Презентація "Стандарти інформаційної безпеки"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як учнівський проект або на уроках інформатики. Можна використовувати як дітям, так і дорослим. Дуже буду рада, якщо цей матеріал стане у нагоді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стандарти інформаційної безпеки

Номер слайду 2

Стандарти кібербезпеки. Це методи, що зазвичай викладені в опублікованих матеріалах, які намагаються захистити кібернетичне середовище користувача чи організації. Це середовище включає в себе користувачів, мережі, пристрої, все програмне забезпечення, процеси, інформацію в режимі зберігання або транзиту, програми, служби та системи, які можуть бути безпосередньо або опосередковано підключені до мереж. Основна мета — знизити ризики, включаючи попередження або пом'якшення кібер-атак. Ці опубліковані матеріали включають збірки інструментів, політику, концепції безпеки, гарантії безпеки, керівні принципи, підходи до управління ризиками, дії, навчання, найкращі практики, забезпечення та технології.

Номер слайду 3

В наш цифровий  час дуже швидкими темпами розвиваються різноманітні інформаційні технології, але на жаль разом з ними розвивається і кіберзлочинність.

Номер слайду 4

КІБЕРЗЛОЧИННІСТЬКлючовим моментом захисту від кіберзлочинності є підготовка і виявлення вразливих місць, а також стійкість з точки зору взаємодії з загальними системами управління. Керувати інформаційною безпекою, а також визначити злочинців і притягнути їх до відповідальності допоможуть стандарти серії ISO/IEC 27000, розроблені спільним технічним комітетом Міжнародної організації з стандартизації (ISO) та Міжнародної електротехнічної комісії (IEC)  - ISO/IEC JTC 1. Перший стандарт серії, ISO/IEC 27001 щодо систем управління інформаційною безпекою (ISMS), опубліковано вже більше 20 років тому.  З того часу у серії видано понад  40 міжнародних стандартів, що охоплюють все: від  створення спільного словника (ISO/IEC 27000), управління ризиками (ISO/IEC 27005), безпеки у хмарних технологіях (ISO/IEC 27017 і ISO/IEC 27018) до методів судової експертизи, що використовують для аналізу цифрових доказів та  розслідування інцидентів ISO/ IEC 27042 та ISO/IEC 27043 відповідно).

Номер слайду 5

Наприклад, ISO/IEC 27043 пропонує настанови, що описують процеси та принципи, які  застосовують до різних видів досліджень, включаючи несанкціонований доступ, пошкодження даних, збої в системі або корпоративні порушення інформаційної безпеки, а також будь-які інші цифрові дані розслідування. Розробники  стандартів серії  ISO/IEC 27000 зазначають,  що основоположний стандарт серії ISO/IEC 27001 постійно вдосконалюється, що дає можливість підприємствам постійно оновлюватися у боротьбі з кіберзлочинністю. Завдяки впровадженню стандарту ISO/IEC 27001 організація може оцінювати свої ризики, впроваджувати засоби контролю щодо їх пом’якшення, а потім контролювати та переглядати свої ризики та контроль за ними, покращуючи, за необхідності, захист. Таким чином, вона завжди готова  до атак.

Номер слайду 6

Системи управління. Системи управління інформаційною безпекою ISMS  застосовують до всіх типів організацій та всіх видів підприємницької діяльності,  зокрема для малих та середніх підприємств (SMEs), які є частиною ланцюгів постачання, і тому дуже важливо, щоб вони контролювали та керували своєю інформаційною безпекою та кібер-ризиками, щоб захистити себе та інших. А нещодавно почалась розробка нового стандарту у сфері інформаційної безпеки - ISO/IEC 27552 «Методи захисту. Розширення ISO/IEC 27001 та ISO/IEC 27002 для управління інформацією про конфіденційність. Вимоги та керівні вказівки»,  який додатково розширює ISO/IEC 27001 для вирішення конкретних потреб у сфері конфіденційності. Наразі, на стадії проекту, документ визначає вимоги та надає настанови щодо підтримання та постійного вдосконалення управління приватним життям у контексті організації.

Номер слайду 7

Таким чином, стандарти серії ISO/IEC 27000 дійсно допомагають зробити безпечнішими усі сфери інформаційного життя, захищаючи приватність, фінанси, індивідуальну або корпоративну репутацію, при цьому постійно розвиваючись і вдосконалюючись.

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Додано
8 червня 2020
Переглядів
15851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку