Презентація "Стилі інтер'єру (середземноморський, лофт, арт-деко, ф'южн, контемпорарі)

Про матеріал
Презентація "Стилі інтер'єру (середземноморський, лофт, арт-деко, ф'южн, контемпорарі) буде корисною для візуального супроводу під час пояснення зазначених стилів. Наводяться приклади реалізацій інтер'єрів в цис стилях, їх характеристика. Матеріал буде корисним для вчителів технологій та учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стилі інтер'єру. Лекція з дисципліни “Основи дизайну”

Номер слайду 2

План: Ф’южн.4 Середземноморський стиль.1 Лофт.2 Арт - деко.3 Контемпорарі.5

Номер слайду 3

Середземноморський стильекологічність, природність, лаконічність, невимушеність

Номер слайду 4

Середземноморський стиль в інтер'єрі

Номер слайду 5

Середземноморський стиль в інтер'єрі

Номер слайду 6

Характерні риси середземноморського стилю: Використання природних кольорів. Бажану атмосферу найкраще можна передати саме через візуальні ефекти. Доречними кольорами для стін, підлоги, текстилю, меблів й будь-яких інших предметів інтер’єру вважаються відтінки моря (синій, бірюзовий, лавандовий), теракотові, оливкові, червоні, рожеві кольори, а також палітра сонячного жовтого. Використання натуральних матеріалів. Інтер’єр має бути наповнений речами з каменю, скла, деревини, заліза тощо. Стосується це і елементів декору. Перевагу варто надавати подушкам,  килимам, постільну білизну з натуральної бавовни, льону, шерсті й інших матеріалів. Підлога з керамічної плитки. Це притаманно майже всім інтер’єрам у середземноморському стилі. Деколи плитку можуть замінити світлі породи дерева або ламінат. В кожному з випадків оздобою підлоги стає м’який килимок поряд з ліжком, кріслом чи під столом. Легкі тюлі. Такі дизайни наповнюють переважно громіздкими та «важкими» на вигляд меблями. Цей ефект рекомендують розбавляти, використовуючи легкі тюлі, штори світлих кольорів з лаконічним візерунком.

Номер слайду 7

Стиль лофтіндустріальність, вінтаж, бетон, цегла

Номер слайду 8

Стиль лофт в інтер’єрі

Номер слайду 9

Стиль лофт в інтер’єрі

Номер слайду 10

Характерні риси стилю лофт: Велика площа без перегородок. Таке планування зберігає максимальний простір, наповнює приміщення світлом і повітрям. Щоб розділити простір на функціональні зони, застосовують прийоми візуального зонування: за допомогою кольорової гами, освітлення, різних фактур, рівнів та іншого. У рідкісних випадках використовують прозорі перегородки.Індустріальність. Вона явно видна в оздобленні, меблях і декоративних елементах: необроблені цегляні або бетонні стіни, відкриті опори і комунікації, технічні лампи, верстати замість столів, декор з механічних деталей тощо. Новизна і старовина. Застаріле заводське обладнання поєднують з інноваційною технікою, старі матеріали – з сучасними, вінтажний декор – з прогресивними арт-об’єктами. Меблі, що виконують відразу кілька функцій. Крім стандартного призначення, предмети меблів можуть ділити простір на зони і служити оригінальним декором. Вони можуть бути виготовлені з фабричного обладнання, мати сучасний або вінтажний дизайн. Високі стелі. Вони підкреслюють індустріальність приміщення і сприяють кращому освітленню. Оригінальний декор. Як правило, він використовується для контрасту розкоші або витончених предметів мистецтв з нарочито грубою виробничою обстановкою. Використовується декор різних стилів: класичні картини та статуетки, плакати в стилі поп-арт, графіті, елементи стимпанка та інше.

Номер слайду 11

Арт – декояскравість, оригінальність, шик і дорожнеча

Номер слайду 12

Арт-деко в інтер’єрі

Номер слайду 13

Арт-деко в інтер’єрі

Номер слайду 14

Характерні риси стилю арт-деко: геометричні принти на стінах, підлогах, стелях, предметах інтер’єру: прямі і звивисті лінії, чіткі орнаменти тощо. Нерідко кола на стелі проектуються на підлогу, повторюються на меблях і текстилі; абсолютно всі матеріали дорогі, а багато по-справжньому рідкісні. Наприклад, інтер’єр може включати диван з крокодилячої шкіри, декоративні елементи зі слонової кістки, килим з шкури зебри та інше; контрастні кольори, зазвичай – темний і світлий. Найчастіше це графічна комбінація білого і чорного, але також може використовуватися білий і ліловий, золотистий і чорний або бордовий, світло-бежевий і темно-коричневий; ніякої економії, скромності або аскетизму. В інтер’єрі не повинно бути нічого дешевого, незначного, тьмяного, підробленого. Суть ар-деко полягає в тому, щоб бути дорогим і розкішним, а не створювати таке враження.

Номер слайду 15

Ф’южн стильбогемність, динамічність, різноманітні фактури і кольорів

Номер слайду 16

Стиль ф’южн в інтер’єрі

Номер слайду 17

Стиль ф’южн в інтер’єрі

Номер слайду 18

Характерні риси стилю ф’южн:кольорова гама. Найбільш часто ф’южн передбачає яскраві насичені дизайни, нейтральні відтінки не властиві цьому стилю, але це не означає, що ф’южн - це колористичний хаос. Колірна гамма цього стилю, в першу чергу, повинна бути дуже продумана і гармонійна. Всі відтінки ретельно підбираються, так як саме колір сплітає різностильові елементи в цілісний, збалансований інтер’єр;основні кольори: індиго, колір морської хвилі, насичений рожевий, фіолетово-вишневий, відтінки зеленого і жовтого, теракотовий, червоний. Таку різноманітність кольорів обов’язково пом’якшують білим, відтінками сірого і навіть чорним. Особливе місце в інтер’єрах ф’южн займають різні принти та візерунки (етнічні, рослинні, анімалістичні), правда з ними потрібно бути обережним, необхідно відчувати баланс.матеріали використовуються різноманітні: метал і дерево, природний камінь і цегла, натуральна шкіра та хутро, пластик і скло.стіни часто є засобом виявлення в просторі функціональних зон. Виконується даний прийом за рахунок різної фактури стін, наприклад, пофарбувавши їх в неоднакові тони або обклеїти шпалерами, облицювати декоративним каменем, зробити фактурну штукатурку або імітацію цегли.стеля. Тому що ф’южн передбачає змішання будь-яких стилів, тому і стеля може мати різну форму і оформлення, все залежить від домінуючого стилю в інтер’єрі.

Номер слайду 19

Характерні риси стилю ф’южн:підлога. Прикрасою підлоги є традиційні або сучасні килими, а також шкури тварин або імітації.меблі. Головне правило в підборі меблів для інтер’єру в стилі ф’южн – це повна відмова від меблевих комплектів і гарнітурів в єдиному стилі. ф’южн – це «змішання» і меблі для цього найбільш виразний інструмент.освітлення. Найбільш часто використовують точкове світло, такий тип освітлення вигідно зонує простір і робить акценти на потрібних деталях. Центральні багаторіжкові люстри використовують досить рідко, в основному, цю роль виконують підвісні лампи, які освітлюють певну зону в інтер’єрі, а не всю кімнату. Настільні лампи, бра, торшери крім додаткового освітлення виконують функцію декору.декор інтер’єру ф’южн обов’язково повинен бути різночасовим з мотивами різних культур, це можуть бути картини, фоторамки, свічники, а також суто етнічні елементи (африканські маски і тотеми, мексиканське сомбреро, російська матрьошка або ваза стародавньої китайської династії). Актуальні для ф’южн елементи поп-арту: наклейки, постери, графіті на стіні, такий декор додасть нотку зухвалості і азарту.текстиль необхідний елемент в інтер’єрі ф’южн він відповідає за фактурність і стилізацію. Тканини всілякі від грубих льняних і джутових полотен до богемного оксамиту, велюру і фетру. Пишні портьєри, витончені фіранки, декоративні покривала, а також килими перетворять будь-який простір в завершений гармонійний інтер’єр.

Номер слайду 20

Стиль контемпораріуніверсальність, практичність, затишок, функціональність

Номер слайду 21

Стиль контемпорарі в інтер’єрі

Номер слайду 22

Стиль контемпорарі в інтер’єрі

Номер слайду 23

Характерні риси стилю контемпорарі:лаконічне планування із простим оформленням;ергономічність та функціональність простору;продумане зонування;відсутність зайвих предметів меблів та прикрас;пропорційні геометричні лінії;гладкі або трохи шорсткі поверхні;наявність вбудованих меблів.

Номер слайду 24

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ! ГАРНОГО ДНЯ!

pptx
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку