Безпечне спілкування в Інтернеті ( соціальні мережі)

Про матеріал
Презентація містить інформацію про сучасні соціальні мережі.Пропонується для використання на уроках основ здоровя в 6 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувалаучитель Бахмутської ЗОШІ-ІІІст.№ 10 Дегтярьова Ярослава. Na. Безпечне спілкування в інтернеті( соціальні мережі)e of presentation

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Поява соціальних мереж стало наслідком розвитку і поширення інтернету. Сьогодні у багатьох ранок починається не тільки з чашки кави, але і з перегляду своєї сторінки в тій чи іншій соціальній мережі. Якщо вірити статистиці, близько 50% населення нашої планети регулярно відвідують свою сторінку в будь-якої соціальної мережі, а деякі навіть бувають в відразу декількох. Найкраще про їхню популярність говорять дані про молодь: 96% молодих людей спілкуються в соц. мережах. І вони дійсно затягують, недарма інтернет прозвали всесвітньою павутиною. Адже якщо в мережі павука потрапляє якась букашечка, то вона залишається там назавжди.

Номер слайду 4

Першим соціально-мережевим ресурсом можна вважати Classmates.com, створену Ренді Конрадса в 1995 році. Classmates перекладається, як однокласники. Сайт надавав користувачам можливість відновити зв'язок з колишніми однокласниками, однокурсниками, товаришами по службі, друзями. Сьогодні ця мережа нараховує більше 50 млн. Користувачів в США і Канаді. Крім того, її послуги доступні жителям Швеції, Німеччини, Австрії та Франції.

Номер слайду 5

« В Контакте»1 жовтня 2006 року булозареєструвано домен vkontakte.ru. Цей день вважається Днем народження«ВКонтакте». Компанію заснували друзі : Павло Дуров, Лев Левієв В'ячеслав Мірілашвілі.«ВКонтакте» став цілим світом для тих, хто любить спілкуватися, знаходити нових друзів, слухати музику, дивитися відео, грати в ігри, читати новини та цікаві замітки.

Номер слайду 6

В2 003 році була створена мережа. My. Space, Основними користувачами якої стали рок-колективи. для неззалежність музикантів портал став своєрідним майданчиком для самопрезентації. Крім того, у шанувальників рок-музики з'явилася можливість спілкуватися зі своїми кумирами і навіть додавати їх в друзі.

Номер слайду 7

У 2004 році Марком Цукербергом (студентом з Гарварду) був запущений портал Facebook, який сьогодні є найбільшою соціальною мережую. Але спочатку реєстрація була доступна лише гарвардським студентам. Поступово до Facebook отримали доступ студенти інших ВНЗ, а потім і школярі. До 2008 року Facebook відібрав у My. Space пальму першості і став найбільшою в світі соцмережею, сервіс якої доступний на 40 мовах. А його засновник став в тому році наймолодшим мільярдером.

Номер слайду 8

2006 році Джек Дорсі запустив проект Twitter і відразу став швидко зростаючим новим соціально-мережевим проектом. Унікальність Twitter полягає в можливості користувачів відправляти короткі текстові повідомлення (до 140 символів). Спочатку мета проекту була надати можливість людині відповісти на прості запитання «Що ти зараз робиш?» "Чим ти зараз займаєшся?" і т.д. Відповідь при цьому був доступний відразу всім людям, які підписані на даного користувача. Дане нововведення дозволило швидко завойовувати ринок і розширити функціональність.

Номер слайду 9

«Плюси та мінуси Інтернету». ЗАШвидкий доступ до інформаціїКористування електронною поштою. Спілкування з друзями. Нові знайомства. Необмежений доступ до розваг (ігри, фільми)Можливість відпочивати, не виходячи з дому. Можливість щось купити он-лайн. ПРОТИІнформація не завжди є достовірною. ШахрайствоІнтернет-залежність. Негативний вплив на здоров’я (якщо довго сидіти за комп’ютером)Доступ сторонніх до особистої інформаціїСпам і віруси

Номер слайду 10

« Міф чи Правда»1. У булінгу та кібербулінгу немає нічого серйозного. Це просто дражнилки.2. Якщо над кимось знущаються, він сам винен у цьому.3. Дехто з тих, над ким знущалися, може почати ображати інших.4. Коли ти бачиш, що з когось знущаються, найкраще вдати, ніби нічого непомічаєш.5. Не варто використовувати назви міст, імена, номери телефонів та дату народження як надійны паролі.6. Якщо ви збираєтесь поширити інформацію, фотографії своїх знайомих, нетреба запитувати їхнього дозволу.7. Все, що ви публікуєте он-лайн, може бути розповсюджене набагатоширше.

pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
946
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку