Презентація "STEM-проєкт "Декоративні вироби в інтер'єрі приміщення"

Про матеріал
Щоб виготовити швейний виріб, дитині треба застосувати знання з математики, геометрії, технології. Інтегрування навчальних предметів для досягнення мети, виконання даного проєкту дає змогу дитині розвиватися як особистість, вирішувати життєві ситуації та практично застосовувати наукові, математичні, технічні та інженерні знання та вміння для розв'язання практичних проблем, для подальшого використання їх у професійній діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

STEM-проєкт«Декоративні вироби в інтер’єрі приміщення»Парасковіївська спеціальна школа №40 Донецької обласної ради. Підготувала вчитель-дефектолог Козирева Н. Г.

Номер слайду 2

Мета проєкту:оформлення інтер’єру приміщення; вироблення естетичного смаку учнів, економічної культури; формування основи економічних знань, підприємливості; виховання берегині домашнього вогнища. Ознайомлення дівчат з професією дизайнера-декоратора. Завдання проєкту: Моделювання оформлення інтер’єру шторами;Створити ескіз штор із використанням нових технічних засобів;Скласти таблицю потрібних матеріалів для виготовлення штор;Провести розрахунок матеріалів на виготовлення штор, відношення матеріалів;Відпрацювати практичні навички розкроювання деталей штор, їх пошиття;Виготовити штори.

Номер слайду 3

Очікувані результати: Учень/учениця:висловлює власну думку, аргументує доцільність використання певних обчислень;вміє діяти за інструкцією, планувати свою діяльність, аналізувати i робити висновки;використовує засвоєнні знання та вміння на практиці, у повсякденному житті. STEM – продукт: виготовлені декоративні вироби (штори) можна використати для оформлення інтер’єру приміщення школи. Учасники проєкту: учениці 8-го класу спеціальної школи, вчителі-дефектологи. Терміни: І семестр навчального року. 

Номер слайду 4

Етапи проєкту: Підготовчий. Основний. Підсумковийвизначення форм і методів роботи над проєктом,(створення груп, розподіл функцій між учасниками).визначення кількості матеріалів для виготовлення штор, моделювання (математика, інформатика); фінансовий розрахунок вартості матеріалів, готового виробу та економії (математика); розробка дизайну штор (геометрія); виготовлення штор за розрахунками (технології)ознайомлення учасників навчального процесу з результатами проєкту, оцінка роботи кожного з учнів.

Номер слайду 5

Синхронізація навчальних програм: {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Складова. STEM Предмет. Тема (за програмою)Завдання за предметами та організація діяльності (які завдання в рамках проєкту вирішуються на уроках з цього предмету, які групи повинні працювати?)Очікуваний результат з предмету (міні-продукт у проєкті)Science (наука. Геометрія Тема. Геометричні фігури. Кути. Розвивати вміння практично орієнтуватися в оточуючій дійсності. Формувати вміння вимірювати і будувати прямі, гострі і тупі кути, розміщені у різних положеннях. Дизайн виробів. Шаблон викрійки деталей виробу. Technology (технології)Трудове навчання (швейна справа)Технологія виготовлення виробів. Формування знань та вмінь виготовлення швейних виробів (декоративних виробів інтер’єру приміщень). Декоративні вироби (штори)Engineering (інженерія)Інформатика Комп'ютерна графіка. Растрові та векторні графічні редактори. (створення зображення)Формування вмінь створювати та редагувати графічні зображення. Ескіз готового виробу (штор)Math (математика)Математика  Додавання і віднімання в межах 10000 Вчити розв’язувати приклади на додавання та віднімання в межах 10000. Закріпити знання таблиці множення та ділення. Визначення кількості матеріалів.

Номер слайду 6

Фотоматеріали до проєкту

Номер слайду 7

Витрати на пошиття однієї гардини, шириною 4м, довжиною 2м: Тканина - 200 грн.; Шторна тасьма -20 грн.; Нитки - 10 грн.; Електроенергія 0,53 к. Вт = 2 грн.; Підсумок: 232 грн. Гардина в магазині за такими розмірами коштує 600 грн. Економія-368 грн. Підсумковий результат, STEM-продукт:

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
Інкл
Додано
14 жовтня
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку