Презентація "Спорт і здоров'я завжди будуть у тренді!"

Про матеріал

Презентація містить інформацію про складові здорового способу життя, авторські цитати на спортивну тематику, комплекс вітамінів та мінералів необхідних взимку з описом до них та фото вчителя фізичної культури, учнів нашого НВК.
Презентація створювалась для учнів, а саме для формування в них свідомого ставлення до себе та свого здоров'я.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спорт та здоров’я завжди будуть в тренді! Як нам відомо, рух – це життя. “Задля того, щоб стати тим, ким ти хочеш, потрібно пройти через те, що здається непотрібним, але саме воно є найнеобхіднішим для досягнення результату”. Островець Т. О.

Номер слайду 2

Привіт усім! Я працюю на посаді вчителя фізичної культури та тренера-викладача в ДЮСШ, маю авторські вірші, зокрема про спорт! Активне життя моїх учнів “Життя без посмішки, що сонце без проміння” Островець Т.О.

Номер слайду 3

“Спорт об’єднує людей, а здоров’я потрібно всім без винятку живим істотам.” Островець Т.О.

Номер слайду 4

Щоб вести здоровий спосіб життя потрібно : правильно харчуватися; дотримуватись режиму дня; підтримувати здоровий сон (відповідно до свого віку); загартовуватись; щоденно виконувати фізичні вправи (відповідно до можливостей та стану здоров’я) і т.д.

Номер слайду 5

Вітаміни та мінерали найбільш необхідні у зимову пору року: - Вітаміни групи B – покращують фізичний стан організму та підвищують імунітет, додають енергію та позитивно впливають на нервову систему. Вони містяться у бобових, паростках овочів, горіхах, дріжджах, рибі, червоному м’ясі, чорному хлібі, ячмені та коричневому рисі.

Номер слайду 6

- Вітамін C – підтримує імунітет, чинить протидію інфекціям, слугує цінним антиоксидантом. Міститься у цитрусових фруктах, капусті, петрушці, журавлині, а також у соках із журавлини та шипшини.

Номер слайду 7

- Вітамін D3 – необхідний для правильного розподілу кальцію та фосфору. Наш організм має здатність синтезувати вітамін D3 за допомогою сонячного світла, якого, на жаль, взимку нам бракує. Він міститься у вітамінізованому молоці, маргарині, жирній морській рибі, яєчних жовтках та печінці.

Номер слайду 8

Цинк  – підвищує імунітет та допомагає протидіяти застуді, на відміну від солодощів, які ми так полюбляємо взимку. Цинк міститься у печінці, м’ясі, морепродуктах, паростках пшениці, дріжджах, гарбузі та соняшниковому насінні, кунжуті та яйцях.

Номер слайду 9

Магній  – впливає на м’язи та кровоносні судини, сприяє засвоєнню багатьох елементів, необхідних для нашого здоров’я. Чорна кава та стрес знижують рівень магнію у нашому організмі. Задля його підвищення потрібно вживати ячмінь, банани, горіхи, листові овочі та чорний шоколад.

Номер слайду 10

Селен – підвищує імунітет, стимулює вироблення антитіл та допомагає їм у боротьбі з вірусами, знімає запалення. Випічка з цільного зерна, печінка, морепродукти, тунець, помідори, броколі, паростки пшениці, висівки, цибуля та яйця багаті на селен.

Номер слайду 11

Загартування - загартовування повітрям - сонячні ванни - водні процедури (обтирання, обливання, душ, купання в природних водоймах, басейнах або в морській воді) - обтирання снігом - ходіння босоніж - лазня або сауна з купанням у холодній воді - моржування Щоб здоров’я було міцним Буду гартуватися !

Номер слайду 12

Фізичні вправи – наші друзі!

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 грудня 2018
Переглядів
3131
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку