Презентація "Сірники не іграшки"

Про матеріал
Ця презентація спрямована на обережну поведінку дітей з вогнем. Дає чітко зрозуміти, що дітям не слід гратися з сірниками та пояснює наслідки такої гри. Закріпити знання дітей про правила пожежної безпеки, а також закріпити поняття «Сірники – не іграшка»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Коробка сірників мала, та наробити може зла»

Номер слайду 2

Живуть в тісній темниці,Без страху темноти,Хлоп'ята яснолиці – Вогню малі брати.І мають душу щедру. Хоч дерева сини,Згораючи, вогонь дають вони. Загадка. Сірники

Номер слайду 3

Лісом він котився з ревом,Їв кущі, траву, дерева. А. коли напивсь води —Стих і згаснув назавжди. Вогонь

Номер слайду 4

ПРО ВОГОНЬ НАМ ТРЕБА ЗНАТИ-З НИМ НЕ ВАРТО ЖАРТУВАТИ

Номер слайду 5

Пожежа - неконтрольований процес горіння, який несе загрозу для життя людей і тварин, знищує природні ресурси і матеріальні цінності.

Номер слайду 6

020304050601 Вогонь-друг. Вогонь зігріває нас, наше житло. За допомогою вогню ми можемо приготувати їжу. Без вогню неможливо жити на Землі. Вогонь плавить руду і допомагає отримати людині метал. Вогонь запалений на Олімпі, несуть спортсмени. Вогонь-це символ. Люди схиляють голови перед Вічним вогнем.

Номер слайду 7

0203 Вогонь-Ворог01020304 Вогонь стає ворогом, якщо з ним поводитись необережно. Пожежі легше запобігати ніж її гасити. Гратися та пустувати із запалювальними засобами небезпечно-може виникнути пожежа. Від того, наскільки швидко ти покинеш приміщення ,де виникла пожежа, залежить твоє життя.

Номер слайду 8

Багато років тому первісна людина приборкала вогонь. Це була мабуть, найбільш видатна подія в історії людства: вогонь давав світло і тепло, відганяв диких звірів і робив м’ясо смачнішим. Він був великим чарівником: вів від дикості до цивілізації, від природи до культури.

Номер слайду 9

Казка «Козенята і вогонь»Вогонь працював у Кози у печі - Варив їй куліш, випікав калачі. Вона ж годувала щоранку малят - Трійко біленьких своїх козенят. Ось мамі вже з дому рушати пора. Лишається в хаті сама дітвора. Ми будемо слухняні, - синок запевняє. Куди ж це найменше спішить козеня?Воно потихеньку взяло сірникиІ вогник маленький пускає між тріски: Ану, як у мами моєї, гори!-I ось уже дим потягнувсь догори - Сердитий вогонь розходивсь, гоготить!Сестричка з найменшим сховались у мить. А брат не злякавсь:101 подзвоню!Врятують пожежники нас від вогню!Алло! Загорілася хата в Кози!Адреса: Діброва, провулок Лози,А номер в нас другий,

Номер слайду 10

Швидше сюди!Мерщій порятуйте від злої біди!Спішили сусіди - Лисиця й Ведмідь,І Заєць - відомий усім скорохід.І мчались в машині ген-ген із гори Пожежники вмілі і мужні - Бобри. Вогонь не давався, пручався, шипів,Сердитий вогонь погасати не хотів - Не дуже він любить сидіть у печі,Варити куліш і пекти калачі. Пожежу згасили. Живі малюкиІ каже Бобер: - Не беріть сірники!І мовить Коза: - Пам’ятайте завжди,Що гра із вогнем приведе до біди!- Що стало причиною виникнення пожежі у будиночку Кози?- Чи можна ховатись, коли виникає пожежа?- Завдяки кому всі козенята були врятовані?- Чи правильно викликав старший брат пожежників?

Номер слайду 11

Перегляд мультфільма. Add a main point. What do you do during your free time? Write them here!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Склади прислів’я Сірник невеличкий,Не май звички. Сірник маленький,З вогнем погані жарти –З малої іскри – а вогонь – велетень.сірники носити в кишені.а біда велика. жартувати з ним не варто. великий вогонь.

Номер слайду 14

Як себе поводити, якщо все таки трапилась біда. Вивчіть правила пожежні,Будьте завжди обережні. Знає хай дитина кожна: Жартувати з вогнем … (не можна). Якщо трапиться пожежа,«101» набрати треба!Сірники всі мусять знати: Не іграшки для маляти. Дим побачив – не втікай,Вогнеборців викликай!Телевізор почав тліти,то не можна воду лити.Із бенгальськими вогнями. До ялинки не підходь!Краще неприємність прикру. Якнайдалі ти обходь!Всім завжди пожежний щит. Біля хати треба мати. Вогнегасник тут, відро,І пісочок, і лопата…. Правила запам'ятайте! Їх у житті не забувайте!

Номер слайду 15

Гра «Так чи ні?»Можна гратися із сірниками?Не можна сушити білизну над газом. Рятувальну службу викликай за номером 103 Увімкни електроприлади і йди до школи. Чи знаєш ти як викликати швидку допомогу. Під час пожежі заховайся під ліжко. Сірники дітям – не іграшка. Чи можна під час пожежі користуватися ліфтом?(Ні)(Так)(Ні)(Ні)(Так)(Ні)(Так)(Ні)

Номер слайду 16

Правила поведінки при пожежі

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Коротке замикання може статися через пошкодження ізоляційного матеріалу, наприклад на шнуріНе вставляйте у розетку цвяхи,спиці та інші металеві предмети. Не бавтеся біля газової плити без нагляду дорослих. Пам’ятай

Номер слайду 19

Якщо праску вчасно не вимкнути, вона нагріється і від неї можуть загорітися речіНе грайся, друже, з сірниками!Запам”ятай, хоч він малий,Але від подиху одного. Будинок наш згорить новий. Залишаючи місце відпочинку, погасіть багаття, заливши його водою або засипавши піском.

Номер слайду 20

Пам’ятай!Вогонь помилок не прощає!

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
1017
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку