Презентація "Скрайбінг...що це?"

Про матеріал

Одним із інтерактивних методів навчання є нова форма роботи - Скрайбінг. Це інноваційна технологія, за допомогою якої можна привернути увагу слухачів, яка допомагає доступно та легко пояснювати складний матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наркевицька загальноосвітня школа I-III ступенів. Скрайбінг…що це?Вчитель початкових класів. Григор’єва Ліана Миколаївна

Номер слайду 2

Скрайбінг (з англійської scribe - робити екскіз, нарис) – це метод розповіді чи пояснення, який супроводжується графічною ілюстрацією головного змісту сказаного. Виходить свого роду ефект паралельного наслідування, тобто ми слухаємо розповідь про щось і одночасно бачимо графічну відповідність почутому.

Номер слайду 3

Навіщо потрібен скрайбінг? Головна мета скрайбінгу – допомогти краще опанувати зміст та запам'ятати сенс нової інформації завдяки залученню візуалізації. Головне завдання цього прийому – донести інформацію у максимально зрозумілому і привабливому для слухача форматі. Тому для створення яскравої картинки залучаються різноманітні типи зображень – малюнки, піктограми, символи, окремі ключові слова (написи, гасла), схеми, діаграми тощо.

Номер слайду 4

Головні переваги скрайбінгу:яскравість;лаконічність;інформативність;креативність представлення інформації.

Номер слайду 5

Різновиди візуалізації: Скрайбінг – це не лише короткі мальовані відео. Практично кожен вчитель практикує унаочнення на уроках, підкріплюючи пояснення відповідними схемами чи малюнками на дошці. Тому в залежності від часу відтворення виділяють такі види скрайбінгу:

Номер слайду 6

Скрайбінг буває “ручний” і “комп’ютерний”. Ручний – класичний: голос за кадром розповідає, а рука в кадрі малює зображення, що ілюструє усну розповідь. У такому скрайбінгу використовується, як правило аркуші паперу або презентаційна дошка, кольорові олівці, маркери, фломастери, пензлі і фарби, а також елементи аплікацій. По-своєму унікальний скрайбінг можна створити навіть за допомогою малюнків на піску.

Номер слайду 7

Компютерний скрайбінг набагато простіший. Не потрібно озброюватися відеокамерою, штативом, освоювати ремесло монтажера і диктора. Такий скрайбінг можна створити за допомогою сервісу Pow. Toon і програми Video. Scribe

Номер слайду 8

В залежності від форм залучення наочності виділяють такі різновиди скрайбінгу:мальований (схеми та малюнки зроблені від руки на будь-якій поверхні);аплікаційний (на фон наклеюються чи накладаються готові зображення).магнітний (зображення закріплюються на поверхні за допомогою магнітів);фланелеграфний (готові зображення чіпляються до ворсистої поверхні за допомогою липучок тощо);3 D-скрайбінг (об'ємні малюнки, які створюються за допомогою 3 D-ручки).

Номер слайду 9

Головні етапи створення скрайбінгу: Придумати ідею. Вона повинна бути зрозумілою і актуальною. Обрати спосіб візуалізації. В залежності від мети та доступних засобів оберіть, яким чином буде зображено головний зміст (малюнок, аплікація, магніти тощо). Підготувати сценарій. Необхідно заздалегідь продумати план розповіді та дібрати відповідне візуальне відтворення до кожного з етапів. Зробити заготовки. Якщо заплановане яскраве представлення у реальному часі, підготуйте відповідні заготовки для здійснення певного виду скрайбінгу (маркери чи кольорову крейду для мальованого; наліпки, аплікації, магніти, 3 D-ручки для інших видів). Якщо запланований відеоскрайбінг, оберіть найбільш зручну для вас програму, в якій можна створити та змонтувати сюжетні складові у єдиний відеоряд. Провести скрайбінг-сесію або змонтувати відеоролик. На фінішному етапі необхідно перевірити, що образи в достатній мірі відтворюють теоретичний зміст, а пояснення вміщується в запланований час.

Номер слайду 10

Для створення скрайбінгу можна користуватися такими сервісами: Power Point  Pow. Toon  Go. Animate  Sparkol Video. Scribe  Animaker 

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дехтярчук Вікторія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 квітня 2018
Переглядів
8834
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку