер слайду 2

Відгадай загадку. В книжці шість листків простих, сьомий – золотий. Дні тижня

Номер слайду 3

А. Гревцова “Віршик про дні тижня”Понеділок… Шо за свято?! –Тижня нового початок. Гей, вівторок, другий брате. Чи у тижні вас багато?Третя – середа кругленька –Пропищала – багатенько!А за нею йде четвер. Серед тижня він тепер. П’ятниця, краса-дівчина. Каже – завтра відпочину. Йду я, діти, на весілля. До суботи та неділі.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Завдання 2. Розстав біля прислів’їв числа від 1 до 7 відповідно до днів тижня, які в них згадуються.57 Довша п’ятниця, як неділя.4 Згоджусь я тобі не тепер, то в четвер.35 Краще тепер, ніж у четвер.462 Вівторок – щасливий день.1 У понеділок роботи не починай і в дорогу не вирушай. Воно як трапиться: коли середа, а коли й п’ятниця. Коло суботи багато роботи.

Номер слайду 6

Завдання 3 Прочитай вірш. Підкресли в ньому назви днів тижня. Беручка, чемненька Дівчинка Оленка, Цілий тиждень у роботі,А все веселенька. В понеділок пряла,У вівторок ткала,А в середу у череду. Овечки загнала. У четвер білила,У п’ятницю мила,А в суботу всю роботу. До кінця скінчила. А прийшла неділя-Сорочечка біла,В ній дівчинка, мов квіточка,Між подруг сиділа. Марійка Підгірянка

Номер слайду 7

Завдання 4 А що ти робив/робила у середу та в неділю? Запиши за зразком. Зразок: У понеділок я читав книжку. У вівторок я допомагав батькам по господарству.

Номер слайду 8

pptx
Додано
26 жовтня 2021
Переглядів
978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку