Презентація "Софтбол"

Про матеріал
Софтбол (англ. soft — м'який англ. ball — м'яч) — різновид бейсболу, який грають м'ячем, більшим та значно м'якшим за бейсбольний. ... У багатьох бейсбольних країнах софтбол — альтернатива бейсболу для непрофесіоналів і жінок, адже відмінності мають на меті зниження травматизму та вимог до фізичної форми спортсменів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Софтбол – командний вид спорту з м'ячем. Він є різновидом бейсболу. У софтбол можуть грати як чоловіки, так і жінки. Як правило, цей вид спорту популярний серед непрофесіоналів. Це пов'язано з тим, що на відміну від бейсболу, софтбол пристосований для менш фізично підготовлених людей і не такий травматичний.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Правила софтболу і відмінності від бейсболу. Матч складається з 7 рівних частин під назвою інінґ. Вони, в свою чергу, поділені на тайми. Перший удар робить команда гостей, потім у гру вступає команда-господарка. Гравцеві з битою в руках подають м'яч. Подача може відбуватися кілька разів. Ті, хто знаходиться у захисті, повинні точно потрапити по м'ячу і якомога швидше повернутися на домашнє поле. Під час гри спортсмени не повинні змінювати своє місцезнаходження, тільки якщо їм не наказав тренер. У разі успіху команді зараховують один бал. Переможцем стає команда, яка набрала найбільшу кількість балів за результатами 7 інінґів.Існує кілька видів гри: «Фаст-пітч» (швидка подача), «Слоу-пітч» (повільна подача) і «Модіфай-пітч» (середня подача). М'яч для софтболу м'якше, ніж для бейсболу. Також він має більш низьку швидкість у польоті. Бита товща, ніж у бейсболі, але при цьому вона не така довга. Також у бейсболі розігрують не 7, а 9 інінґів. Площа для гри в софтбол менша за розміром, ніж для бейсболу.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Екіпірування для софтболу. Для гри у софтбол необхідно мати рукавичку, биту, шолом, бутси і захисну амуніцію. Рукавичка для софтболу виготовляється з натуральної шкіри. Правші носять її на лівій руці, а шульги – на правій. Кетчер грає в спеціальній рукавичці. Биту для софтболу виробляють з алюмінію. Кожному гравцеві необхідно індивідуально підібрати биту, орієнтуючись на свій зріст. Бутси повинні мати пластикову або гумову підошву. Металеві бутси носити заборонено, бо при падінні через них можна серйозно травмуватися. У комплект захисної амуніції входять спеціальні рукавички для гравця з битою і захист для підборіддя і грудей.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Історія розвитку софтболу. Софтбол зародився в 1887 році. Спочатку він називався «машбол» або «кіттенбол». Офіційним видом спорту софтбол став у 1920 році. При цьому багато хто був проти того, щоб виділяти його як окремий вид спорту, так як він дуже схожий на бейсбол. У 1965 році з'явилася Міжнародна федерація софтболу. Наразі Міжнародна федерація софтболу об'єднує понад сто національних федерацій різних країн. Перший чемпіонат світу серед жінок відбувся в 1965 році, а серед чоловіків – в 1966 році. У програму Олімпійських ігор софтбол входив з 1996 року по 2008 рік. На Олімпіаді він був представлений грою «Фаст-пітч» серед жінок.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Софтбол в УкраїніВ Україні софтбол з'явився в 1989 році. З 1991 року почав проводитися чемпіонат України з софтболу. Розвитком софтболу займається Федерація бейсболу і софтболу України, яка організовує всеукраїнські чемпіонати для різних вікових категорій. Членами федерації є близько 30 клубів. Найбільш активно у софтбол грають в Києві, Рівному, Кропивницькому та Львові. Збірна України з софтболу бере участь у чемпіонатах світу і Європи. 

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Міжнародна федерація софтболу. Міжнародна федерація софтболу (International Softball Federation — ISF) була заснована у 1952 році, але аж до середини 1960-х фактично не здійснювала жодної діяльності. Лише у 1965 році відбувся Конгрес та обрано керівні органи ISF. У тому ж році під її управлінням було проведено перший чемпіонат світу серед жінок, а через рік — і серед чоловіків. У 1976 році в структурі ISF з'явилася перша континентальна федерація — Європейська. Пізніше до неї додалися Панамериканська (1979), Азіатська (1990), Африканська (1990, об'єднала бейсбольні і софтбольні національні асоціації Африки) і конфедерація Океанії (у 2005). В 1991 році Міжнародним олімпійським комітетом було прийняте рішення про включення жіночого софтболу в програму Олімпіади-1996 в Атланті. Також софтбол був представлений на Олімпійських іграх 2000, 2004 і 2008 років. У 2016 році сесія МОК прийняла рішення про повернення софтболу, а також бейсболу в програму Олімпіади-2020 в Токіо. У 2013 році Міжнародна федерація софтболу об'єдналася з Міжнародною федерацією бейсболу (IBAF) у Всесвітню конфедерацію бейсболу і софтболу (WBSC).

Номер слайду 21

WBSC складається з 9 континентальних федерацій, які є її структурними підрозділами. Вони є повноважними представники WBSC у своїх географічних зонах. Національні асоціації є одночасно членами WBSC і своєї регіональної федерації. Список регіональних об'єднань:Європа:Європейська конфедерація бейсболу (CEB)Європейська федерація софтболу (ESF)Азія: Федерація бейсболу Азії (BFA)Конфедерація софтболу Азії (SCA)Америка: Панамериканська конфедерація бейсболу (COPABE)Панамериканська конфедерація софтболу (CONPASA)Африка: Африканська асоціація бейсболу і софтболу (ABSA)Австралія і Океанія: Конфедерація бейсболу Океанії (BCO)Конфедерація софтболу Океанії (OSC)

Номер слайду 22

CEB, ESFBFA, SCA ABSA COPABE, CONPASA  BCO, OSC

Номер слайду 23

Міжнародні змагання. Турніри, які проводяться під егідою WBSC: Бейсбол: Турнір на Літніх Олімпійських іграх. WBSC Прем'єр–12 Світова класика бейсболу. Чемпіонат світу з бейсболу серед жінок. Чемпіонати світу з бейсболу у вікових категоріях (до 23, 18, 15, 12 років)Софтбол: Турнір на Літніх Олімпійських іграх. Чемпіонат світу з софтболу (серед чоловіків)Чемпіонат світу з софтболу (серед жінок)

Номер слайду 24

pptx
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
1267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку