Презентація "Спілкування з однолітками"

Про матеріал
У презентації подано інформацію про взаємовідносини між однолітками. Слайди супроводжуються схемами та малюнками і допоможуть у підготовці до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спілкування з однолітками. Агресія. Вчитель хімії та біології Чабаненко Олена Миколаївна

Номер слайду 2

« укя убжурд шедеваз, екат й яттиж шедевоп» Як ви розумієте дане прислів’я?

Номер слайду 3

Уміння обирати добрих, надійних друзів, встановлювати і підтримувати дружні стосунки є однією з найважливіших життєвих навичок. Але щоб мати друзів, треба й самому навчитися дружити.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дружба - це взаємостосунки, засновані на взаємній допомозі, прихильності, спільності інтересів, смаків, поглядів, ,життєвих позицій Що є основою справжньої та вірної дружби? Як ви гадаєте, чому людина хоче знайти собі друга?Чому каже народне прислів’я: « Друзі пізнаються в біді?»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Розглянемо деякі ситуації, де між друзями стаються різні непорозуміння. Ситуація 1 До Ігоря додому прийшов Володя. Володя. Вмикай телевізор, наші грають! Ігор. Не можу. На завтра не підготував українську літературу. Володя. Облиш ти свої уроки, пропустимо ж перший період! Ігор. Вибач, Володю, але не можу. Вибач! Володя. Бач, який ти, а ще другом називаєшся. Чи правильно вчинив Ігор? А що б ви зробили на його місці? Ситуація 2 У класі хтось розмалював парту. Коли класний керівник помітив це, почав вимагати від учня, який за нею закріплений, пояснень: хто і коли це зробив? Учень сказав: «Я знаю, хто розмалював парту, але не можу сказати тому, що не хочу зрадити друга. Я сам її вимию». Скажіть, як би ви вчинили на місці учня, який зробив це? Чи правильно вчинив учень? Хто має вимити парту? Ситуація 3 Тарас дружив з Андрієм і дуже пишався цією дружбою. Андрій добре вчився, відповідально ставився до виконання домашніх завдань. Тарасові ж часто було ліньки сидіти над уроками. І тоді він звертався до друга з проханням дати списати розв'язані задачі і виконані вправи. Одного разу Андрій йому рішуче відмовив. Між друзями спалахнула суперечка. Чи правильно вчинив Андрій?

Номер слайду 8

Пам’ятка ДРУЖБИНе ображай та не принижуй свого друга. Допомагай другу в біді. Не обманюй друга, будь з ним чесним. Не зраджуй друга. Вмій визнавати власні помилки, помиритися з другом. Будь уважним до свого друга. Вмій поступатися своєму другу.

Номер слайду 9

Як протидіяти насиллю у твоєму середовищіЗазвичай у конфліктах беруть участь кілька осіб. Серед них: Агресор – той, хто здійснює насилля. Спільники – ті, хто підтримує агресора. Жертва – той, з кого сміються, кого ображають. Байдужі спостерігачі – ті, хто нічого не робить, щоб припинити насилля. Захисник – той, хто стає на захист жертви.

Номер слайду 10

Обговорення ситуації« Вова гуляв у дворі з водяним пістолетом. Троє хлопців підійшли до нього, й один почав відбирати пістолет. Решта сміялися. Дві жінки сиділи на лавочці і не звертали на це уваги. Лише одна старенька бабуся захистила Вову».- Хто в цій ситуації агресор, спільники, жертва, байдужі і спостерігачі, захисник ?

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Складіть невеличку розповідь про свого друга за поданим планом:1. Хто мій друг (як звати, скільки років, де познайомились…)2. Як давно ми дружимо.3. Що нас поєднує, чим відрізняємося одне від одного.4. Що подобається моєму другові.5. Що мене переконало, що ми справжні друзі.

pptx
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
3430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку