Презентація "STEM-ПРОЄКТ "МІНІ-АЛЬПІНАРІЙ "ПЕРЛИНИ КИЇВСЬКОЇ РУСІ"

Про матеріал
Презентація створена на допомогу вчителям мистецтва,технології та біології в організації STEM-проєкту "Міні-альпінарій "Перлини Київської Русі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІНІ-АЛЬПІНАРІЙ«ПЕРЛИНИКИЇВСЬКОЇ РУСІ»Виконали:учні 10 класу Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради. Керівник: Даниліна Елла Миколаївна,вчитель трудового навчання,художньої культуриучитель-методист,учитель вищої категоріїОБЛАСНИЙ КОНКУРС МІНІ-АЛЬПІНАРІЇВ «ЗИМОВИЙ САД»

Номер слайду 2

МІНІ-АЛЬПІНАРІЙ «ПЕРЛИНИ КИЇВСЬКОЇ РУСІ»

Номер слайду 3

МІНІ-АЛЬПІНАРІЙ «ПЕРЛИНИ КИЇВСЬКОЇ РУСІ»

Номер слайду 4

1. ВИГОТОВЛЕННЯ МАКЕТУ ЦЕРКВИ

Номер слайду 5

2. ВИГОТОВЛЕННЯ МАКЕТУ ЗВОНАРНІ

Номер слайду 6

3. ВИГОТОВЛЕННЯ МАКЕТУ СОБОРУ

Номер слайду 7

4. ВИГОТОВЛЕННЯ ДЕКОРАТИВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ Декоративна підставка під макет собору. Декоративні квіти. Декоративні квіти та ялинки з природнього матеріалу. Декоративна клітка

Номер слайду 8

5. ПІДГОТОВКА КОНТЕЙНЕРА, ЗАПОВНЕННЯ ДРЕНАЖЕМ, ПІСКОМ, ГРУНТОМ, ВИСАДКА РОСЛИН.

Номер слайду 9

5. ПІДГОТОВКА КОНТЕЙНЕРА, ЗАПОВНЕННЯ ДРЕНАЖЕМ, ПІСКОМ, ГРУНТОМ, ВИСАДКА РОСЛИН.

Номер слайду 10

6. ВИСАДКА РОСЛИН,ДЕКОРУВАННЯ ДОРІЖКАМИ,ДИЗАЙН МАФ, ШТУЧНИМИ КВІТАМИ,ЯЛИНКАМИ,КАМІННЯМ.

Номер слайду 11

6. ВИСАДКА РОСЛИН,ДЕКОРУВАННЯ ДОРІЖКАМИ,ДИЗАЙН МАФ, ШТУЧНИМИ КВІТАМИ,ЯЛИНКАМИ,КАМІННЯМ.

Номер слайду 12

РЕО РІЗНОКОЛЬОРОВЕ ( Rhoeo discolor) Рео різнокольорове (з лат. Rhoeo discolor), ще має назву Традесканція Покривальчата (з лат. Tradescantia spathacea) -це багаторічна, одноствольна рослина. На стеблі розвивається велика кількість, дуже цікавих за кольором, листя. Листочки мають 2 основних кольори, і в залежності від сорту рослини можуть бути пофарбовані в додаткові відтінки. Найчастіше оборотна сторона листя (знизу) фіолетового кольору, а із зовнішньої сторони (зверху) вони зелені. Зелена маса у Рео досить щільна, цьому сприяють великі розміри листя – 25-30 см в довжину, 5-6 в ширину і 0,5 см в товщину. Такі обсяги дозволяють рослині накопичувати у своїй структурі вологу і успішно переносити посушливі дні в природньому середовищі існування. Внаслідок того, що рослина відноситься до сімейства коммелінових і в природі вона росте в теплих районах землі, у неї практично не буває періодів спокою. Для здорового росту рекомендується щорічна пересадка рослини, із заміною до 30% старого ґрунту. Якщо ж фіолетова красуня добре додала в розмірах – потрібно пересадити її в новий горщик із збільшенням його обсягу.

Номер слайду 13

САНСЕВІЕРІЯ СІЛЬВЕР ХАНІ (Sansevieria tr. Silver Hahnii) Названа на честь Сільвана Хана (Sylvan Hahn), запатентована в 1941 році. Це холодостійка рослина. У Британії її називають «тещин язик», у США — «зміїна шкіра». Присадкувата рослина з більш широкими, але короткими м'ясистими листями до 10 см завдовжки зі світлими горизонтальними смужками. Відноситься до розеткових сортів, невелика і дуже красива рослина. Залежно від забарвлення листя виділяють її підвиди. У цього виду темно-зелені, короткі, відігнуті листя, що утворюють розетку, за формою нагадує вазу. Вона росте на сонці і в тіні, переносить сухе повітря, протяги, рідкісний полив, її не потрібно часто пересаджувати. Однак вона погано переносить перезволоження грунту і довге перебування при температурі близько 0°С. Вважається карликовою і не квітучою рослиною. Використовується в композиціях з іншими домашніми культурами або, як окремо зростаючий сукулент.

Номер слайду 14

XАВОРТІЯ ПЕРЛИННА (Haworthia margaritifera) Багаторічна трав'яниста рослина з суккулентними листями, майже безстеблове, утворює прикореневу розетку листків. Листя овальні, 7-8 см довжиною і 2,5 см шириною, сидячі, тверді, загострені, опуклі з нижнього боку, у верхній частині кілеподібні, з верхівкою, відтягнутою у неколюче вістря, з обох боків вкриті великими круглими перламутрово-білими бородавками. Гроновидні суцвіття, які виходять з пазух верхніх листків, квітконіс довгий (до 60 см), квітки зеленуваті. Високодекоративний вид. Сімейство: Асфоделові (Asphodelaceae). Батьківщина: Південна Африка. Цвітіння: У кімнатних умовах рослини цвітуть рідко. Квітки дрібні, трубчасті, в гроновидних суцвіттях на тонких квітконосах. Ріст: середній. Світло: яскраве розсіяне, від прямих променів сонця рослина притіняють.

Номер слайду 15

ПЛАТІЦЕНІУМ(ОЛЕНЯЧИЙ РІГ) (Platycerium) Платіцеріум (Platycerium) відноситься до сімейства Багатоножкових (Polypodiaceae), яке налічує близько 17-18 видів. Поширені рослини вологих тропічних лісах Австралії, Південної Індії, Африці. Росте ця рослина багато сезонів. Назва його походить від злиття грецьких слів platus — плоский і ketas — ріг. Форма цієї рослини досить незвичайна. З-за свого дивного вигляду листових пластин часто платіцеріум називають «оленячим рогом». На кінцях розгалужень спороносних листя, з їх нижньої сторони, розташовуються спорангії. У дорослих екземплярів їх так багато, що лист набуває червоно-коричневий відтінок. Плоскорог воліє розсіяне світло, без прямих сонячних променів. Оптимальне місце для розміщення — вікна із західною або східною орієнтацією. У зимовий період забезпечують рослині хороше освітлення. Пересаджують папороть по мірі необхідності, приблизно раз на три роки. Для пересадки беруть неглибокий широкий горщик, на дно кладуть шар дренажу. Плоскорог потребує субстраті, що складається з грубоволокнистого торфу, сфагнового моху і напівперепрілої листової землі

Номер слайду 16

КАКТУС (Cactaceae) Кактуси - яскраві представники сукулентів, рослин, що накопичують запаси води в своїх органах. Належать до родини Кактусові, представленої багаторічними квітковими рослинами. Родина поділяється на чотири підродини. Слово «кактус» має грецьке походження. Карл Лінней ввів цю назву в 1737 році як скорочене від «мелокактус» (чортополох) через колючки, якими вкриті представники кактусових. Зовнішність їх незвичайна і різноманітна. Більшість сукулентів відмінно себе почувають в будинках, де низька вологість повітря (не більше 50%). Вони вимагають багато світла, невеликої кількості поливів і відповідних добрив. Оскільки кактуси належать до витривалих рослин, вони практично не реагують на різкі перепади температур і нормально зносять прохолоду, хоча і є теплолюбними рослинами. Навесні й улітку кімнатний кактус добре почувається в звичайних для квартир і садів температурних умовах, а взимку оптимальна температура для нього – від 6 до 14 ºC за умови, що в приміщенні при регулярному провітрюванні не буде протягів і опалювальних приладів, що висушують повітря.

Номер слайду 17

РОБОЧІ МОМЕНТИ. НАША ГРУПА ПІД ЧАС СТВОРЕННЯ МІНІ-АЛЬПІНАРІЮ.

Номер слайду 18

РОБОЧІ МОМЕНТИ. НАША ГРУПА ПІД ЧАС СТВОРЕННЯ МІНІ-АЛЬПІНАРІЮ.

Номер слайду 19

Альпінарій - це маленьке диво, яке прикрасить будь-яку кімнату. Інакше не буває, ось такий це «чарівний» об'єкт дизайну! А ще альпінарій привносить в душі тих, хто ними милується, спокій ...

pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку