Презентація "Сімейний бюджет"

Про матеріал
Урок у вигляді ділової гри для 6-7 класів. Тема уроку: "Розв'язування прикладних задач"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА:“Розв’язування прикладних задач”

Номер слайду 2

ДІЛОВА гра“СІМЕЙНИЙ БЮДЖЕТ”

Номер слайду 3

МЕТА:сформувати в учнів розуміння понять «сімейний бюджет», «витрати та доходи родини»; здатність і готовність до застосування математичних знань у практичних життєвих ситуаціях; вміти працювати в команді та в парах; розвити в учнів ощадливість та поміркованість;виховати активного члена громадянського суспільства.

Номер слайду 4

ДЕВІЗ:«Нажити багато грошей – хоробрість, зберегти їх – мудрість, а уміло витратити – мистецтво!»

Номер слайду 5

Слово «бюджет» означає в перекладі з англійської «сумка», а сімейний бюджет – це «велика сімейна сумка»

Номер слайду 6

Сімейний бюджет – це доходи і витрати сім’ї за певний період (тиждень, місяць, рік)

Номер слайду 7

Доходи формуються із: заробітної платні; доходів від підприємницької діяльності; доходів від особистого господарства; пенсії, стипендії, соціальних виплат; доходів від цінних паперів.

Номер слайду 8

Витрати поділяються на:поточні витрати – придбання продуктів харчування, одягу, взуття, предметів особистої гігієни, оплата проїзду, платні послуги тощо;одноразові витрати – придбання житла, предметів тривалого користування (меблів, побутової техніки), оплата навчання, оплата відпочинку тощо;заощадження;податки.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Надлишковий бюджет - доходи перевищують витрати. Збалансований бюджет – доходи дорівнюють витратам. Дефіцитний бюджет – витрати перевищують доходи

Номер слайду 13

ЗАДАЧА № 1: У будинку 10 дерев’яних вікон. Заміна 1 вікна збереже 2% тепла. За місяць родина платить 3000 гривень за теплопостачання. На скільки скоротиться плата родини в разі заміни всіх вікон?

Номер слайду 14

ЗАДАЧА № 2: Сім’я з трьох чоловік у вересні витратила 280 к. Вт електроенергії, а в жовтні на 30% менше, бо встановила двозонний лічильник. Скільки к. Вт електроенергії родина витратила у жовтні?

Номер слайду 15

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 16

ЗАДАЧА № 3: Цівка води товщиною в сірник за тиждень може призвести до втрат 480 л води. Скільки літрів води буде втрачено, якщо 1000 чоловік залишать не до кінця закритими крани? Скільком мешканцям вистачило б цієї води, якщо мінімальна її потреба для однієї людини на добу становить 30л?

Номер слайду 17

ЗАДАЧА № 4: Батько Сергійка заробляє 9900 гривень на місяць. А мати заробляє втричі менше батька. Яку суму сім’я Сергійка може відкладати на відпочинок, якщо щомісячні сімейні витрати становлять 11170 гривень.

Номер слайду 18

ЗАДАЧА № 5: Сім’я придбала у кредит автомобіль вартістю 5000 у.о. За який час сім’я зможе повністю виплатити кредит на автомобіль, якщо загальний дохід родини становить 800 у.о. на місяць, а загальні витрати - 600 у.о. на місяць.

Номер слайду 19

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ РОБОТИ НА УРОЦІ

Номер слайду 20

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Скласти сімейний бюджет. Підрахувати доходи та витрати. Визначити, який бюджет вашої родини: збалансований, надлишковий, дефіцитний.

Номер слайду 21

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
12812
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку