Презентація " Спосіб життя і фізичний розвиток "

Про матеріал
Здоров'я, безпека і добробут. 5 клас. МОДУЛЬ 4.ДОБРОБУТ І ОСОБИСТЕ ЗДОРОВ’Я. Урок №18 Тема уроку "Спосіб життя і фізичний розвиток".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас Здоров’я, безпека і добробут. Урок № 18 Тема уроку: Спосіб життя і фізичний розвиток

Номер слайду 2

Організація класу

Номер слайду 3

Ні для кого не секрет. Ні для кого не секрет, що саме здоров’я займає найвищу сходинку в ієрархії цінностей і потреб людини. Тільки здорова людина може повністю реалізувати свої можливості, як фізичні, так і моральні, інтелектуальні. Кожен прагне бути сильним, здоровим, впевненим у собі, як можна довше зберігати активність і життєву енергію. А для забезпечення і збереження здоров’я необхідна певна культура поведінки.

Номер слайду 4

Мозковий штурм: Поміркуйте, від чого найбільше залежить здоров'я людини.1.2.3.4.5.

Номер слайду 5

На стан здоров’я впливають

Номер слайду 6

Висновок: здоров'я людини залежить від багатьох чинників, які можна об'єднати в чотири групи. Стан навколишнього середовища впливає на здоров'я на 20 %; спадковість — на 20 %; рівень розвитку системи охорони здоров'я — на 10 %; спосіб життя — на 50 %. Намалюй у зошиті схему чи діаграму з цими даними і порівняй їх.

Номер слайду 7

Здоровий спосіб життя. Під здоровим способом або способом життя розуміють такий життєвий стиль, який забезпечує людині здоров’я, довголіття, підтримання хорошого самопочуття і настрою. Вважається, що здоровий спосіб життя обумовлюється:– відсутністю шкідливих звичок (куріння, алкоголізму, вживання наркотиків, токсикоманія);– регулярними фізичними навантаженнями, частота і кількість яких визначаються фізичним станом здоров’я людини;– раціональним розпорядком дня (праці і відпочинку);– збалансованим харчуванням;– дотриманням правил особистої гігієни.

Номер слайду 8

За допомогою соціальної складової здоров’я відбувається вільний і усвідомлений вибір тієї чи іншої соціальної ролі, усвідомлення можливих наслідків будь-яких власних дій, покладання на себе відповідальності за результат цих дій. Соціальне здоров’я передбачає особистісний розвиток людини, його вміння відповідально і вільно визначати своє місце і роль у соціумі. Соціальна складові здоров’я. За допомогою соціальної складової здоров’я відбувається вільний і усвідомлений вибір тієї чи іншої соціальної ролі, усвідомлення можливих наслідків будь-яких власних дій, покладання на себе відповідальності за результат цих дій. Соціальне здоров’я передбачає особистісний розвиток людини, його вміння відповідально і вільно визначати своє місце і роль у соціумі.

Номер слайду 9

Психічна і духовна складові здоров’я. Ці важливі складові здоров’я визначають стан духовної, моральної і психічної сфери. Психічне та духовне здоров’я передбачає нормальне функціонування розумових процесів, уяви, пам’яті, уважність, здатність до адекватної оцінки і сприйняття власних відчуттів і почуттів, усвідомленого управління емоціями, розвиток інтелекту, наявність певних моральних ідеалів і життєвих цінностей.

Номер слайду 10

Фізична складова здоров’я. Дана складова здоров’я визначає рівень розвитку і зростання всіх систем організму і його органів. Фізичне здоров’я передбачає успішне функціонування фізіологічних систем людського організму (кровоносної, опорно-рухової, нервової, травної, видільної та інших систем).

Номер слайду 11

Від чого залежить здоров'я людини. Здоров’я людини залежить від спадкових факторів, його адаптаційних можливостей, а більше всього – від способу життя даної людини. Саме здоровий спосіб життя зміцнює й удосконалює людське здоров’я.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Формування здоров’я та його складових. Культура здоров’я, будучи однією зі складових загальної системи культури, включає в себе різні досягнення людського суспільства в життєвих сферах, як освіта, виховання, побут, наука, мистецтво, література тощо. Таким чином, культура здоров’я, як і будь-яка інша культура, потребує формування. Здоров’я та його складові формуються в процесі духовного, соціального, психічного і, звичайно ж, фізіологічного розвитку людини. Все це дозволяє індивідууму успішно справлятися з біологічними і соціальними функціями.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Домашнє завдання

pptx
Додав(-ла)
Инна Букаева
Додано
2 грудня 2023
Переглядів
480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку