Презентація "Слова - назви предметів(іменники).

Про матеріал
Презентація "Слова - назви предметів(іменники) зроблена за підручником М. вашуленко, С. Дубовик. Містить пісенку "Алфавіт" для повторення та виконання завдання, домашнє завдання. Підходить для використання на дістанційних заняттях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слова - назви предметів(Іменники)Навчаюся визначати слова - назви предметів

Номер слайду 2

АЛФАВІТАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Номер слайду 3

Іменник любить називатизавжди на ймення кожну річ:земля, країна, сонце, мати,печаль і радість, день і ніч. День, земля, країна, мати, ніч, печаль, радість, сонце. 18 жовтня Класна робота. Ці слова близькі за значенням чи протилежні?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вправа 3 Запишіть прислів’я і приказки про сонце, доповнюючи словами - назвами предметів із довідки. Поясніть їхній зміст. Блисне сонце і в наше .... . Сонце встане, то й …. настане. Сонце блищить, а … тріщить. Сонце низько,... близько. Сонце на … повертає, а зима - на мороз. Довідка: Ранок, мороз, віконце, літо, вечір. 2 3 1 5 4

Номер слайду 6

Пограйтесь у гру“Зима - літо”Хто переможе?Сонце, море, ягоди, фрукти, канікули ,відпустка... Сніг, заметіль,сніговик,, Різдво, Дід Мороз...

Номер слайду 7

Домашня робота. Вправа 2 Вивчи вірш Павла Грабовського і запиши його з пам’яті.* Підкресли слова - назви предметів. Хмара небо криє. Сонечко не блисне. Вітер вовком виє. Дощ потоком висне..

pptx
Додано
17 жовтня 2021
Переглядів
1656
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку