Презентація "Сонячна Система"

Про матеріал
Презентація "Сонячна Система" ця презентація розкаже вам про планети сонячної системи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СОНЯЧНА СИСТЕМАПідготував учень 6-А Кирилов Назар

Номер слайду 2

СОНЦЕСонце — єдина зоря Сонячної системи та її головна складова. Його маса (332 900 мас Землі) досить велика для підтримання термоядерних реакцій синтезу в його надрах. За зоряною класифікацією Сонце — типова зоря головної послідовності класу G2.

Номер слайду 3

МЕРКУРІЙМеркурій є найближчою до Сонця й найменшою планетою системи. У Меркурія немає супутників. Меркурій має вкрай розріджену атмосферу. Вона складається з атомів, «вибитих» із поверхні планети сонячним вітром. Велике залізне ядро Меркурія та його тонка кора ще не отримали належного пояснення.

Номер слайду 4

ВЕНЕРАВенера близька за розміром і масою до Землі. Як і Земля, вона має потужну атмосферу та товсту силікатну оболонку навколо залізного ядра. Це найгарячіша планета: температура її поверхні перевищує 400 °C. Природних супутників у Венери немає.

Номер слайду 5

ЗЕМЛЯЗемля є найбільшою та найщільнішою серед внутрішніх планет. У Землі є один природний супутник — Місяць, це єдиний великий супутник планет земної групи. Серед планет земної групи Земля є унікальною (насамперед — гідросферою). Атмосфера Землі радикально відрізняється від атмосфер інших планет — вона містить вільний кисень. Питання про наявність життя де-небудь, крім Землі, залишається відкритим.

Номер слайду 6

МАРСМарс менший за Землю та Венеру. Він має атмосферу, що складається переважно з вуглекислого газу. На його поверхні є вулкани, найбільший із яких, Олімп, перевищує розмірами всі земні вулкани, досягаючи висоти 21,2 км. Червоний колір поверхні Марса зумовлений великою кількістю оксиду заліза в його ґрунті. Планета має два супутники — Фобос і Деймос.

Номер слайду 7

ЮПІТЕРЮпітер має масу, в 318 разів більшу від земної, і є в 2,5 рази масивнішим від усіх інших планет разом узятих. Він складається здебільшого з водню і гелію. Юпітер має 79 супутників.

Номер слайду 8

САТУРНСатурн, відомий своєю системою кілець, має структуру атмосфери і магнітосфери, дещо подібну до відповідних структур Юпітера. Сатурн — найменш щільна планета Сонячної системи (його середня густина менша за густину води).

Номер слайду 9

УРАНУран з масою, в 14 разів більшою, ніж у Землі, є найлегшою із зовнішніх планет. Унікальним серед інших планет його робить те, що він обертається «лежачи на боці». Він має набагато холодніше ядро, ніж інші газові гіганти, і випромінює в космос дуже мало тепла.

Номер слайду 10

НЕПТУННептун, хоча і дещо менший від Урана, але масивніший (17 мас Землі) і тому щільніший. Він випромінює більше внутрішнього тепла, але не так багато, як Юпітер чи Сатурн. Нептун має 14 відомих супутників.

pptx
Додав(-ла)
Кирилов Назар
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку