Презентація "Сім способів тайм-менеджменту, які гарантують високу продуктивність".

Про матеріал
Термін "тайм-менеджмент" запозичено з англійської мови ("time management") й означає "управління часом". Планування, націлене на досягнення цілей з мінімальною витратою часу та максимальною ефективністю. Тайм-менеджмент – це комплекс методів і технік для управління часом. Уміння планувати і структурувати свій день, тиждень, місяць і навіть рік дуже спростить ваше життя й обов'язково призведе до успіху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім способів тайм-менеджменту, які гарантують високу продуктивність. Автор книги “Результативний тайм-менеджмент” Брайн Трейсі називає їх «Сім R» , тому, що назва кожного з них англійською мовою починається з цієї літери. Точніше , це способи правильної організації власного мислення.

Номер слайду 2

Перше «R» - Resistance (реакція, опір). Щоразу, відчуваючи опір, труднощі в роботі, стикаючись з невдачею, ви турбуєтеся і відчуваєте себе нещасним. В такій ситуації потрібно подумки повернутися назад і, замість того щоб форсувати події, зайнятись аналізом, запитати себе: «Чому це сталося?»

Номер слайду 3

Автомеханіки часто говорять молодим майстрам : «Ніколи не докладай силу й не бери в руки великий молоток». Іноді, те ж саме відбувається і в житті: в разі невдачі ми починаємо «тиснути» на ситуацію - на відносини, роботу, засмучуємося і сердимося. Але найкращий спосіб у цій ситуації відступити назад і запитати себе: «Можливо, є кращий шлях?»

Номер слайду 4

Друге «R» - Revaluate (перегляд, повторний розгляд ситуації) Кожен раз, зустрічаючи реакцію, заново розглядайте все, що відбувається і дайте відповіді на три питання. Перше: чого я намагаюся зараз домогтися? Що я дійсно намагаюся зробити? Друге: як я намагаюся це зробити? Це дійсно найкращий спосіб?І третє питання: а чи є кращий спосіб домогтися моїх головних цілей, ніж той, що я використовую зараз? І питайте про це саме інших людей.

Номер слайду 5

Третє «R», що дає нам високу ефективність роботи, - це Reorganization (реорганізація) Вам необхідно постійно змінювати розклад своєї роботи, щоб робити більше і більше найважливіших справ. Не захопіться та не загубіться за рутинною роботою. Будьте готові до реорганізації.

Номер слайду 6

Четверте «R» - Restructuring (реструктуризація) Вона має на увазі, що необхідно проводити якомога більше часу, займаючись тими 20% роботи, які мають найвищу цінність, і як можна менше часу - всім іншим. Реструктуризація просуває вас вперед, дозволяючи виконувати все більше і більше цінної й, відповідно, високооплачуваної роботи.

Номер слайду 7

П'яте «R» - Reengineering (реінжиніринг). Це постійне спрощення робочого процесу, постійний пошук способів робити свою роботу простіше та швидше. Складіть список всіх етапів вашого робочого процесу. Наприклад, перший етап - це телефонний дзвінок, потім призначення зустрічі, зустріч з потенційним клієнтом, вироблення пропозиції і т.д. Зробіть повний список кроків і поставте собі за мету - зменшити число кроків. Складіть список і перегляньте його, питаючи себе: як я можу зменшити кількість етапів?

Номер слайду 8

Другий етап реінжинірингу – передати всі малоцінні справи іншим людям. Наприклад, жінка - менеджер з продажу. У неї є три асистента, які роблять всю роботу, за винятком безпосереднього особистого спілкування з клієнтом. Чому?

Номер слайду 9

Тому що це найбільш відповідальна та важлива ділянка. Так ось, вона позбувається всіх інших завдань, таких як дзвінки по телефону, підтвердження зустрічей і т.д. Передоручайте всі несуттєві, неприбуткові дії та позбавляйтеся від всіляких малоцінних завдань. Це і є справжній реінжиніринг.

Номер слайду 10

Шосте «R» -це Reinventing (переосмислення). Подумайте про те, що вам довелося почати все спочатку і зайнятися чимось абсолютно іншим. Ви не зобов'язані змінювати кар'єру, але на підсвідомому рівні завжди повинна бути думка: «А що, якби мені довелося повністю змінити рід діяльності? Що, якби моя кар'єра, або робота, або компанія зникла б за ніч, і мені довелося б починати все спочатку в сьогоднішньому стані? »

Номер слайду 11

Думайте про свою роботу, пам'ятаючи принцип «Слабких місць». Уявіть, що ви провели лінію в минуле, і запитайте себе: «Чи є в моєму сьогоднішньому житті щось таке, чого я б ніколи не почав знову?» Іноді,коли люди задають собі це питання, відповідь на нього стає справжнім відкриттям.

Номер слайду 12

залишилися без роботи і їм довелося шукати собі абсолютно нове заняття. Уявіть, що ваша робота або компанія зникла за ніч, як це відбувається, до речі, з багатьма компаніями в реальному житті. Згадайте дефолт, коли сотні тисяч досвідчених і талановитих людей несподівано

Номер слайду 13

Подумайте, що вам дійсно подобається робити, і як можна заново себе відкрити. Багато людей, які втрачають роботу, думають: «Ну добре, а зараз я займуся тим, що мені дійсно дуже подобається робити». І вони знаходять спосіб добре заробляти на життя цим заняттям. Два найнебезпечніших способи втратити час у житті - це не несподівані телефонні дзвінки і не те, що відволікає вас від справ. Це невідповідна робота і невідповідні відносини.

Номер слайду 14

По-перше, багато людей витрачають роки, працюючи не там, де їм слід було б. Вони ніколи не бувають по-справжньому задоволені своєю роботою, ніколи не бувають дійсно успішні і не заробляють хороших грошей, але продовжують працювати на тому ж місці, тому що їм так зручно, замість того щоб зайнятися дійсно улюбленою справою, в якій вони можуть досягти успіху.

Номер слайду 15

Друге - багато хто підтримує тісні відносини не з тими людьми, тому що звикають до них. Минають роки, й нічого не виходить, але часу вже не повернути. Будьте по-справжньому суворі до себе. Якщо ви відчуваєте негативні емоції або труднощі в роботі або особистих відносинах, запитайте себе: «Моє це місце? Чи варто мені бути з цією людиною? » І ще:« Якщо б я починав своє життя спочатку, що б я зробив інакше? »

Номер слайду 16

І, нарешті, останнє «R» - Regain control (Повернення контролю)Починаючи знову контролювати своє життя, ви берете на себе повну відповідальність за все, що з вами відбувається. Ви припиняєте робити собі поблажки або звинувачувати когось іншого. Якщо вам не подобається щось у вашому житті, скажіть собі: «Я сам за це відповідаю, і я зміню це».

Номер слайду 17

Бенджамін Дізраелі якось сказав: «Ніколи не скаржтеся і не виправдуйтеся». Якщо вам щось не подобається, міняйте це, але не звинувачуйте інших людей.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
27 жовтня 2023
Переглядів
555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку