Використання інтерактивних технологій на уроках основ здоров*я

Про матеріал
Використання інтерактивних технологій на уроках основ здоров*я Використання інтерактивних технологій на уроках основ здоров*я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Розвиток життєвих компетентностей учнів через впровадження інтерактивних технологій на уроках основ здоров*я»Учитель Студенецької філії Есманьської ЗОШ І-ІІІ ступенів Харитоненко А.І.

Номер слайду 2

Інтерактивне навчання – це специфічна форма організації пізнавальної діяльності учнів,яка має конкретну передбачувану мету

Номер слайду 3

побудова продуктивного освітнього процесу; створення комфортних умов навчання; відчуття учнем своєї успішності, інтелектуальної досконалості, що є складовими для соціалізації учнів.

Номер слайду 4

Інтерактивненавчання

Номер слайду 5

Учитель Учень Учень Активна модель навчання

Номер слайду 6

Метод кооперативного навчання (робота в групах,робота в парах)Наприклад: скласти казку чи оповідання про здоровий спосіб життя використовуючі 10 опорних слів:характер,майбутнє,спорт,настрій,харчування,гігієна,загартовування,спілкування,звички,життя

Номер слайду 7

Робота в групах: Створення лепбуку

Номер слайду 8

Методи колективного групового навчання:1. Мозковий штурм. Наприклад: перелічити та записати на дошці асоціації які приходять на думку зі словами «здоровий спосіб життя»Обговорити результати,підкреслити основні складові ЗСЖ.

Номер слайду 9

Метод технології ситуативного моделювання. Практичні заняття в ігрових формах «Відповідальність вибору» та «Аркуш із секретом» («Чорнильна пляма»). Під час виконання правил і вимог цих занять діти дізнаються про шляхи ураження хворобою, важливість оберігання від випадкових статевих відносин, необхідність користування контрацептивами, роблять висновки про шкідливість вживання наркотичних засобів, необхідність формування свідомого та відповідального ставлення до свого життя та здоров'я.

Номер слайду 10

Метод опрацювання дискусійних питаньвпровадження диспутів та дискусій за відповідними темами «Діти і наркоманія», «СНІД поряд з нами. Проблеми шкідливих звичок», «СНІД – лихо чи провина людства?», «Чи можуть бути повноцінними членами суспільства ВІЛ-інфіковані люди?», «Чи можна уберегтися від ВІЛ?»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Комп*ютерні технології

Номер слайду 17

Learning apps

Номер слайду 18

Створення пазлів у Power Point

Номер слайду 19

Відео-,мультфільми на уроках основ здоров*я

Номер слайду 20

«На урок»+тести;+флеш-картки+домашнє завдання+відповідності+інтернет-олімпіади

pptx
Додано
28 січня 2022
Переглядів
962
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку