Презентація "Стовпчасті та кругові діаграми"

Про матеріал
Презентацію використовувати для закріплення матеріалу з математики в 6 класі "Стовпчасті та кругові діаграми"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Діаграма — (від грец. Διάγραμμα (diagramma) — зображення — рисунок, креслення) — графічне зображення, що наочно у вигляді певних геометричних фігур показує співвідношення між різними величинами, які порівнюються

Номер слайду 5

Для чого використовують діаграми Інформація, зображена у вигляді діаграми виглядає більш наочно, легко сприймається, тому добре запам’ятовується. «Читаючи» діаграму можна оцінити, як змінюються величини, порівняти їх, побачити динаміку процесу зміни величин. Діаграми дають можливість користувачу отримати додаткову інформацію.

Номер слайду 6

Види діаграм

Номер слайду 7

Кругові діаграми частіше застосовують тоді, коли хочуть порівняти частини якоїсь величини. Складається з круга поділеного радіусами на частини Більшому значенню величини відповідає більший сектор Може розташовуватись вертикально або горизонтально Значення величин підписуються

Номер слайду 8

Стовпчасті діаграми Складається з кількох прямокутників Більшому значенню величини відповідає довший прямокутник Прямокутники можуть розташовуватись вертикально або горизонтально Значення величин підписуються

Номер слайду 9

Робота в групах

Номер слайду 10

Перша група - червоні Кого в класі більше – хлопців чи дівчат? Скільки в класі хлопців? Скільки в класі дівчат? Скільки в класі учнів?  

Номер слайду 11

Друга група - зелені Який фрукт найулюбленіший у десятьох дітей? Який фрукт любить найбільша кількість дітей? Скільки дітей люблять ківі? Скільки дітей брало участь в опитуванні?

Номер слайду 12

Третя група - сині Який колір до вподоби більшості учнів класу? Для скількох дітей улюбленим є синій колір? На скільки більше дітей люблять червоний колір, ніж жовтий? Скільки дітей брало участь в опитуванні?

Номер слайду 13

Четверта група - жовті - В який день Карлсону пощастило найбільше? - Який день нещасливий для Карлсона? - Скільки всього варення він з’їв за тиждень? - На скільки банок більше з’їв в четвер,ніж в суботу?

Номер слайду 14

Правила поведінки в комп’ютерному класі:

Номер слайду 15

Будемо, друзі, трудитись сумлінно – У навчанні уникнемо невдач, І розв’яжемо на «добре» й «відмінно» Не десяток, а сотні завдань!

Номер слайду 16

Працювали ви старанно, То ж урок пройшов не марно. Працювали від душі, 6 клас - ви молодці!

Номер слайду 17

Домашне завдання Практичне завдання Проведіть в класі опитування «Улюблена пора року» і побудуйте в зошитах або за допомогою програми Microsoft Excel діаграми співвідношень.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Левадній Сергій Павлович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Мінова Тетяна
Додано
23 січня 2019
Переглядів
1176
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку