Презентація "Спортивна аеробіка"

Про матеріал
Дана презентація може бути використана під час дистанційного уроку з фізичної культури. На основі даної презентації створено тест "На урок"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АЕРОБІКАЛОЗА ІВАН ОЛЕКСІЙОВИЧ

Номер слайду 2

Історичні дані

Номер слайду 3

АЕРОБІКА

Номер слайду 4

ВИДИ АЕРОБІКИ

Номер слайду 5

Користь занять аеробікоюзміцнення дихальних м’язів;збільшення обсягу легень;поліпшення транспорту кисню по організму;зміцнення міокарда;поліпшення циркуляції крові, зниження кров’яного тиску;зміцнення скелетних м’язів у всьому тілі;зміцнення кісткової системи;зниження стресових відчуттів, нормалізація психічного стану;зниження ймовірності розвитку настільки поширених захворювань як інфаркт, інсульт, діабет.

Номер слайду 6

КЛАСИЧНА АЕРОБІКА До основних належать класична аеробіка. Її можна порівняти з класичним танцем у хореографії, Але не за складом коштів та вправ, а за значимістю. Це - абетка аеробіки, саме з неї починається вивчення інших видів, а також найбільш поширений, усталений вид аеробіки, який представляє синтез загальнорозвиваючих гімнастичних вправ, різновидів бігу, стрибків та підскоків, що виконуються під музичний супровід. Основна фізіологічна спрямованість класичної аеробіки — розвиток витривалості , підвищення функціональних можливостей кардіореспіраторної системи. Фахівці виділяють базову аеробіку з низьким та високим рівнем навантаження, деякі автори запроваджують і поняття середнього рівня. Перший рекомендується для початківців, третій другий –проміжний варіант. третій – для підготовлених,

Номер слайду 7

КЛАСИЧНА АЕРОБІКАКласична аеробіка-це система вправ, що включає танцювальні рухи, кроки і гімнастику в танцювальному супроводі. Класична аеробіка дозволяє при мінімальному навантаженні на хребет зміцнити корсет м'язів, поліпшити поставу, розвинути гнучкість і почуття рівноваги. Цей вид аеробіки стимулює роботу серцево-судинної та дихальної систем.

Номер слайду 8

СТЕП -АЕРОБІКА

Номер слайду 9

СТЕП—Аеробіка. Степ-аеробіка – це інтенсивна гімнастика з використанням підставки, яка імітує сходинку. Степ-аеробіка має низку переваг і в цілому позитивно впливає на організм. . Степ-аеробіка – це інтенсивна гімнастика з використанням підставки, яка імітує сходинку. Степ-аеробіка має низку переваг і в цілому позитивно впливає на організм. Так, регулярні заняття степ-аеробікою дозволяють зміцнити серцево-судинну, дихальну, нервову та м'язову системи, а також позбутися зайвої ваги. Степ-аеробіка швидко завоювала популярність. У США, Німеччині , Данії степ-аеробіка становить близько 50% всіх видів. Її особливістю є використання спеціальної степ-платформи. Вона дозволяє виконувати кроки, підскоки на неї і через неї в різних напрямках, а також використовувати платформу при виконанні вправ для черевного преса, спини та ін. різної фізичної підготовленості, тобто робить процес індивідуальним . Інтенсивний підйом і спуск з платформи прирівнюють до бігу зі швидкістю 12 кілометрів на годину.

Номер слайду 10

Степ-аеробіка - це форматі  аеробних вправ, яка передбачає підйом на невелику платформу.

Номер слайду 11

Вибір висоти степ-платформи. Для підвищення інтенсивності степ тренувань можна збільшити висоту платформи. Однак це необхідно робити дуже обережно. Існує пряма залежність висоти платформи і тиску на колінну чашечку. При нормальній висоті платформи кут між стегном і гомілкою повинен становити 120 градусів. Головне правило: Кут між стегном і гомілкою повинен бути тупим.

Номер слайду 12

Заняття степ-аеробікою можуть призвести як до позитивного, так і негативного результату. Негативний результат виникає у Разі:

Номер слайду 13

Види аеробіки з силовою спрямованістю

Номер слайду 14

СИЛОВА АЕРОБІКАбоді-шейпінг, боді-стайлінг, боді-кондиційна аеробіка, програма длям'язів живота, спини та ніг, система таргет-тонінг та інші. У цих видах широко використовують гантелі, гумові амортизатори, еспандери різної конструкції. Зовсім недавно з'явився новий вид - аеробіка зі штангою ("пумп"), тренувальний ефект якої, безперечно, високий, проте вона доступна лише добре підготовленим людям.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Велоаеробіка. Відомий американський велосипедист Джонні Голдберг розробивсистему тренування, названу "спінінг". Він створив полегшенийвелосипед, який можна використовувати у закритих приміщеннях. Близько 45 хвилин (а для підготовлених 90 хвилин) безперервного кручення педалей під музику з різними рухами рук дозволяють неабияк попотіти, схуднути і покращити тонус м'язів.

Номер слайду 17

Аеробіка з елементами бойових видів спорту. Великийпопулярністю у молоді також користується аеробіка з елементами боксу та кікбоксу. Завдяки швидкісній роботі м'язів, високій інтенсивності занять швидко відбувається тонізація м'язів, розвиваються витривалість, спритність, знімається зайва агресивність, психічна напруженість. Не менш поширена і аеробіка з елементами карате.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Аеробіка з м'ячем. Аеробіка з м'ячем. Різні гумові м'ячі, медболитрадиційно застосовувалися в основній гімнастиці та лікувальнійфізкультурі. В аеробіці використовується спеціальний пластиковий м'яч діаметром від 35 до 65 см. Це вносить ігрові моменти у заняття, сприяє ретельній розробці окремих м'язових груп, виробляє почуття рівноваги, сприяє покращенню постави, удосконаленню міжм'язової регуляції.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

АКВААЕРОБІКААквааеробіка. Цей вид завойовує дедалі більшу популярністьв світі. Водне середовище створює спеціальні умовидля виконання рухів: в одних випадках полегшується процес їх виконання, в інших ускладнюється. Розрізняють аквааеробіку в неглибокій та глибокій воді. Рекомендують використовувати різне спеціальне спорядження (пояси, жилети, дошки, спеціальні манжети для рук, ніг та ін.)

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Танцювальні види аеробіки. Розрізняють і танцювальні види аеробіки. До нихвідносяться джаз-аеробіка, фанк-аеробіка, хіп-хоп, латин-джаз, афрс аеробіка,танго-аеробіка, сіті-джем та ін. Типовим у танцювальній аеробіці є використання різних танцювальних рухів під музику, що відповідають тому чи іншому танцю. Особливою популярністю останнім часом мають східні танці: танець живота, індійські танці.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

фітнес-аеробіка.фітнес-аеробіка. Вона доступна дітям та дорослим. Міжнародна організація FISAF проводить чемпіонати світу та Європи з цього виду аеробіки. Спортивна аеробіка. Як вид спорту вона є синтезом елементів гімнастики, акробатики, базової аеробіки і танців.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Спортивна аеробіка. Спортивна   аеробіка  –  це  вид спорту, у якому досить часто використовують елементи художньої гімнастики та акробатики. Покращує роботу серцево-судинної системи: зміцнюється серцевий м'яз, серце стає витривалішим. Допомагає підтримувати вагу у нормі. Знижує ризик виникнення цукрового діабету, ожиріння та серцевих захворювань. Покращує якість сну, розвиває м'язи, роблячи їх сильнішими та еластичнішими. Спортивна аеробіка піднімає настрій, допомагає позбутися депресії та впоратися зі стресом, підвищує працездатність організму. Зміцнює кісткову систему. Покращує кровопостачання та циркуляцію крові. Подовжує життя, робить вас здоровими та щасливими.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Вплив аеробіки на організм людини. Головний вплив заняття аеробікою надає кардіореспіраторну систему людського організму. Систематичні тренування сприяють збільшенню показника до 110 мл, а за важких фізичних навантажень цифра зростає до 200 мл і більше. Фізичні навантаження позитивно впливають дихальну систему людини.

pptx
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
918
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку