Презентація "Спостереження за основними ознаками тексту. Редагування тексту. Відповідність заголовка змісту тексту. Добір заголовків до тексту."

Про матеріал
Презентація до уроку "Спостереження за основними ознаками тексту. Редагування тексту. Відповідність заголовка змісту тексту. Добір заголовків до тексту." (за підручником Н.Кравцової, В.Романової, А.Савчук)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мовиу 2 класі(за підручником Н. Кравцової, В. Романової, А. Савчук)Підготувала. Вчитель початкових класів. КЗОШ І-ІІІ ступенів № 94 Опольська Олена Олегівна

Номер слайду 2

Тема уроку. Спостереження за основними ознаками тексту. Редагування тексту. Відповідність заголовка змісту тексту. Добір заголовків до тексту.

Номер слайду 3

Мета уроку. Дати уявлення про текст;Ознайомити учнів зі складовими частинами тексту: зачин, основна частина, кінцівка;Робити висновки, збагачувати усне і писемне мовлення;Виховувати в учнів навичку самоконтролю.

Номер слайду 4

Наша мова складається з  речень.  Сьогодні на уроці  ми  дізнаємося,  що саме утворюють декілька речень. Що таке речення? Речення виражає закінчену думку. Воно може складатися з одного або декількох слів.

Номер слайду 5

Мовна казка про текст Жив на світі хлопчик. Одного разу він вирішив збудувати собі будиночок. Спочатку він зробив фундамент. Хлопчик хотів, щоб його Будиночок був просторий та красивий, і над фундаментом почав зводити стіни. Як і будь-який господар, хлопець покрив свій будиночок дахом, щоб будова була завершена і можна було спокійно в ній жити.

Номер слайду 6

Зачин Текст — немов будинок. Він має свій початок. Будинок починають будувати з фундаменту. Текст починають будувати з одного чи кількох речень, що становлять його початок, або зачин. У зачині коротко повідомляється те, про що йтиметься в тексті.

Номер слайду 7

Основна частина Далі у будинку зводять стіни, у тексті — складають основну частину. З неї ми дізнаємося про основне, головне, про що хотів повідомити автор у тексті. Зачин

Номер слайду 8

Кінцівка. Будинок завершується дахом. І в текстах має бути висновок. Це кінцівка тексту. Зачин. Основна частина

Номер слайду 9

Хлопчик, який збудував будинок називається текст. Текст – це зв’язані за змістом речення, розміщені в логічній послідовності.

Номер слайду 10

ТЕКСТЗАЧИНОСНОВНА ЧАСТИНАКІНЦІВКАПовідомляє, про що далі йдеться у творіРозкриває весь зміст твору. Свідчить про завершення твору

Номер слайду 11

Вправа 402 Коли погода поліпшується, він знову оживає, піднімається вгору й енергійно плаває. На негоду в’юн опускається на дно водойми й залягає. Стежачи за поведінкою в’юна, можна передбачити погоду. Життя в’юна Стежачи за поведінкою в’юна, можна передбачити погоду. На негоду в’юн опускається на дно водойми й залягає. Коли погода поліпшується, він знову оживає, піднімається вгору й енергійно плаває.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: підручник ст. 113 Вправа 403 Бажаю успіху!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Беликова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
1558
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку