Презентація "Стратегія саморналізації"

Про матеріал
Розробка тренінгового заняття "Самореалізація особистості". Вправи для розвитку умінь та навичок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стратегія самореалізації

Номер слайду 2

Мета уроку: формувати навички конструктивного співробітництва, толерантного та позитивного ставлення до себе і до життя; вдосконалювати навички самомотивації, самоорганізації та самоконтролю на основі внутрішнього потенціалу;з”ясувати вплив самооцінки на життя;поглибити знання про стратегію самореалізації; ознайомити з формулою самовизначення; розвивати здоров’язбережувальну компетентність шляхом формування особистості через самопізнання, самовизначення і самовиховання;сприяти розвитку критичного і креативного мислення, уміння вчитися впродовж життя; виховувати свідоме ставлення до свого життя і здоров’я

Номер слайду 3

Епіграф:«Щоб стати особистістю, потрібно знайти себе, зрозуміти себе, виховати й навчити себе, визначити своє місце в житті, показати себе світу , зайняти в ньому своє місце і чинити гідно». Український філософ: Іван Бойченко

Номер слайду 4

Без обмежень. Відео про нашого земляка – Женю Богодайка, людину-амфібію

Номер слайду 5

Наше життя і наші вчинки залежать від того, як ми ставимосядо себе, — тобто від нашої самооцінки. Вона визначає життєві позиції людини, рівень її прагнень та очікувань, впливає на формування стилю поведінки.

Номер слайду 6

Саме у вашому віці починається свідома робота над самооцінкою. Юнаки і дівчата оцінюють себе, свої вчинки, статус у класі,в молодіжній групі, стосунки зі своїм оточенням.

Номер слайду 7

Самооцінка людини є засобом її самовираження у соціумі та створення певного враження про себе. Що я вмію робити? Як я вмію це робити? Чи досягаю я того,чого хочу досягти?Чим я кращий (краща) за інших? У чому я слабший (слабша)за інших? Чому?

Номер слайду 8

Вплив на самооцінкузвичка сутулитися ----> <------ пряма поставаневпевнені жести <------ впевнені жести й ходай хода --------> невпевнений голос,нечітка вимова -----> <------ впевнений голос, чітка вимованка

Номер слайду 9

Формула залежності самооцінки від потреб (психолог Вільям Джемс)Самооцінка

Номер слайду 10

Складові життєвого самовизначення

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Розвиток особистості, або її самореалізація, залежить від потреб, мотивів, мрій, прагнень, переконань, можливостей і дій.

Номер слайду 13

Біологічні потреби. Потреби в їжі, праці, відпочинку.

Номер слайду 14

Соціальні потреби. Спілкування, суспільна діяльність, існування особистості в групі і суспільстві.

Номер слайду 15

Матеріальні потреби. Одяг, житло, побутові предмети тощо.

Номер слайду 16

Духовні потреби. Дружба, кохання, пізнання світу, виконання морального обов’язку тощо

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Самореалізація особистостіце потреба в тому, щоб бути почутим, зрозумілим і прийнятим суспільством, відшукати своє місце в житті, досягти значного успіху.

Номер слайду 19

Людина може голодувати через відсутність самореалізації так само сильно, як і через відсутність їжі. Річард Райт

Номер слайду 20

Поради :1. Учись переборювати свої корисливі бажання.2. Перш ніж завдати комусь прикрощів, постав себе на його місце.3. Не соромся добрих поривань.4. Сильніший той, у кого не кулаки більші, а багатша душа.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Якщо ви збираєтеся стати менш значущою особистістю, ніж це дозволяють ваші здібності, я попереджаю, що ви будете глибоко нещасною особистістю. Абрагам Маслоу

Номер слайду 23

Закінчити сьогоднішню розмову з вами я хочу словами Стендаля, які, власне кажучи, об'єднують все сказане вами сьогодні:«Щоб добре жити серед людей, не треба жити для себе».  Людина повинна жити для людини! Хочу побажати, щоб будинок, який ви сьогодні побудували, і в реальному житті був будинком любові, радості і добра. Будьмо милосердними, не скупімося на добро, поспішаймо його творити, бо добро починається з себе.

Номер слайду 24

Домашнє завдання§ 1о, 11 ст 62 Карта розвитку особистості (модель власної особистості), 65 запитання.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 листопада 2021
Переглядів
2658
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку