Презентація "Списування із завданням"

Про матеріал
Списування із завданням Повторення навчального матеріалу. Узагальнення знань: як пишуться прийменники з іменниками; правопис слів з апострофом; правопис слів з ненаголошених голосних в корені слова; написання слів з подовженими приголосними буквами; правопис слів з йо/ьо. Розкрий дужки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова 4 клас. Списування із завданням

Номер слайду 2

Уважно прочитай текст. Пригадай: як пишуться прийменники з іменниками;правопис слів з апострофом; правопис слів з ненаголошених голосних в корені слова;написання слів з подовженими приголосними буквами;правопис слів з йо/ьо. Розкрий дужки. Зробіть звуковий аналіз слова ялинка.

Номер слайду 3

Рідкісна гостя Діти жили (в)селі недалеко від лісу. На узлі(с/сс)і під ялинкою вони (в)лаштували пташину їдальню. Гілки ялини захищали годівницю від завірюхи. Їжу для птахів діти готували з ос(е/и)ні. С(ьо/о)годні діти йшли вузькою сте(ж/ш)иною відвідати друзів. На скатертині снігу видно лисячі, пташині сліди. (У)будиночку вже снідала синиця. З гу(шч/щ)авини лісу л(е/и)тіла (до)годівниці зграйка щиглів. Раптом на верхівці ялини (з)..явилася білка. Звір(’я/я)тко огляділося навкруги і стрибнуло на пташиний будиночок. Рідкісна гостя вправно стала об..їдати ягідки (з)горобини. 

Номер слайду 4

Рідкісна гостя Діти жили в селі недалеко від лісу. На узліссі під ялинкою вони влаштували пташину їдальню. Гілки ялини захищали годівницю від завірюхи. Їжу для птахів діти готували з осені. Сьогодні діти йшли вузькою стежиною відвідати друзів. На скатертині снігу видно лисячі, пташині сліди. У будиночку вже снідала синиця. З гущавини лісу летіла до годівниці зграйка щиглів. Раптом на верхівці ялини з’явилася білка. Звірятко огляділося навкруги і стрибнуло на пташиний будиночок. Рідкісна гостя вправно стала об’їдати ягідки з горобини.  (77 слів)

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Презентації
НУШ
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку