Учень шостого класу у жовтні до щоденника погоди записав{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}17.10 18.1019.1020.1021.1022.1023.1024.1025.1026.1027.1028.1029.1030.1031.10{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}6 Хмарно 4 Сонячно5 Дощ
Номер слайду 3
Номер слайду 4
Співвідношення між площами поверхонь суші та Світового океану на Землі
Номер слайду 5
Задача Після збору врожаю зернових культур з'ясувалося, що 50% усього врожаю становить пшениця, 15% — жито, 10% — овес і 25% — ячмінь. Побудувати стовпчасту та кругову діаграми розподілу врожаю зернових за видами культур.
Номер слайду 6
Стовпчаста діаграма розподілу врожаю зображена на рисунку 20, а кругова — на рисунку 21
Номер слайду 7
Задача 1. Устно
Номер слайду 8
Задача 2. Побудуйте стовпчасту діаграму, користуючись даними про тривалість життя деяких тварин: шимпанзе — 60 років, кінь — 20 років, верблюд — 25 років, крокодил — 40 років.
Номер слайду 9
Задача 3. Побудуйте стовпчасту діаграму найбільших лиманів і озер України за такими даними: Дністровський лиман має площу 360 км2, озеро Сасик (Кундук) — 210 км2, Молочний лиман — 170 км2, Тілігульський лиман — 160 км2, озеро Ялпуг — 150 км2.
Номер слайду 10
Задача 4. Побудуйте стовпчасту діаграму довжин річок, округливши числа до сотень: Ніл — 6671 км, Дунай — 2850 км, Волга — 3530 км, Дніпро — 2285 км.
Номер слайду 11
Задача 5. Поле, площа якого дорівнює 160 га, засіяли пшеницею і кукурудзою та засадили картоплею й овочами. Користуючись круговою діаграмою (рис. 23), знайдіть площі, відведені під пшеницю, кукурудзу, картоплю й овочі.
Номер слайду 12
Номер слайду 13
Задача 6. Побудуйте стовпчасту та кругову діаграми розподілу площ приміщень трикімнатної квартири, якщо площа кухні становить 15% площі квартири, спальні — 20%, дитячої кімнати — 15%, вітальні — 30%, передпокою — 10%, інших приміщень — 10%.
Номер слайду 14
Самостійна робота. Побудуйте стовпчасту та кругову діаграми розподілу часу учня протягом доби, якщо на сон він витрачає 35% доби, на навчання — 30%о, на заняття спортом — 5%, на допомогу батькам, на відпочинок і дозвілля — 30%. Лікарі рекомендують добову потребу в їжі розподілити на чотири частини: перший сніданок — 25%, другий сніданок — 15%, обід — 45%, вечеря — 15%. Побудуйте стовпчасту та кругову діаграми розподілу добової норми їжі.