Презентація "Сонячний дім - моя Україна"

Про матеріал
Матеріал даної презентації стане в пригоді при підготовці та проведенні виховних заходів з теми: "Моя Батьківщина - Україна".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мій сонячний дім – моя Україна Підготувала Артюх О.В. вчитель української мови та літератури

Номер слайду 2

Україна Є багато країн на землі, В них – озера, річки і долини. Є країни великі й малі, Та найкраща завжди Батьківщина.

Номер слайду 3

Незакінчене речення… Для мене Україна – це …

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Держава – це дім, у якому живе народ. 24 серпня 1991 року прийнято Акт проголошення незалежності України, за яким Україна є самостійною демократичною державою.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Державний прапор України Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року. У серпні 2004 року Президент Л. Кучма підписав Указ про встановлення Дня Державного Прапора України, який святкується щорічно 23 серпня. Національний Прапор України синьо – жовтого кольору. Жовтий колір – це колір пшеничної ниви, колір зерна, хліба, що дарує життя всьому сущому на землі. Колір сонця, без лагідних променів якого не дозрів би, не колосився б життєдайний хліб. Блакитний, синій – колір ясного, чистого, мирного неба, де живе – розкошує, приносячи радість усім, жовтогаряче сонце! А без матері – води не заколосився б хліб. Отже, колір води. Синє небо над золотою нивою – ось який прекрасний зміст вкладає у національні кольори кожен українець. До прапора виявляють пошану, схиляючи голову чи вклоняючись, а часом і стають на одне коліно. Військові віддають прапорові честь.

Номер слайду 11

Наш прапор Небеса блакитні сяють з глибини, А пшеничні й житні мерехтять лани. Образ цей не зблідне, хоч минуть жнива, Це знамено рідне – злото й синява. Прапор наш, як літо, в сонці майорить – По долині жито, по горі блакить. Д. Павличко

Номер слайду 12

Гронування “Кольори прапора” Синій ? о

Номер слайду 13

? Жовтий

Номер слайду 14

Державний Герб України Герб – це офіційна емблема держави, що зображується на грошових знаках, печатках, на офіційних вивісках державних установ, навчальних закладів. Герб означає в перекладі з німецької “спадщина” Сучасний Герб України символізує спорідненість поколінь, мир і творчу працю українського народу.

Номер слайду 15

Наш герб – тризуб, Це воля, слава й сила; Наш герб – тризуб. Неволя нас косила, Та ми зросли, ми, є, Ми завжди будем, Добро і пісню Несемо ми людям. Н.Поклад

Номер слайду 16

Гімн – це урочиста пісня, виконання якої пов'язане зі святковими урочистостями, офіційними державними заходами, військовими парадами (муз. М. Вербицького, слова П.Чубинського).

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Державний Гімн Слова палкі, мелодія врочиста, - Державний Гімн ми знаємо усі. Для кожного села, містечка, міста – Це клич один з мільйонів голосів. Це наша клятва, заповідь священна, Хай чують друзі й вороги, Що Україна вічна, незнищенна, Від неї лине світло навкруги. Н. Поклад

Номер слайду 19

Конституція – це Основний Закон держави. Нова Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року. Конституція України складається з п'ятнадцяти розділів.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Народні символи України Рослинні символи верба дуб тополя калина чорнобривці любисток барвінок мальва

Номер слайду 23

Тваринні символи тур кінь зозуля лелека журавель соловейко ластівка

Номер слайду 24

Український національний одяг Вишиванка; Віночок; Шаровари; Пояс та чоботи.

Номер слайду 25

Діячі науки, культури і мистецтва, які звеличали нашу державу своїм талантом Тарас Шевченко; Леся Українка; Іван Франко; Михайло Грушевський.

Номер слайду 26

Видатні спортсмени, які своїми рекордами прославили Україну Брати Клички; Яна Клочкова; Василь Вірастюк; Андрій Шевченко.

Номер слайду 27

“Розсипанка” Горобчики тут побували, Дзьобиками літери поскидали. Потрібні букви в ряд складеш – про Україну вірш знайдеш. Х*ч м*л*й я, не*ел*кий, з*т* д*б*е *н*ю, щ* к*ай р*д*ий – Ук*а*н*, я ї* к*х*ю. (П. Тичина)

Номер слайду 28

Аукціон слів (дібрати ознаки) Батьківщина Україна

Номер слайду 29

ppt
Додано
25 січня 2019
Переглядів
957
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку