Презентація "Сполучені штати Америки". Музичне мистецтво, четвертий клас.

Про матеріал
Матеріал презентації розроблено для проведення уроків музичного мистецтва у четвертих класах (підручник «Музичне мистецтво 4 клас», Л.Г.Кондратова). Містить відеоматеріали, розспівки та фонограми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СполученіШтати Америки. Дистанційне навчання. Музичне мистецтво 4 клас. Тодорович А. Я.

Номер слайду 2

Дорогі діти!Сьогодні вас вітають Сполучені Штати Америки!

Номер слайду 3

Сполучені Штати Америки настільки різноманітна країна, що про неї можна цілу книгу написати, але я вирішила підібрати для Вас тільки найцікавіші факти.

Номер слайду 4

У конституції Сполучених Штатів Ви жодного разу не зустрінете слово «демократія». Якщо Ви думаєте, що в США офіційна мова англійська? То це не так! У американців, взагалі її немає. Напевно лінь документально прописати. З дитинства «вбите» поняття про американську мрію, робить з більшості американців трудоголіків.

Номер слайду 5

У США Ви не зможете знайти Кіндер Сюрпризи, оскільки є закон, що забороняє вкладати неїстівні предмети в харчові продукти. Американці неймовірно цінують, якщо людина може зробити щось своїми руками, навіть якщо це щось має не дуже гарний вигляд.

Номер слайду 6

Музика Сполучених Штатів Америки упродовж тривалого періоду вбирала в себе ознаки різноманітних стилів. Американська музика передає оптимізм, віру в майбутнє. Одним з найвідоміших композиторів цієї країни є Джордж Гершвін, який має українське коріння.

Номер слайду 7

Джордж Гершвін Американський композитор, народився у районі Бруклін, Нью-Йорк, у сім’ї євреїв – емігрантів з України. Його батько емігрував до америки з Одеси. Коли Джорджу було шість років, батьки купили фортепіано для його старшого брата. Однак саме Джодж, на здивування рідних, досягнув неабияких вершин у музиці. Багато творів написав у співавторстві зі своїм братом Айрою. Джордж полюбляв імпровізувати. Він міг годинами грати на роялі, збираючи велику кількість слухачів.

Номер слайду 8

Серед великих творів найвідомішою й найулюбленішою вважається перша національна опера — «Поргі і Бесс». Її популярність не згасає й сьогодні. В опері відображено бідне й тяжке життя афроамериканців, які живуть у рибальському селищі початку 20 століття. Головними персонажами, не складно здогадатися за назвою твору, є чоловік Поргі та молода жінка Бесс.

Номер слайду 9

Сцени з опери «Поргі та Бесс»

Номер слайду 10

Починаючи роботу над оперою, композитор вирушив на південь США, де упродовж року мешкав у селищі рибалок. Там він ознайомився с життям і музикою афроамериканців. Митець брав участь у співі спірічуелсів, іноді навіть виступав як соліст. Спірічуелс — духовна пісня афроамериканців.

Номер слайду 11

Спірічуелс . «Відпусти мій народ»Harlem Gospel Singers - Go Down Moses

Номер слайду 12

Колискова з опери «Поргі і Бесс» - ніжна, плавна і сумовита. Негритянські джазові колискові інтонації цієї пісні істотно відрізняються від інтонацій українських колискових пісень або пісень інших народів своїми гострими зрушеннями (так званими синкопами), що підкреслюють плавність мелодії. Прослухайте її.

Номер слайду 13

«Колискова Клари» з опери «Поргі та Бесс»

Номер слайду 14

Інтонації колискової відрізняються від інтонацій українських колискових. Прослухайте українську народну колискову «Ой ходить сон коло вікон». ЇЇ виконує Квітка Цисик – відома американська оперна та блюзова співачка українського походження. Пісня у її виконанні «Ти осяюєш моє життя» у 1978 р. отримала «Оскар» та «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму».

Номер слайду 15

«Ой ходить сон » - Квітка Цисик.

Номер слайду 16

У прослуханих вами колискових піснях є схожі риси : спокійній наспівний характер музики, коливальний рух. Це свідчить про спільність життєвого змісту музики всіх народів, у даному випадку — колискових.

Номер слайду 17

Одними з характерних особливостей музики США є імпровізація та синкопований ритм. Давайте разом з вами зануримось у красу ритміки та проведемо наступну розминку))

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Готові розспіватись?)) спробуйте ))

Номер слайду 20

«Коли матуся співає пісню». Слова та музика Наталії Май.

Номер слайду 21

Любі діти!Сьогодні ми переконалися, що музична мова, на відміну від розмовної, зрозуміла нам без перекладу, а з її допомогою виражають певні почуття й образи. Допомогли нам Колискова з опери «Поргі та Бесс» Джорджа Гершвіна та колискова у виконанні Квітки Цисик «Ой ходить сон». Отже, музика долає кордони, для неї не існує неперехідних меж. Завдяки музиці різні народи стають ближчими.

Номер слайду 22

Дякую вам за увагу!Весняного вам настрою та творчого натхнення!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шиліпук Марія
    Чудова робота. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 червня 2020
Переглядів
1985
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку