Презентація "Соціальна допомога дітям, підліткам та їх сім'ям у Німеччині"

Про матеріал

Презентація "Соціальна допомога дітям, підліткам та їх сім'ям у Німеччині"

Усі соціальні служби для дітей,підлітків і родин у Німеччині поєднуються поняттям «дитячо-підліткова допомога»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соціальна допомога дітям,підліткам та їх родинаму НімеччиніВиконала:соціальний педагог. Сисюк Валерія Олегівна

Номер слайду 2

Усі соціальні служби для дітей,підлітків і родин поєднуються поняттям «дитячо-підліткова допомога»Робота підрозділяється на 2 аспекти:турбота про підлітківдопомога у вихованні

Номер слайду 3

Превентивна робота з дітьми і підлітками передбачає:діяльність молодіжних центрів;роботу в молодіжних організаціях;роботу в галузі освіти молоді;сприяння і допомогу спортивному руху;будівництво спортивних майданчиків;заходи щодо проведення канікул;допомогу у проведенні відпочинку;міжнародні зустрічі;охорону прав і праці підлітків.

Номер слайду 4

«Допомога у вихованні» - надання соціальної допомоги підліткам і тим родинам, у яких є значні труднощі. Наприклад: проблеми у вихованні;проблеми спілкування і насильства у родині;аномалія батьків, дітей і підлітків.

Номер слайду 5

У законі про профілактику дитячої юнацької злочинності ( травень 1990 р.):☺усвідомлено враховуються різні сімейні обставини і різноманіття життєвого укладу (наприклад розлука);☺скасовані втручання в правопорядок;☺підкреслюється перевага амбулаторної допомоги дітям і підліткам;☺звертається увага на визначену сімейну орієнтацію (заслуги, успіхи);☺прийняття установ про захист.

Номер слайду 6

Робота в області дитячо-підліткової допомоги, а також по профілактиці дитячої і підліткової злочинності, а разом з нею і робота з батьками проводиться у відповідних соціальних організаціях різними професійними групами, а саме: соціальними працівниками та педагогами, психологами, соціологами, а також частково вихователями, лікарями, юристами.

Номер слайду 7

Профілактика: Первинна – впливає на важливо стабільні обставини. Вторинна – профілактична допомога в складних ситуаціях, що можуть перерости в кризові.

Номер слайду 8

Принцип соціальної роботи «допомога і виховання замість покарання»основний принцип профілактики, який припускає ранню і своєчасну підтримку та зняття з обвинувачуваного провини, чому сприяє внутрішній розвиток і готовність до зміни, наприклад , всередині родини.

Номер слайду 9

Принцип «розуміння замість осуду»кожна людина як особистість повинна і хоче бути серйозно сприйнята у своїй готовності і бажанні жити у мирі, злагоді, щасті з іншими людьми і для реалізації свого наміру потребує підтримки.

Номер слайду 10

Принцип «добровільність замість контролю»надання клієнтові можливості самому вирішувати, яка допомога йому необхідна і яку він хоче прийняти

Номер слайду 11

Принцип «допомога для самодопомоги» або «актвність замість пасивності»соціальний працівник повинен дати своєму підопічному можливість самому будувати своє життя

Номер слайду 12

Принцип «скритність, конфеденційність»право кожного на повагу його особистого життя

Номер слайду 13

Принцип «відкритість (щирість), довіра»спрямований на встановлення довіри

Номер слайду 14

Принцип «сімейна орієнтація»захист і допомога дітям можуть бути забезпечені тільки спільними зусиллями соціального працівника і батьків, за умови зміни ситуації і відносин у родині

Номер слайду 15

Принцип «об’єднана допомога – комплексна допомога»торкається сукупності проблемних життєвих обставин і здійснюється в тісному контакті соціального працівника з різними організаціями і службами, що мають відношення до родини

Номер слайду 16

Головні функції соціальної роботи: Формування здібностей людини і розширення можливостей для вирішення проблем і життєвих задач;Встановлення зв’язку і поліпшення відносин між людьми і соціальними системами;Сприяння ефективній і гуманній дії цих систем;Соціальна допомога у розвитку і поліпшенні проведеної соціальної політики.

Номер слайду 17

Захист виховання – це одна з форм підтримки родин, що мають проблеми у вихованні. Завдання служб по захисту виховання: надання підтримки батькам та у питаннях виховання дітей, а також у наданні допомоги дітям і підліткам у формі поради або діючої допомоги, щоб у такий спосіб попередити небезпеку або запобігти сімейним конфліктам і відхиленням в поведінці підлітків.

Номер слайду 18

Соціально-педагогічна допомога родині здійснюється соціальним педагогом безупинно (більш ніж 3 роки) і інтенсивно (до 20 годин на тиждень) у формі бесід з батьками і дітьми у вільний час. Мета соціально-педагогічної допомогине допустити направлення дітей у дитячий будинок або інтернат

Номер слайду 19

Ефективні форми надання соціальної допомоги:виховні заходи для молодих наркоманів, зміна місця проживання між випискою з клініки і стаціонарною терапією, превентивні інтернати для дітей, що знаходяться в небезпеці. Консультаційні пункти по боротьбі з наркоманією: проведення бесід; амбулаторна допомога.

Номер слайду 20

Мета соціально-педагогічної роботи на вулиці:запобігання різного роду негативних процесів серед вуличної молоді, а також прагнення всіма способами сприяти розвиткові особистої відповідальності дітей і підлітків та їх самовизначення через організацію клубної роботи.

Номер слайду 21

Профілактичні міри«вуличної роботи»:♦ якомога раніше визначити виникнення запущеної молоді;♦ визначити потреби, проблеми вуличних груп молоді і форми надання їм відповідної допомоги;♦ вжити заходів для запобігання кількості груп, сприяти їхньому розпадові і напрямкові їх активності в менш агресивне русло;♦ виявити особливо небезпечних підлітків у вуличних групах і долучити їх до молодіжних груп;♦ організувати їх дозвілля,

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
2176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку