Презентація " Сторінками сучасної дитячої прози. Творчість А.Кокотюхи"

Про матеріал
Завдання уроку: Дізнатися про життя і творчість Андрія Кокотюхи; Ознайомитися з поняттям “детектив”; Познайомитися з персонажами твору; Навчитися висловлювати свою думку й аргументувати її; Розвивати читацькі інтереси учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-телепроект“Сторінками сучасної дитячої прози. Творчість Андрія Кокотюхи” Позакласне читання

Номер слайду 2

Сучасні українські дитячі письменникиІван Малкович. Сашко Дерманський. Марина Павленко. Олесь ІльченкоІван Андрусяк

Номер слайду 3

Кокотюха Андрій Анатолійович

Номер слайду 4

Завдання уроку. Дізнатися про життя і творчість Андрія Кокотюхи;Ознайомитися з поняттям “детектив”;Познайомитися з персонажами твору;Навчитися висловлювати свою думку й аргументувати її;Розвивати читацькі інтереси учнів.

Номер слайду 5

У телепроекті представлено: Програма “Біографічний детектив”Рекламна пауза. Робота “Інформаційної студії”Ток-шоу “Зустріч з героями твору”Програма “Руйнівники міфів”

Номер слайду 6

Біографічний детектив Місто Ніжин, 1970р., мрія, бібліотекар, Київський університет ім. Шевченка, журналістика,перше оповідання,1987, Творча асоціація “500”,публікація, кіно, “Тупик”, співпраця, газети, журнали, телеканали, літературний конкурс, “Юне слово”, екранізація, кіносценарист.

Номер слайду 7

Рекламна пауза. Українська книжка-це невичерпне джерело душевної втіхи, життєвої мудрості і любові до рідного слова

Номер слайду 8

Андрій Кокотюха

Номер слайду 9

«Полювання на Золотий кубок» На старт! Увага! Марш! Починається полювання на Золотий кубок! Здобути його і стати чемпіоном школи мріє кожен спортсмен. Але невідомі злодії задумали його викрасти. Вони прорахували кожен свій крок, окрім одного: їхню таємну змову почули розумник Максим та розбишака Денис. Врятувати Золотий кубок вони можуть. Але для цього не можна НІКОМУ НІЧОГО РОЗПОВІДАТИ, забути про давні образи та ворожнечу, а головне – САМИМ СТАТИ ЗЛОДІЯМИ. Нехай навіть і з найкращих спонукань… Чи вдасться Максимові й Денису випередити злодіїв? Чи зуміють вони врятувати Золотий кубок? Чи врятуються самі від злодіїв, котрі розпочнуть полювання вже на них? Читайте цей захоплюючий детектив. Несподівані повороти – на кожній сторінці! 

Номер слайду 10

«Страшні історії» Ледве встигли наші герої-детективи відновити справедливість у світі, допомагаючи відшукати вкраденого собаку, як тут же, немов за законами казково-детективного жанру, опинилися в Карпатах, де на них уже чекали куди цікавіші пригоди. Адже легенди Карпатських гір — це вам не американський хорор…

Номер слайду 11

«Мисливці за привидами» Створити привида, виявляється, легко. Наприклад, такого, як Лихе Око. Потрібно мати при собі лише малярський пензлик, банку з фосфором і перепустку до шкільного хімічного гуртка «Алхімік». От і все. Переполох ґарантований! Але розкриття таємниці страховиська потребує надзвичайної кмітливості, точності в розрахунках і залізної логіки, якою володіють лише справжні мисливці за привидами.

Номер слайду 12

«Клуб Боягузів» Літня подорож до Львова приносить нові враження, нових знайомих і… нові пригоди. Цього разу нашим героям доведеться розплутувати загадку Клубу Боягузів – таємничого об'єднання, яке виявляється… Проте не будемо розкривати всі секрети…

Номер слайду 13

“Колекція гадів” Коли розум і сила не просто знаходять спільну мову, а й стають партнерами – жди успіху. Навіть якщо доводиться протистояти не кому-небудь, а директору власної школи, який і без того має на тебе зуб. Навіть якщо в ході розслідування стикаєшся віч-на-віч зі страшними заморськими гадами. Та юні шукачі пригод успішно долають і ці випробування.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

«Таємниця козацького скарбу» Йдеться, звичайно ж, про козацький скарб — бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Понад три століття ведуться пошуки цього безцінного скарбу, і лише в наші дні двоє школярів під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці... Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти — ось такі непрості дорослі запитання постають перед відважними школярами... 

Номер слайду 16

Та на цьому пригоди не закінчуються. Заплутані історії, захоплююча інтрига та добрий гумор – усе це ви знайдете в нових детективних історіях Андрія Кокотюхи.

Номер слайду 17

Інтерактивна вправа “Незакінчене речення” Продовжіть думку: “Прослухавши повідомлення однокласників про творчий доробок Андрія Кокотюхи, я хочу прочитати його книжку…., тому що… ”

Номер слайду 18

“Інформаційна студія”Спецвипуск новин про козацькі скарби

Номер слайду 19

Ток - шоу “Зустріч з героями твору ”

Номер слайду 20

Програма «Руйнівники міфів» Міф 1. Діти люблять казки, тому в кожному творі для них мають бути якісь чари, надзвичайні речі, фантастичні події.

Номер слайду 21

Повість – це епічний прозовий твір, який характеризується однолінійним сюжетом, а за широтою охоплення життєвих явищ і глибиною розкриття посідає проміжне місце між романом і оповіданням. Міф 2. Діти не люблять великих текстів. Обсяжні твори їм читати складно.. Найдоступнішими є оповідання.

Номер слайду 22

Детектив – це різновид пригодницької літератури, передусім прозаїчні твори, в яких розкривається певна таємниця, пов’язана зі злочином. Основна ознака детективу як жанру – наявність у творі якоїсь загадкової події, обставини якої невідомі і мають бути з’ясовані. За жанром твір «Таємниця козацького скарбу» А. Кокотюхи – це пригодницький детектив. Міф 3. Детективна література призначена для дорослих. Історії про злочини, розслідування й розкриття їх нецікаві дітям і недоступні для дитячого сприйняття.

Номер слайду 23

Вправа «Мікрофон» Я хотів би (хотіла б ) подарувати книжку А. Кокотюхи «Таємниця козацького скарбу» своєму другові ( своїй подрузі), тому що..

Номер слайду 24

Закінчити речення«Я не знав, а тепер знаю, що…»«Я навчився…»«Я зрозумів, що…»«Завдяки сьогоднішньому уроці я задумався…»«Цей урок я запам’ятаю тим, що…»

Номер слайду 25

Домашнє завдання Написати відгук на повість Андрія Кокотюхи «Таємниця козацького скарбу»

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Аннабердієва Лариса Борисівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
2936
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку