Презентація "Сміттєві острови"

Про матеріал
Тема: Сміттєві острови та прикладна гарбологія. Чим небезпечні сміттєві плями? Чи можна позбутися сміттєвого острову? + доповідь.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сміттєві острови та прикладна гарбологія. Підготувала студентка. Групи БХ-18 Журавель Ірада

Номер слайду 2

2 500 000 км2 або чотири України – саме такі розміри має сміттєвий острів, який сформувався майже 50 років тому в Тихому океані. Площа сміттєвої плями щорічно збільшується, адже кількість відходів, яку продукує людство, зростає надзвичайно швидко. Ба більше, таких сміттєвих островів у Світовому океані декілька: один розташований за 500 морських миль від Каліфорнійського узбережжя, поряд із Гавайськими островами, а інший – у східній частині Тихого океану, неподалік від Японії. Велика тихоокеанська сміттєва пляма

Номер слайду 3

Наразі топ океанічного сміття виглядає так

Номер слайду 4

Історія відкриття

Номер слайду 5

Чим небезпечні сміттєві плями?Пластикові часточки нагадують морським жителям їжу. Велика кількість пластикових виробів виявляється в шлунках морських птахів і тварин, зокрема морських черепах і альбатросів, що призводить до їх загибелі. Мікропластик також потрапляє і в організми людей як через воду, так і через їжу, наприклад, морську рибу.

Номер слайду 6

Чи можна позбутися сміттєвого острову? Боротьба проти сміттєвих островів триває з його моменту їх відкриття. У травні 2019 року 25-денна експедиція Project Kaisei виловила 40 тонн пластикового сміття, зокрема 5 тонн рибальських сіток, які є особливо небезпечними для морських тварин. Багато країн по всьому світу вже вжили заходів по роботі з пластиком та іншими небезпечними відходами. Проте, головним джерелом забруднення океану залишаються Китай та Індія, де нормальним вважається викидати сміття прямо в водойми.

Номер слайду 7

Гарбологія або сміттєзнавство, або сміттєлогія ‒ окремий напрямок науки, який займається вивченням сміттєвих відходів, логістикою їх перевезення, системами їх утилізації, впливом даних процесів на екологічне середовище, дослідженням технологічних систем по переробці сміття в першу чергу як енергетичних ресурсів, систем використання продуктів, отриманих від переробки сміття.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вчитель біології
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 березня 2023
Переглядів
683
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку