Вогонь - ворог чи друг?

Про матеріал
Мета6 пояснити учням поняття " вогонь добрий - вогонь злий", з'ясувати основні причини виникнення пожежі, виховувати потребу повсякденного дотримання правил пожежної безпеки, почуття відповідальності за свої вчинки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вогонь – друг чи ворог

Номер слайду 2

Вогонь захищаєУ стародавніх людей було багато ворогів і дуже мало друзів. Вогонь був їхнім головним захисником від диких звірів, бо всі тварини дуже сильно бояться вогню. Тому стародавні люди завжди підтримували вогонь у вогнищі перед своїми оселями.

Номер слайду 3

Вогонь годуєЩоб приготувати їжу, ми запалюємо вогонь на газовій плиті. А як вогонь може нагодувати нас далеко від дому, в лісі? Можна приготувати їжу на вогнищі.

Номер слайду 4

Вогонь освітлює Якщо електричного освітлення немає, то можна запалити свічку або лампу. А раніше давав людям світло вогонь свічки, факела, гасової лампи.

Номер слайду 5

Вогонь зігріває Що зігріває нас в квартирах ? Теплі батареї. Але раніше, коли ще не придумали нагрівати воду і пускати її по трубах в батареї будинків, людей зігрівав вогонь. Люди обігрівалися за допомогою печей: в них горіли дрова і вугілля, а від вогню йшло тепло.

Номер слайду 6

Вогонь - ворог. Чому люди бояться вогню? Якщо вогонь потрапить у невмілі руки, то він може стати грізним ворогом. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем, газовими і електричними приладами є пожежі.

Номер слайду 7

Вогонь - ворог

pptx
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
462
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку