Презентація "Стилі інтер'єру (хай-тек, функціоналізм, індійський, прованс, бохо, поп-арт, оп-арт)

Про матеріал
Презентація "Стилі інтер'єру (хай-тек, функціоналізм, індійський, прованс, бохо, поп-арт, оп-арт) буде корисною для візуального супроводу під час пояснення зазначених стилів. Наводяться приклади реалізацій інтер'єрів в цих стилях, їх характеристика. Матеріал буде корисним для вчителів технологій та учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стилі інтер'єру. Лекція з дисципліни “Основи дизайну”

Номер слайду 2

План: Стиль бохо.4 Стиль хай-тек.1 Стиль функціоналізм.2Індійський стиль, прованс.3 Поп-арт, оп-арт.5

Номер слайду 3

Стиль хай-текмаксимальна функціональність, лаконічні форми, сувора геометрія, використання високотехнологічних приладів

Номер слайду 4

Національний центр мистецтва й культури імені Жоржа Помпіду

Номер слайду 5

Вид центру Помпіду зовні гармонійно поєднується з інсталяціями, виставленими всередині. У виставкових залах можна побачити композиції, зроблені з самих різних матеріалів - від скла і дерева до пластика і тканини.

Номер слайду 6

Фонтан Стравінського

Номер слайду 7

Стиль хай-тек в інтер'єрі

Номер слайду 8

Стиль хай-тек в інтер'єрі

Номер слайду 9

Характерні риси стилю хай-тек:переважання металевих, пластикових і скляних елементів;гладкі однорідні поверхні;виставлені назовні конструкції;двері з розсувним механізмом;велика кількість високотехнологічних приладів;багато глянцю і металевого кольору;дуже стриманий декор;освітлення - численні точкові світильники, світлодіодні стрічки, прожектори, лаконічні галогенні люстри;колірна палітра: часто використовується білий колір, світло-сірий, чорний, які доповнили бежевими, кремовими, золотистими, кавовими тонами, акцентні кольори - сонячно-жовтий, червоний, неоново-зелений, густий фіолетовий, глибокий синій.

Номер слайду 10

Стиль функціоналізмпрактичність, лаконічність, скромність

Номер слайду 11

Стиль функціоналізм в інтер'єрі

Номер слайду 12

Стиль функціоналізм в інтер'єрі

Номер слайду 13

Характерні риси стилю функціоналізм:нейтральність та практичність;мінімальна кількість елементів декору;мінімалістичні трансформовані меблі;переважання простих форм та лінії у загальній картині інтер'єру, правильні пропорції;в основу палітри кольорів стилю входять стримані пастельні тони, актуальні для стін і стелі: білий, перлинний, пісочний, світло-сірий, димчасто-блакитний. Для підлоги частіше вибираються насиченіші: сірий, бежевий, коричневий, деревні відтінки;дизайн, де є місце самовираження.

Номер слайду 14

Індійський стильекологічність, простота форм і унікальність ліній

Номер слайду 15

Індійський стиль в інтер'єрі

Номер слайду 16

Індійський стиль в інтер'єрі

Номер слайду 17

Характерні риси індійського стилю:яскраві кольори, найбільш затребуваним відтінком в Індії є колір «м’якоть дині»;національні орнаменти;оригінальні види меблів (дерев’яні міні шафи, масивні скрині, невисокі журнальні столики), прикрашені різьбленням, ручним розписом, блискучими видами каменів і покриті лаком;текстильні вироби в достатній кількості: шовк, бавовняні тканини, килими, різні види компактних подушок в яскравому виконанні, які можуть бути прикрашені намистинами, бісером, зображеннями індійських божеств, рослин і місцевих звірів;матеріали для оздоблення і оформлення індійських будинків: рожеве дерево, тік, бамбук, скло, метал, золото, срібло, слонова кістка, бронза, глина, перламутр, шовк, вовна, бавовняна тканина. інтер’єри відповідно до індійської тематики повинні бути наповнені мідним кухонним начинням, фігурками індійських божеств, ароматичними свічками, свічниками з заліза, дзвіночками, прикріпленими до стелі і дверних арок;арочні форми присутні в багатьох елементах інтер’єру у вигляді меблів, статуеток, картин, великих ваз.

Номер слайду 18

Прованспоєднання простоти, практичності та вишуканості

Номер слайду 19

Стиль прованс в інтер'єрі

Номер слайду 20

Стиль прованс в інтер'єрі

Номер слайду 21

Характерні риси стилю прованс:оформлення у ніжних, пастельних відтінках;використання натуральних матеріалів;любов до дерев'яних меблів: невисокі буфети і тумбочки, негроміздкі шафи, компактні дивани, столи і стільці з фігурною різьбою, широке ліжко з дуба, берези, сосни, а також ясена і бука;наявність стельових балок;велика кількість кімнатних кольорів;наявність натуральних тканин;рюші та мережива в декорі;квіткові мотиви присутні на текстилі, декорі, а іноді і на стінах;рукодільні аксесуари: мережива, вишивка, домоткані доріжки тощо;прикраси з порцеляни та кераміки;матеріали: дерево, камінь, цегла, штукатурка, кераміка, натуральні тканини.

Номер слайду 22

Стиль бохобогемність і шик

Номер слайду 23

Стиль бохо в інтер'єрі

Номер слайду 24

Стиль бохо в інтер'єрі

Номер слайду 25

Характерні риси стилю бохо:мистецтво у всіх речах: використання великої кількості картин із зображенням богемних натур у вигляді танцівниць, художників, поетів, стільців, статуеток і інших елементів декору;строкатість – вам доведеться «пошити» інтер’єр із різних кольорів, матеріалів та фактур: дерева, металу, текстилю, шкіри, предметів сучасного мистецтва та старовинних раритетів;несучі конструкції повинні бути пофарбовані в яскраві та сміливі кольору, які будуть здаватися фоновою основою для картин, дзеркал, фото;різноманітний текстиль у вигляді подушок і пуфів стане відмінним доповненням до даного інтер’єру; використання яскравих і насичених кольорів, таких як червоний, жовтий, лимонний, помаранчевий, зелений і синій;елементи декору у вигляді статуеток, освітлювальних приладів, фотографій, квіткових засушених букетиків, рослин, аксесуарів, антикварних предметів та інших речей;м’яке і природне світло.

Номер слайду 26

Стиль поп-артяскравість, креативність, сміливі рішення

Номер слайду 27

Стиль поп-арт в інтер'єрі

Номер слайду 28

Стиль поп-арт в інтер'єрі

Номер слайду 29

Характерні риси стилю поп-арт:використання яскравих, насичених, блискучих, неонових і кислотних кольорів - соковитий жовтий відтінок «квітучої кульбаби». Іноді зустрічаються бірюзові, червоні і навіть смугасті стіни;недорогі предмети інтер’єру, виконані в незвичайних формах;виразна меблі і предмети декору, для яких характерні яскраві насичені тони: червоний, фуксія, помаранчевий, жовтий, неоновий зелений, насичений синій, бірюзовий, блакитний. Найпоширеніші матеріали: пластик, скло, поліестер, еко-шкіра, дерево, метал;повторюваність елементів в композиціях;організація освітлення: основне - плафони у вигляді перевернутих ваз або відер з фарбою, сяючих парасольок або повітряних куль, з’єднаних келихів, молекул, фантастичних рослин, грона або гірлянди з лампочок без плафонів, просто підвішені на шнурах тощо; додаткове - дизайнерські світильники, настільні лампи, торшери. побутові аксесуари і предмети широкого вжитку грають роль творів мистецтва.

Номер слайду 30

Стиль оп-артоптична ілюзія, абстрактний експресіонізм

Номер слайду 31

Стиль оп-арт в інтер'єрі

Номер слайду 32

Стиль оп-арт в інтер'єрі

Номер слайду 33

для оп-арту властиві: постери великих розмірів; картини, що активно експлуатують зображення банок кока-коли і супу Кембел; образи знаменитостей: Мерилін Монро, Елвіса Преслі, Мао Дзедуна; мотиви, що повторюються, як для акценту (постери, картини), так і для фону (настінна плитка, килими з розтиражованим малюнком);основні матеріали: синтетика, пластмаса, папір, метал;для меблів властиві: абстрактний малюнок, виражена кольорова палітра, розфарбовування, глянцеві поверхні, пластик, неонові фарби, яскравий малюнок, комікси, багато цікавих деталей, у виборі яких немає обмежень;стіни: фарбування, декоровані контрастними графіті або плакатами; фактурна штукатурка; фотошпалери або навіть газетні вирізки;стеля підійде як багаторівнева, так і однорівнева: підвісна, натяжна або просто пофарбована;підлога нейтральна, найчастіше світлих тонів без яскравих фактур, добре підійдуть ламінат або ковролін. Характерні риси стилю оп-арт:

Номер слайду 34

Дякую за увагу!Гарного дня!

pptx
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
853
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку