Презентація STEM проєкт "Мандрівка просторами Всесвіту".

Про матеріал
Презентація STEM проєкт «Мандрівка просторами Всесвіту» для 4 класу. Ця презентація буде у нагоді на заключному етапі роботи над проєктом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

STEM проєкт« Мандрівка просторами Всесвіту »

Номер слайду 2

Учасники проєкту: учні 4-Б класу, учитель.

Номер слайду 3

Мета і завдання поєкту:формувати природознавчу компетентність;закріпити, узагальнити і поглибити уявлення про наукову картину світу, планети Сонячної системи, їх особливості;формувати навички самостійного пошуку інформації;формувати вміння застосовувати свої знання;тренувати навички роботи в групі;зацікавити до вивчення математики.

Номер слайду 4

Проблемне питання проєкту: Які таємниці Всесвіту вже розгадали вчені?Провідна діяльність учасників проєкту:дослідницько-інформаційна, пошукова, творча. Форма представлення результатів проєкту:електронні презентації, фотозвіти, малюнки, макети, фантастичні оповідання, лепбук з кросвордами, загадками, задачами, віршами та цікавими завданнями.

Номер слайду 5

Джерела інформації: Бесіди з батьками, робота з довідниковою літературою, спостереження,online-ресурси, практичні та творчі роботи.

Номер слайду 6

Характеристика проєкту:1. За характером діяльності- інформаціонно-досліднецький.2. За змістом- інтегрований(природознавство, математика, технології, інформатика).3. За кількістю учасників- груповий.4. За характером контактів- внутрішній.5. За тривалістю виконання- довготривалий (місяць).6. За ступенем самостійності- частково-пошуковий.

Номер слайду 7

План роботи над проєктом: I етап- підготовчий. Обговорення з учасниками проєкту теми, мети, завдань.2. Висловлення міркувань щодо форм подання проєкту.3. Об’єднання учнів у групи, визначення завдань, порядку дій. II етап- реалізація проєкту. Ознайомлення з джерелами інформації. Пошукова діяльність учнів. Творча діяльність учнів. III етап- презентація проєкту. Захист робіт учнів.2. Виставка поробок, макетів, малюнків.

Номер слайду 8

I група « Дослідники»Завдання: дізнатися цікаві факти про планети-гіганти та планети земної групи. Продукт: електронні презентації,фотозвіти.

Номер слайду 9

II група « Майстри»Завдання: Виготовити макет «Розташування планет в Сонячній системі», намалювати малюнки. Продукт: макети, малюнки.

Номер слайду 10

III група «Фантазери»Завдання: скласти фантастичне оповідання, казку про свою уявну подорож до однієї з планет, написати репортаж. Продукт: фантастичні оповідання.

Номер слайду 11

IV група « Пошуковці »Завдання: дібрати цікаві завдання , задачі на космічну тематику, дізнатися про імена людства, які пов’язани з дослідженням космосу. Продукт: лепбук « Космос».

pptx
Додано
20 вересня 2022
Переглядів
501
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку