Презентація " СНІД - проблема,яка стосується кожного!"

Про матеріал
Презентація висвітлює проблему небезпечного захворювання (СНІД), що отримало назву "Чума 20 століття".Матеріал можна використовувати на уроках біології, позакласних тематичних заходах для учнів 8-11 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«СНІД – це проблема, яка стосується кожного!»

Номер слайду 2

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Номер слайду 3

ВІЛ – вірус імунодефіциту людини СНІД – синдром набутого імунодефіциту

Номер слайду 4

На сьогодні не існує вакцини для профілактики СНІДу і недостатньо ефективні методи лікарської терапії цього захворювання Основна проблема створення лікарських препаратів проти СНІДу полягає у високій властивлості ВІЛ змінювати свою структуру

Номер слайду 5

Середня тривалість життя ВІЛ-інфікованої людини становить приблизно 12 років, однак сучасні препарати збільшують цю цифру в 2-3 рази. Сучасні препарати для лікування СНІДу діють всередині клітини, не дозволяючи ВІЛ размножуватись.

Номер слайду 6

ПЕРЕДАЄТЬСЯ… Статевим шляхом Через укуси комах При пологах З материнським молоком При рукостисканні Через спільне викорситання одноразового шприца Повітряно-капельным шляхом Через побутовий контакт Через піт або сльозы При попаданні в кров (донорське вливання) При створенні татуювань і пірсингу Під час вагітності

Номер слайду 7

МАТИ І ДИТИНA За даними Вссвітньої організації охорони здоров’я, ризик передачі ВІЛ-инфекції від матері дитині становить 20–45%. При проведенні відповідного лікування цей ризик можна знизити до 1-2%.

Номер слайду 8

СТАТЕВІ СТОСУНКИ За останні два роки число людей, які заразилися ВІЛ статевим шляхом, збільшилось майже в два рази. На сьогоднішній день 45% заражень відбувається через незахищені статеві контакти

Номер слайду 9

НАРКОМАНІЯ Від загальної кількості ВІЛ-інфікованих, наркомани складають 88% В Україні 450 тисяч молодих людей з подвійним діагнозом – ВІЛ - наркоманія… 52% заражень ВІЛ відбувається «через шприц»…

Номер слайду 10

Отже, є 3 шляхи зараження ВІЛ/СНІД:

Номер слайду 11

1. Через кров (при використанні нестерильних шприців, при переливанні крові)

Номер слайду 12

2. При статевих контактах з ВІЛ-інфікованою людиною

Номер слайду 13

3. Від ВІЛ-інфікованої матері до дитини (під час вагітності, пологів, кормління)

Номер слайду 14

ОЗНАКИ СНІДу втрачає вагу; людина відчуває постійну втому; довго може триматися висока температура; підвищена пітливість; частий пронос; спостерігаються сухий кашель і задишка; легкі інфекції, наприклад, простуда протікають набагато серйозніше і тривають значно довше звичайного; у хворих СНІДом можуть початися пневмонія, коліт, герпес, грибкова інфекція в порожнині рота, горлі, стравоході і прямій кишці; хворі СНІДом більш уразливі відносно раку.

Номер слайду 15

Статистика… Сьогодні число ВІЛ-інфікованих у світі перевищує 30 млн., а померло від цієї хвороби — 6 млн. людей. Щоденно ВІЛ заражається більше 6 000 людей, що дає змогу говорити про пандемію СНІДу.

Номер слайду 16

Україна за темпами розвитку епідемії ВІЛ-інфекції займає 2-е місто в Європі і 5-е — у світі. Україна за темпами росту захворювання наздоганяє навіть Африку За 2007 рік у нас зареєровано 9000 нових випадків інфікування ВІЛ. Це майже на 1,5 тисячі больше, ніж в минулому При сьогоднішніх темпах розвитку захворювання в 2014 році від СНІДу в Україні щоденно буде помирати 140 людей.

Номер слайду 17

Пам’ятай! Небезпека поряд! Твоє життя залежить від твоїх обдуманих дій!

Номер слайду 18

ppt
Додано
1 серпня 2020
Переглядів
1693
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку